Security „50” az asmag.com iparági rangsora és elemzése

„A kínai beszállítóktól való elmozdulás nem csak az Egyesült Államokban folytatódott, hanem Észak-Európában és az ázsiai országokban, beleértve Japánt és Dél-Koreát is.”

Forrás: asmag.com

Visszatekintve a biztonság teljesítményeire szembesülni kellet a COVID-ból való kilábalás lassító tényezői mellett az inflációval és a növekvő geopolitikai feszültségekkel is. Gazdasági szempontból a világ GDP-növekedése átlagosan 4,1 százalék volt 2022-ben, ami a 2021-es 5,5 százalékról esett vissza a Világbank szerint. Olvashatjuk az asmag.com tradícionális iparági elemzésében, amelyből a továbbiakban szemezgetünk.

Eközben Kína 2022-ben 5,1 százalékos GDP-növekedést regisztrált a 2021-es 9 százalékról ami jelentős visszaesés a több fronton jelentkező kihívások miatt. (COVID, kereskedelmi korlátozások stb.)

Hatás a biztonságra

Hogyan hatottak ezek a tényezők a biztonságban tavaly? Első ránézésre nem sok változást hoztak az idei Security 50-ben. A 2023-as Security 50-es rangsorunkban a beléptető és videofelügyelet terén a 10 legjobb globális biztonsági gyártó a Hikvision Digital Technology, a Dahua Technology, az ASSA ABLOY, az Axis Communications, a Motorola Solutions, az Allegion , Tiandy, Hanwha Vision (korábban Hanwha Techwin), Uniview Technologies és Aiphone. A Hikvision és a Dahua továbbra is a világ legnagyobb biztonsági vállalatai.

A 10 legjelentősebb cég a videó megfigyelés és beléptetés terén
Kattintson ide a teljes rangsor megtekintéséhez.

Az idei Security 50 meglepő része azonban a növekedési lista volt. A 17 vállalat közül, amelyek 2022-2021-es bevételcsökkenést regisztráltak, 12 kínai vállalat volt. Noha a környezetet tekintve némileg várható volt a kínai vállalatok bevételeinek csökkenése, mégis azok száma és a visszaesések nagyságrendje (akár 40,2 százalékkal is) mindenképpen meglepetés.

Valójában Kína nehézségeiben a belső és külső kihívásai – lezárások, ingatlanválság és USA-val fennálló feszültségek – mind közrejátszottak. „A kínai kormány kiadásait más területekről, köztük a videomegfigyelésre fordított kiadásokról, a COVID-19 elleni küzdelemre és a gazdaság támogatására fordították a lezárások idején. A korlátozások sokkal tovább tartottak, mint azt sok megfigyelő várta, és a kínai kormány végül 2022 decemberében enyhített a „zéró Covid” politikáján” – mondta Jon Cropley, vezető elemző és Josh Woodhouse, a Novaira Insights alapítója.

A piac átrendeződése

Ugyanakkor az amerikai-kínai feszültségek, amelyek olyan jogszabályokhoz vezettek, mint például a nemzeti védelmi engedélyezési törvény (NDAA), amely megtiltja az Egyesült Államok kormányának, hogy a Hikvision és a Dahua által videomegfigyelő berendezéseket vásároljon, arra késztette a nyugati és nem kínai márkákat, hogy arányosítsák 2022-es bevételük növekedését. Ezek közé tartozik a VIVOTEK, 82,48 százalékos árbevétel-növekedéssel; Hanwha Vision, 47,52 százalék; Milestone Systems, 30,43 százalék; és IDIS, 22,17 százalék. Meg kell jegyezni, hogy az Egyesült Államok számos nyugati szövetségese, például az Egyesült Királyság, szintén NDAA-szerű jogszabályokat fogadott el.

A kínai beszállítóktól való elmozdulás nem csak az Egyesült Államokban folytatódott, hanem Észak-Európában és ázsiai országokban, beleértve Japánt és Dél-Koreát is. Részben sok szervezet és rendszerintegrátor szeretné szabványosítani az NDAA-kompatibilis berendezéseket, hogy biztosítsa a meglévő és jövőbeli üzleti tevékenységet az Egyesült Államokban, miközben a végfelhasználók aggodalmukat fejezik ki. az EU-ban és Ázsiában fenyegető szabályozások, a kiberbiztonsági hiányosságok és az egyes betiltott kínai gyártók által elkövetett emberi jogi visszaélések okán.

Ami az idei évet illeti, „A kínai piac az előrejelzések szerint 2023-ban kissé fellendül, de jóval a 2021-es csúcs alatt marad. A kereslet növekedése sokkal kisebb lesz, mint a világjárvány előtti években.

