Vivotek_best-Brand_cover

A Vivotek a legjobb tajvani globális márkák között

A tajvani Gazdasági Minisztérium közzétette a 25 legjobb tajvani globális márka 2020 listáját amelyek közé bekerült a Vivotek is. A cég ebben az évben ünnepli alapítása 20. évfordulóját, és ez a rangos elismerés nagy ösztönzést jelent valamennyi alkalmazott számára. (tovább…)

Data-security-key-cover

Bosch: A videofelügyelet biztonsága a “végeken” kezdődik

A videofelügyeleti rendszerek komponensei egyaránt kapcsolódnak lokális és globális hálózatokhoz is. Ez számos előnnyel jár, azonban a megfelelő adatbiztonsági intézkedések nélkül a rendszerünk egyben sebezhetővé is válik. A fizikai biztonság mellett az adatbiztonság és adataink védelme is kiemelt fontosságú. (tovább…)

fearings.com

Öt ígéretes elektronikai trend 2018-ra

Itt a 2018 évi költségvetés elkészítésének ideje! Mielőtt eldöntenénk, hogy mely technológiákat újítjuk meg az előttünk álló évben, tekintsük át a elektronikai technológia öt ígéretesnek látszó kereskedelmi irányzatát erre az évre. (tovább…)

Bemutatkozik a D-Link Vigilance terméksorozat és SIP program!

Bemutatkozik a D-Link Vigilance terméksorozat és SIP program!

A D-Link Vigilance kamera portfólió professzionális, funkciókkal teli, HD minőségű videó megfigyelő megoldás, mely könnyen telepíthető, egyszerű és költséghatékony. A terméksorozat olyan kamerákból áll, melyek különböző környezeti és megfigyelési igényeknek képesek megfelelni.
(tovább…)

axis c3003e high

A hatékony videofelügyelet forradalma, hálózati hangszóróval az Axistól

Az Axis vadonat új terméke, az AXIS C3003-E hálózati hangszóró egy egyszerűen telepíthető kültéri kivitelű hangszóró, ami tisztán szólal meg és messziről is hallható. A videó rendszerrel együtt használva, az AXIS C3003-E lehetővé teszi, hogy a felhasználó távolról is megszólítson embereket és megakadályozzon eseményeket. A hangszóró ideálisan használható meglévő kültéri installációkhoz például parkolókban, építkezéseken, köztereken és más kritikus telepítéseknél.

Az AXIS C3003-E a világ első nyílt szabványú hálózati hangszórója. Egyszerű telepíteni és integrálni meglévő videó rendszerekhez vagy IP telefonrendszerbe, ezáltal működőképes bárhol, ahol  hálózati kapcsolat van

A hangszóró egy IoT (Internet of Things) eszköz, ami közvetlenül kapcsolódik egy IP hálózathoz. Az eszközhöz rendelhetünk egy telefonszámot és egyszerűen a számot tárcsázva már beszélhetünk is. Szinte bármivel integrálható. Használatával olyan előnyökre tehetünk szert, mint alacsony telepítési költség, könnyű integrálhatóság és megbízható működés.

Jelátvitelt, dekódolást, erősítést végez

Az AXIS C3003-E jelátvitelt, dekódolást, erősítést végez, azon felül, hogy hangszóró. A legtöbb analóg hangszórókhoz külön kell csatlakoztatni erősítőt vagy hálózati kamerát ahhoz, hogy az eszköz hálózatra csatlakozzon. A hálózati hangszóró egy különálló egység, amit bárhová helyezhetünk, ezáltal egy rugalmas, skálázható és költséghatékony eszközt kapunkKülső áramforrásra sincs szükség a PoE támogatás miatt. Egyetlen kábelen keresztül kapja a működéshez szükséges áramot, kapcsolódik közvetlenül a videómenedzsment rendszerhez és/vagy a VoIP telefonrendszerhez.

Jelentős hangnyomás, előre felvehető üzenetek

A hangszóró nagy hangnyomással (121 dB) bír, ezáltal messziről is kiválóan hallható. Az innovatív új funkcióval, az Auto Speaker Test használatával bármikor, gyorsan tudjuk ellenőrizni,hogy a hangszóró működik-e azáltal, hogy a hangszóró audió visszajelzést küld a rendszernek.
A hangszóró  támogatja a PoE-t, amivel csökkenthetők a telepítési költségek és egyszerűsödik a telepítés is. Lehetőség van előre felvenni üzeneteket, amelyeket azután manuálisan, vagy automatikusan le lehet adott eseményeknél játszani.

