A videomegfigyelő termékek globális piaca közel kétszeresére növekedhet a következő öt évben

A Memoori közelmúltbeli jelentése, a “Fizikai biztonsági üzlet 2018 – 2023” a videomegfigyelő termékek világpiacát 2018-ban 17,57 milliárd dollárra becsüli, ami véleményük szerint 2023-ban 32,64 milliárd dollárra nő. Véleményük szerint a keresletet a javított kereskedelmi feltételek, a videóelemzés innovációi vezérlik. Az alábbiakban az elemzésből idézünk.

Forrás:  bigstockphoto.com

Forrás: bigstockphoto.com

A motor az AI videoanalízis lesz

Az üzletág növekedési üteme magasabb, mint amit 2017-ben becsültünk, de miből származhat majd extra növekedés? Ami látható,hogy a kereskedelmi feltételek 2018-ban javultak, lényegesen több innovatívabb és jobb termék jelent meg, a minőségi márkák így növelték a piaci részesedésüket. A kutatók szerint ezen túlmenően a következő öt évben a dinamikus növekedés az AI videóanalízis iránti keresletből fog vélhetően adódni, így további 20 milliárd dollárral bővülhet a videomegfigyelő piac 2023- ig.

Napjainkban a két kínai gyártó, a Dahua és a Hikvision a világ videokamera piacának legalább 40% -át fedi le, és annak ellenére, hogy jelentős pozíciókat vesztenek az amerikai piacon és USA nyomásra akár további piacokon is, továbbra is erőfölényben maradnak a világ legnagyobb piacán, Kínában. Ez persze még a kockázatok mellett is jelentős fölényt eredményez. Egyes vezető nyugati gyártók azonban megmutatták, hogy egy minőségi márka a piaci hátrányok ellenére is képes növelni a piaci részesedést és a jövedelmezőséget.

További jelentős javításokra van szükség a videomegfigyelő technikákban, hogy a piac következő öt évben elérje a 10 százalékos átlagos éves növekedési ütemet. Ez a nyugati gyártók számára sokkal nehezebb lesz, ha csökkenteniük kell az árrésüket, hogy megfeleljenek a mainstream termékek piaci árának. Ebből a szempontból lényegesek azok az alkalmazások, ahol nem az ár a döntő és az ésszerű árrés mellett értékesített innovatív termékek jobb TCO-t (valós bekerülési költséget) biztosítanak. Az Axis Communications az elmúlt 18 hónapban megmutatta, hogy a minőségi fejlesztésekkel az átlagos növekedési ütem mellett is lehet nyereségesen működni. A következő öt év során sok kisebb nyugati gyártó számára lesz nehéz a túlélés, különösen azoknál, amelyek nem a márka elismertségének a fejlesztésére koncentrálnak a gyorsabb vertikális növekedés érdekében.

Az AI videóanalízis robbanásszerű fejlődése zajlik és várható a videó felügyeleti üzletágban, ami jelentősen befolyásolja az üzletág növekedését a számos innovatív alkalmazással, itt ugyanakkor a stratégiai együttműködés a szoftverfejlesztőkkel nélkülözhetetlennek tűnik, a további lehetőségek kiaknázására.

Deep Learning Surveillance – A videóanalitika következő hulláma

Az elmúlt évben sok olyan induló céget láttunk, amely a fenti új videóelemzési hullámot képviselte. A hagyományos elemző technológiákkal dolgozó cégek is egyre inkább látják a Deep Learning és az MI által kínált többlet lehetőségeket olyan tényezőkként, amivel további értékekkel tudják felruházni termékkínálatukat a versenyképesség érdekében.

A video analitika ( például mozgás-, arc- és tárgyfelismerés, a képadatok elemzése a rögzítés helyén ) kameraoldalra helyezése, jelentősen csökkentheti a központi szerverbe irányuló adatmennyiséget . A kamera oldali video analitika használatával az egyes kamerák beállíthatók úgy, hogy esemény hiányában alacsonyabb felbontással és képsebességgel dolgozzanak, majd automatikusan növeljék a felbontást és a képsűrűséget esemény észlelésekor. A csökkentett adatmennyiség lehetővé teszi a hálózati átviteli és rögzítési sávszélesség hatékonyabb kihasználását. Az előfeldolgozott adatok végső feldolgozását a nagy valószínűséggel „felhőben” futó „mesterséges intelligencia szoftver” ( AI ) végzi.

A videó felügyeleti rendszerek és az IoT-hez való csatlakozás fő szempontjai

A videó felügyeleti rendszerek iránti keresleti mutatók nem változtak jelentősen az elmúlt öt évben. A biztonság megőrzését és a terrorveszély elhárítás célzó felügyeleti megoldások továbbra is toronymagasan vezetik az igény listát. Ugyanakkor a felhasználók irányából egyre komolyabb érdeklődés jelentkezik olyan megoldások iránt, amelyek az üzletvitel területén képes arra, hogy javítsa a produktivitást, vagy más/egyéb hozzáadott értéket teremtsen a vállalat számára.

A széleskörűen alkalmazott hálózati kamera technológiák csökkentették a TCO-t. A vállalati szinten a végfelhasználók fókuszpontjai most már a TCO-mérőszámok és a méretezhetőség, ami csak az IP-n keresztül érhető el. Az IP fő előnye, hogy a videomegfigyelés közvetlenül kapcsolható össze más rendszerekkel. Az elkövetkező öt évben, mivel a tárgyak internete (IoT) valósággá válik, az IP kamerákat a szélesebb IoT hálózatokba integrálják.

Egyúttal megfigyelhető tendencia , hogy az analóg IP-kamerákra való áttérés lassul az KKV szektorban, mivel a kínai gyártók sokkal alacsonyabb áron dobtak piacra sokkal jobb minőségű analóg termékeket, azaz az alacsony ár és a könnyű telepítés változatlanul kiemelt szempont.

Összefoglalva: a következő öt év izgalmas időszak lesz a videomegfigyelési üzletágban, amire az AI video analitika és az IoT fokozatosan jelentős hatással lesz.

Forrás: securityinfowatch.com

Hozzászólások