Éves áttekintés és előzetes

A biztonsági piacon általában növekedés várható idén és jövőre, a Novaira Insights előrejelzése szerint a videó megfigyelő berendezések piaca 11,8, illetve 10,2 százalékkal nő 2023-ban, illetve 2024-ben. < a i=1 > Az iparági szakértők egyetértenek ezzel az elképzeléssel. „2023-ban gazdasági növekedést és bővülést figyeltünk meg, bár ez egyenetlenül oszlott el a különböző régiók és ágazatok között. Ez vegyes hatással volt a biztonsági ágazatra” A Hanwha Vision értékesítési és marketing igazgatója szerint egyre nagyobb igény van a fejlett hálózati alapú rendszerekre, például az intelligens megfigyelő kamerákra. A vállalkozások hajlandóak beruházni olyan biztonsági megoldásokba, amelyek megvédik alkalmazottaikat és eszközeiket, sőt üzleti betekintést nyújtva javítják az üzleti hatékonyságot és termelékenységet.” „Üzleti tervezésünk középpontjában a hosszú távú, fenntartható növekedés áll. Évente átlagosan 15 százalékos növekedést tervezünk. És bár maga a piac az előrejelzések szerint növekedni fog, az Axis ismét felülmúlja azt. Ezt úgy érjük el, hogy tovább bővítjük portfóliónkat olyan új területekre, mint például a kaputelefonok, a beléptető-vezérlés, az audiomegoldások és így tovább” – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications vezérigazgatója.

Vezető trendek

AI és a felhő

Ami a biztonság terén uralkodó trendeket illeti, az AI és a felhő továbbra is az első helyen áll. „A mesterséges intelligencia továbbra is innovációs lehetőségeket kínál az egész iparágban. Az AI alkalmazása az érzékelőkből beérkező adatfolyamokra – a kamerák és más érzékelőeszközök bemeneteinek kombinálása és értelmezése – a biztonsági megoldásokat olyan proaktív képességek felé tolja el, amelyek új értéket teremtenek. A mesterséges intelligencia befolyása még mindig az átalakulás szakaszában van, de a biztonsági ágazatra való alkalmazhatósága erős és egyértelmű” – mondta Vince Wenos, az Allegion alelnöke és műszaki igazgatója.

Élelemzés

„Idén egyre növekvő igényt tapasztaltunk az ügyfelek részéről kameráik és érzékelőik képességeinek maximalizálására, nagy hangsúlyt fektetve az elemzésre. Az iparág továbbra is elfogadja az élelemzés domináns trendjét, miközben egyre több kameragyártó bővíti támogatását ennek a technológiának” – mondta William Hinton, a Genetec videóért felelős termékvonal-menedzsere. Az ügyfelek olyan technológiákat keresnek, amelyek segítségével javíthatják az észlelés pontosságát, skálázhatóbbá és költséghatékonyabbá tehetik videofelügyeleti rendszereiket, és kihasználhatják a videoelemzés előnyeit.

Mobil hitelesítés

A mobil hitelesítési adatok 2023-ban is a legnépszerűbb trendek közé kerültek. „Az elektronika továbbra is jelentős növekedést biztosít az iparág számára mind a hardver-, mind a megoldásszolgáltatók körében. A mobil hitelesítési adatok és a kapcsolódó olvasók növekvő elterjedése egészséges növekedést biztosít” – mondta Wenos.

Digitális pénztárcák

A digitális pénztárcák, a mobil hozzáférés egyik kreatív hozadékaként egyre nagyobb teret hódít. „Nagy érdeklődést tapasztalunk a digitális pénztárcák iránt a nagy, technológiás irodaházakban. Az Apple Wallet alkalmazotti jelvényét először a londoni Bishopsgate 22-ben helyezték ki Európában, amelyet a világ legokosabb épületeként hirdettek. A 22 Bishopsgate 14 000 mobilfelhasználója most már csak iPhone-jával vagy Apple Watch órájával tudja elérni irodáját.

Kiberbiztonság

A kiberbiztonság továbbra is megkerülhetetlen, hiszen egyre több eszköz működik online. „Több éve annak lehetünk tanúi, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a megoldások kiberbiztonságára. Az ügyfelek tisztában vannak a kockázatok növekedésével, ami éberséget és átláthatóságot követel meg. Ha sérülékenységek fordulnak elő, elengedhetetlen a szállítók átláthatósága, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a lehető leggyorsabban reagáljanak” – mondta Mauritsson.

Forrás: asmag.com

Kapcsolódó cikkek: