Költségcsökkentés megbízható mozgásérzékelőkkel

Valamely termék teljes árának kiszámításakor a rejtett költségekkel is számolni kell.

A készülék beszerzési árával egyszerűen lehet kalkulálni, de a teljes költségekhez hozzátartoznak a kiinduló beüzemelési és a termék élettartama alatt felmerülő költségek, azaz más néven a „tulajdonlási költségek” is.
Ide tartoznak

  • a hibás riasztások és
  • a termék meghibásodásai,
  • a munkadíjak és
  • az utazási idő, illetve
  • a hibás riasztások okának kivizsgálási költségei,
  • a hibás termékek cseréjének költségei stb.

Ezeket a tényezőket mind-mind figyelembe kell venni a költségek kiszámítása során. Sőt a fenti költségeken túl, az adott termék kapcsán felmerülő problémák miatt a vevőben negatív kép alakulhat ki a termékről. A vevői elégedetlenség a teljes márkára is átterjedhet, ez pedig gátolhatja a jövőbeni vásárlási hajlandóságot.

 

 

A Bosch mozgásérzékelők esetében ez azt jelenti, hogy a kiváló észlelési teljesítmény a téves riasztásokkal szembeni legmagasabb szintű immunitással párosul. A Professional Series mozgásérzékelők például a „hatótávolság-adaptációs radarfunkciót” alkalmazzák, amely jelentősen csökkenti a téves riasztások előfordulását. Az alkalmazott érzékelő adatfúziós technológiának köszönhetően a rendszer akár hat különböző szenzor adatait is felhasználhatja egyetlen érzékelőben, így egy kifinomult algoritmus segítségével a Professional Series mozgásérzékelő képes a legintelligensebb „riasztás – nem riasztás” döntés meghozatalára.

A Bosch Blue Line és Professional Series mozgásérzékelői egyaránt számos innovatív jellemzővel rendelkeznek. Telepítéskor nincs szükség csavarokra, mert a különleges konstrukciónak köszönhetően a két darabja könnyedén egybecsúsztatható, és automatikusan a helyére kattan, így a telepítés könnyű és gyors.

Forrás: Bosch

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?