Teledyne Flir Boson+ hőkamera, folyamatos zoommal

A Teledyne Technologies Incorporated tagja, a Teledyne Flir piacra dobta az első Boson+ hőkamera modult a gyárilag beépített, nagy teljesítményű, 14–75 mm-es folyamatos zoom (CZ) objektívvel.

A zökkenőmentes optomechanikai integrációnak köszönhetően az új Boson+ CZ 14-75 csökkenti a fejlesztési és működési kockázatokat és költségeket, mindezt az iparág első számú garanciájával, amely több szállító használata esetén nem érhető el. A megbízható technika ideális pilóta nélküli légi járművekhez, kerületi megfigyeléshez, könnyű páncélozott járművek helyzetfelismeréséhez és célzáshoz, valamint katonairányító rendszerekhez.

„A rugalmas és fejlett lencsevezérlő elektronikának, az iparágban vezető 20 milli Kelvin (mK) hőérzékenységnek és az Egyesült Államokban működő integrációs támogatásnak köszönhetően a Boson+ CZ 14-75 korszerűsíti a fejlesztést a nagy teljesítményű infravörös zoom képességet igénylő alkalmazásokhoz.” – nyilatkozta Dan Walker, a Teledyne Flir OEM a termékmenedzsmentért felelős alelnök.

A Teledyne Flir gyári beállításának befejezésével az integrátorok olyan hőzoom-megoldást kapnak, amelyet a maximális teljesítményre kalibráltak, amely kiküszöböli a nagyítás során előforduló kóborlást és egyéb képi műtermékeket. A dinamikus küldetések szempontjából kritikus fontosságú, hogy a Teledyne Flir fejlett lencsevezérlő elektronikája termikus gradiens kompenzációt biztosít a fókusz fenntartása érdekében a teljes működési hőmérséklet-tartományban, míg a tárgytartomány-kompenzáció a zoom révén még közeli célpontok esetén is fenntartja a fókuszt. A beépített tesztek (BIT) indításkor futnak folyamatosan, vagy utasítják őket, hogy valós idejű értesítést küldjenek a problémákról és maximalizálják a működési megbízhatóságot.

Az USA-ban gyártott Boson+ CZ 14-75 a legújabb, 12 mikronos pixelosztású, 640 x 512 felbontású hőérzékelővel rendelkezik, amely fokozott észlelési, felismerési és azonosítási (DRI) teljesítményt kínál, különösen alacsony kontrasztú és rossz láthatóság esetén.

Forrás: Teledyne Flir

Kapcsolódó cikkek: