Satel INT-TSG érintőképernyős kezelő

A Satel Integra központtal otthoni automatizálási rendszer is kiépíthető. Például szabályozható a központtal bármi, ami elektromos árammal működik, így a világítás, a redőnyök mozgatása, a hűtési és fűtési rendszer vagy épp az öntözőrendszer a kertben. Miközben a kényelem mellett a vezérléssel még energiát is lehet megtakarítani.

Az Integra központtal történő vezérlés megkönnyítése érdekében teljesen új felhasználó felületet alakított ki a gyártó. Így a rendszer – hasonlóan az okostelefonos és táblagépes megoldásokhoz – érintőképernyős felhasználói felülettel vezérelhető. Az Integrát az új kezelői felülete, az INT-TSG kényelmes és biztonságos házi automatizálási rendszerré teszi felhasználói számára.

A kezelő megjelenése

Az INT-TSG nagy előnye a keskeny ház, amely lehetővé teszi, hogy a falra szerelt kezelő szépen illeszkedjen környezetébe. A kicsi és elegáns kialakítás modern és hagyományos belsők esetén is biztosítja a harmóniát az INT-TSG és környezete között. Az INT-TSG kijelzője 4,3”-os, fényes, 480 × 272 felbontású TFT, így a kijelző biztosítja a feliratok és ikonok tökéletes olvashatóságát. A kapacitív kijelző panel az ujjak legenyhébb érintésére is reagál, szükségtelenné téve az azokkal történő erőteljes nyomogatást. Előlapja a felső részen található, a kritikus riasztási állapotok információit megjelenítő LED-ekkel kiegészítve.

Működése

A riasztórendszer INT-TSG-vel történő napi üzemeltetése nagyon könnyű és felhasználóbarát. A főképernyő ikonjai lehetővé teszik a riasztórendszer leghasznosabb funkcióinak, mint például készenléti állapot be- és kikapcsolásának vagy események, hibák megjelenítésének elérését.
Bármilyen, egy a felhasználói azonosítást szükségessé tevő művelet végrehajtása esetén az ikonokat teljes képernyős numerikus billentyűzet váltja fel. A ritkábban használt műveletek elérése terminál módban lehetséges, amelyikben a kezelő a hagyományos Integra kezelő működését szimulálja.
A makró funkciók segítségével az INT-TSG összetett feladatsorok egy érintésre történő végrehajtására képes. Így tökéletes megoldás intelligens otthon funkciók Integra vezérlőpanelek általi használatára. Ilyen makró lehet például a „filmvetítés” parancs, amely leengedheti az árnyékolókat, megnöveli az LCD-projektor képét és tompítja a világítást. Az INT-TSG minden egyes makrója a kényelmes használat tökéletesebbé tétele érdekében szabadon személyre szabható. A megfelelő parancs a menüben gond nélkül megkereshető.

A riasztó

Az INT-TSG kezelő ezeken túl szintén biztosítja a riasztórendszer aktuális állapotinformációihoz való gyors és könnyű hozzáférést is. Az állapotképernyő személyre szabható, információi lehetővé teszik, hogy egy pillantással ellenőrizni lehessen a riasztórendszer készenlétének, a kültéri világítás vagy például a gyepöntöző rendszer be- vagy kikapcsolt állapotát.
A felhasználó a telepítő segítségével személyre szabhatja az állapotképernyőn megjeleníteni kívánt tartalmat, mint például a rendszerállapot-jelzők és más egyéb információk megjelenítését. Az új eszköz továbbá biztosítja a felhasználó ízlésének megfelelő háttérkép kiválasztását is.

Az INT-TSG az Integra és Integra Plus vezérlőpanelek teljes választékához használható.

Forrás: Masco

 

Satel INT-TSG érintőképernyős kezelő

 

Vélemény, hozzászólás?