Könnyen integrálható

A hangszóró könnyen integrálható más videomenedzsment rendszerekkel. Kompatibilis többek között a Milestone-nal és az AXIS Camera Station 4.2-vel is. Az AXIS C3003-E integrálható SÍP protokolt (Session Initiation Protocol) használó VoIP telefonrendszerekkel. Ezek használatával akár egy mobilról is tudunk üzenni a hangszórón keresztül. Mint bármilyen hálózati eszközt, az AXIS C3003-E hangszórót is egyedi IP címmel tudunk ellátni.

A hálózati hangszóró már kapható az Aspectis Kft.-nél. Bővebb információért kérjük keresse értékesítőinket

www.aspectis.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hőmérsékletváltozásra riasztást adnak le az új Axis hőkamerák!

Új Axis hálózati kamera – 360°-os nézet, egykattintásos PTZ vezérlés!

 

Vadonatúj fix dóm termékcsalád a legmodernebb tudással felvértezve – AXIS Q35

 

Fredrik Nilsson, az Axis Communications észak-amerikai általános igazgatója

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Mi várható 2014-ben a biztonságtechnika területén? Merre halad tovább az iparág? Sorozatunk első részében a videomegfigyelés fejlődését vizsgáljuk.

A bostoni maratonon történt robbantást követő nyomozás megmutatta a videoelemzés fejlődésének lehetséges új irányát. A rendőrök úgy jutottak a merénylők nyomára, hogy a sportesemény nézőinek videóit elemezték. A fejlődés másik fő vonulata a távoli hozzáférés a biztonsági rendszerekhez mobil eszközökkel. Cikksorozatunkban neves biztonsági szakemberek elemzik az új év várható irányvonalait. Az első részben a videomegfigyelés lehetőségeiről szól az Axis észak-amerikai általános igazgatója.

Az IP meghódította a biztonságtechnikát

Az IHS kutatása azt jósolja, hogy 2014-ben az IP-alapú videorendszerek eladási ára túlszárnyalja az analógét. Ez a technológiai váltás már elkerülhetetlen, mert végfelhasználók és a telepítők egyaránt fontosnak tartják az IP-alapú rendszerekben rejlő lehetőségek kiaknázást. Lényeges szempont, hogy az IP-technológia nyitott a beléptetőrendszerek területére is. Így nem csak sokkal rugalmasabb lehet a rendszer, hanem az IP-nek köszönhető valódi integráció jöhet létre a videomegfigyelő rendszerek, a beléptetés, a behatolásjelzés és az épületfelügyelet között.

Az IP és a kis rendszerek

Az IHS fent említett tanulmánya szerint a fordulat csak a termékek árára vonatkozik, darabra még mindig több analóg rendszert adnak el, mint IP-kamerát. 2012-ben még csak 20 százaléka volt az eladottnak az IP-alapú rendszer, és 2014-ben várhatóan közel háromnegyede az új kameratelepítésnek még mindig analóg lesz. Ez bizony sokkoló adat a teljesen digitális világban, amelyben élünk. De tudjuk, hogy a fő területe az analóg CCTV-k terjedésének a kis-és közepes méretű rendszerek piaca.

 • Az IP-kamerákat 32 vagy annál több kamerát tartalmazó rendszerekben adják el, mert e méret fölött hozza minden előnyét a digitális technológia. 
 • Az előrejelzések szerint már 2014-ben a közepes rendszerekben – 17 és 32 kamera között – átbillen a mérleg nyelve az IP-kamerák oldalára
 • Mindemellett az ennél kisebb kameraszámú rendszerekben még mindig az analóg kamera vezet. Ennek fő oka az IP-kamerák ára.

A jó hír az, hogy EDGE-alapú technológiának köszönhetően (Enhanced Data rates for GSM Evolution) – például a kamerákban elhelyezett SD-kártya és a NAS (network attached storage, hálózatra csatlakozó tároló) eszközök – a rendszerhez nincs szükség DVR-ekre, amelyek az analóg rendszer legdrágább elemei. Így, bár a kamera még mindig analóg, a rögzítés már digitális. Azok – akik még mindig úgy gondolják, az élet az analóg kamerákról szól – kihasználhatják a videó kódolókkal azonos EDGE-alapú beágyazott tárkapacitást és a kapcsolódó szoftvert, hogy a rendszerüket IP-alapra helyezzék. És a hosztolt videó elfogadásával minden évben folyamatosan emelkedik azon telepítők száma, akik megértik, hogy érdemes kihasználni az adatok tárolására felhőt. Így a kis rendszerek piaca megérett, hogy 2014-ben IP-alapra álljon át.

