2021 „ Security 50” rangsor: a vezető cégek a videomegfigyelés és a beléptetés területén

A fizikai biztonsági iparágban az elmúlt években tapasztalt hullámvölgyek ellenére a videofelügyeleti és beléptetés-ellenőrzési vezető gyártók rangsora változatlan maradt, kivéve az újonc, a Motorola Solutions megjelenését, amelynek szakmai térnyerése dinamikusan bővült és a Top tízbe is bekerült.

Forrás: asmag.com

A 2020-as bevételek alapján az idei 10 legnagyobb videó megfigyelő és beléptető cég: Hikvision Digital Technology, Dahua Technology, ASSA ABLOY, Axis Communications, Motorola Solutions, Uniview Technologies, Tiandy Technologies, Allegion és TKH Group. A Hikvision és a Dahua bevétele 2020-ban 8,3 milliárd dollár, illetve 3,8 milliárd dollár volt, ami a világjárvány ellenére 7,73 és 1,21 százalékkal nőtt 2019-hez képest. Valójában Kína erős hazai piaca biztosítja a szükséges bővülési piacot a kínai vállalatok számára.

A videomegfigyelési piac top 10 vállalata USA millió dollárban

A Motorola Solutions növekedése ugyanakkor figyelemreméltó. A cég az 5. helyen debütált a Security 50-ben. A vállalat 2020-as értékesítési bevétele a biztonsági technológiákban 927 millió dollár volt, ami 30,75 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest.

A bővülés nem meglepő. A Motorola Solutions rádióberendezés-gyártóként indult. Az évek során fokozatosan vásárolta fel a biztonsági cégeket: 2018-ban az Avigilont, 2020 júniusában az IndigoVisiont, 2020 augusztusában a Pelcót, 2020 augusztusában az Openpath-t, 2021 novemberében pedig az Envysiont – hogy bővítsék termékvonalaikat, és különböző vertikális és földrajzi piacokat érjenek el. A rádiótermékeiket kiegészítő videó megfigyelési és beléptető megoldásokkal a Motorola Solutions jelentős biztonsági szereplővé vált, és továbbra is gyakorolni fogja befolyását az iparágban.

A Motorola Solutions mellett az újonnan érkezők közé tartozik még az első ötvenben a Smartsens Technology, az Intelbras, a Gallagher, a Foctek Photonics és a BlueSky Technologies. Az Intelbras (Brazília) és a Gallagher (Új-Zéland) mellett az összes többi kínai cég.

Forrás: asmag.com, William Pao

Hozzászólások