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Új élet lehelése a régi rendszerekbe az áthidaló technológiák segítségével

A váltás az IP-alapú videorendszerekre előre látható, azonban nem minden ügyfél áll készen, hogy megtegye a nagy lépést a teljesen IP-alapú rendszerek felé – különösen, ha a jelenleg használt analóg CCTV rendszere még megfelelően működik. Pedig ezeket az ügyfeleket hamarosan elfogja a kapuzárási pánik a DVR-ük miatt. Amíg egy tipikus analóg kamera élettartama nyolc év vagy még több, gyakran előfordul, hogy a DVR tönkremegy félidőben. Ezt nevezzük a DVR-ek a kapuzárási pánikjának, és itt nyílik meg a nagy lehetőség az IP-technológia számára, és erre az esetre kell egy menekülési terv. Ahelyett, hogy újra cseréljük a DVR-t, az ügyfeleket olyan technológiák felé fordítjuk, amelyek áthidalják a szakadékot az analóg és az IP között, mint például a videokódolók és koax–Ethernet konverterek.
Nagy teljesítményű videokódoló megoldások ma mindössze csatornánként 80 USA dollárnál kezdődnek. Számításaink szerint egyre több végfelhasználó kész arra, hogy együttműködjön a telepítőkkel, amikor ezeket a menekülési terveket készítik. Ezek a tervek arról szólnak, mit tegyünk, amikor az analóg kamerák tönkremennek: bemutatják az IP előnyeit – sőt ha belefér a költségvetésbe, akkor a rendszert hálózati kamerákkal lehet frissíteni – ennek köszönhetően jelentősen javul a képminőség, a rendszer használhatósága és az intelligenciája.

Moore törvénye értelmében a képminőség egyre jobb lesz

Az elmúlt két évben drámai képminőség-javulást tapasztalhatunk az IP-kamerák esetében. Ez megfelel Moore törvénye fejlődési görbéjének (a teljesítmény – az integrált áramkörök összetettsége – 18 havonta megduplázódik ugyanakkora költség mellett). Ma már az IP-kamerák félhomályban, kiegészítő világítás nélkül is színes képet adnak, és a Wide Dynamic Range (WDR) technológiának köszönhetően a széles dinamikatartományú kép esetén (vakító fénytől a sötét árnyakig) is jó minőségű videót kapunk. Az IP-kamerák a szórakoztató iparban megszokott minőségű képeket készítenek (HDTV minőségben és akár annál is jobban) bármilyen kivitelben: legyen az PTZ-, dóm- vagy akár rejtett lyukkamera.
Ezek a képminőség javító fejlesztések – amelyek a magas minőségű biztonsági kamerákkal kezdődtek – 2014-ben továbbra is haladnak az árral, és egyre inkább megfizethetők lesznek bármely telepítés esetén Moore törvényében leírtaknak köszönhetően.

Az IT bevonásával folyamatosan erősödik a videomegfigyelés

2013 vége felé az Axis az utolsó simításokat végezte egy fejlesztési projekten, amely során valamely vállalkozás videomegfigyelő rendszerének fejlesztésébe az adott cég informatikai szakembereit is bevonja. Ennek oka, hogy az Enterprise Strategy Group által végzett kutatás, azt mutatta: a megkérdezett informatikai szakemberek 91 százaléka állította, bizonyos mértékig részt vesz a videofelügyeletben. A gyakorlat azt mutatja, egyértelműen nő az IT szakemberek hatása a videofelügyeleti projektekre. Különösen igaz ez a közép- és nagyvállalatokra, és közös bennük, hogy az IT szakemberek legjobb gyakorlatokkal rendelkeznek a felhőben történő tárolás terén és az adatok felhasználásával kapcsolatban.
Az informatikai rendszereket ért támadások egyre nagyobb figyelmet kapnak az egész világon. A telepítők feladata lesz bizonyítani, hogy az IP-alapú felügyeleti rendszerek megfelelnek az IT biztonsági követelményeknek a sávszélesség, a rugalmasság és a képminőség területén.
Az is fontos lesz 2014-ben, hogy a telepítők és a fizikai biztonsági szakemberek megértsék az IT-sok aggodalmait, és segítsék őket, hogy ne habozzanak megtenni a számítógépes biztonsági intézkedéseket, és – az IP-alapú biztonsági rendszereknek is megfelelően – optimalizálják az IT-hálózatot. Jó hír, hogy a mai professzionális IP-alapú videoeszközöket lehet optimalizálni korlátozott sávszélességre, és pontosan ugyanolyan IT biztonsági protokollt használnak, mint bármely másik eleme az informatikai hálózatnak.

Fredrik Nilsson, az Axis Communications észak-amerikai általános igazgatója

Forrás: www.securityinfowatch.com 


Kapcsolódó írásaink:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 2. rész – otthoni rendszerek

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 3. rész – beléptetés

 

Gadi Piran, az OnSSI elnöke

Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 3. – Videomenedzsment-szoftverek

Milyen fejlődés várható 2013-ban a biztonságtechnika egyes területein? Milyen irányban haladnak az egyes ágazatok. A securityinfowatch.com írása alapján négy területet nézünk meg: videomegfigyelés, beléptetés, videomenedzsment-szoftverek, integrált rendszerek. Sorozatunk harmadik részében a videomenedzsment-szoftverekben rejlő lehetőségeket mutatja be Gadi Piran, az OnSSI elnöke.

Gadi Piran, az OnSSI elnöke

 1. Adattárolás a kamerákban. Az IP-kamerákban egyre inkább használnak a tárolására belső memóriakártyát. Ezeket a tároló kártyákat használni lehet, mint a videorögzítő decentralizált részét, vagy akár a felhő-alapú videorendszer kiegészítéseként. Ezt az alkalmazást nem befolyásolja a helyi hálózati sávszélesség, és biztosítja a videofelvételek helyi rögzítését a hálózati kapcsolattól függetlenül.
 2. A megapixel kamerák nagyobb mértékű elterjedése várható. A megapixel kamerák egyre kevésbé költségesek, és térhódításuk továbbra is nőni fog. Egyre gazdaságosabbá vállnak, a H.264 tömörítésnek köszönhetően minimálisra csökken a hálózati sávszélesség iránti igény. A felhasználók igénye pedig egyre inkább az IP-rendszerekre jellemző jobb képminőség felé halad.
 3. Terjednek a rendszámfelismerő-rendszerek (license plate recognition, LPR). Mindennapi munkájukban nagy segítséget jelentenek erőforrásaik jobb kihasználásához a rendőröknek a rendszámfelismerőkkel kiegészített számítógépes rendszerek. A kereskedelmi piacon is jelentős térhódítása lehet a rendszámfelismerő-rendszereknek kiegészítve a videorendszereket, különösen a parkolóházakban. A rendszámfelismerő-rendszerek növekvő hatékonyságával együtt nő elfogadottságuk is.
 4. Virtualizáció. Továbbra is átfedik egymást az IT területek és a fizikai biztonsági területek, így ha lassan is, de kezdenek megjelenni, mint új irányzat a videofelügyeletben a virtuális gépek (VMs). Ez a megközelítés erőforrásokat takarít meg, kiküszöbölve az „egy szerver, egy alkalmazás” szabályt. A felhasználói előnyök közé tartozik, hogy kevesebb fizikai szerverre van szükség, ezzel kisebb lesz az adatközpontok karbonlábnyoma, és nagyobb rugalmasságot jelent a szerverek kezelése, valamint a kapacitás kihasználása terén.
 5. Videoelemzések felszálló ágban. A videoanalitikus technológiák jobbak, mint valaha voltak, és könnyebben is integrálhatók a videorendszerekbe. Csökkennek a költségek, ennek köszönhetően pedig, könnyebben elérhetők, ami pedig az alapja a videoelemzések nagyobb elfogadásának a közeljövőben.

Forrás: securityinfowatch.com

 

Kapcsolódó írásaink
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 1. – A videomegfigyelés
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 2. – Beléptetőrendszerek

Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 4. – Integrált rendszerek

 

Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 1. – A videomegfigyelés

Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 1. – A videomegfigyelés

Milyen fejlődés várható 2013-ban a biztonságtechnika egyes területein? Milyen irányban haladnak az egyes ágazatok. A securityinfowatch.com írása alapján négy területet nézünk meg: videomegfigyelés, beléptetés, videomenedzsment-szoftverek, integrált rendszerek. Sorozatunk első részében a videomegfigyelés lehetőségeit elemzi Charlie Hare, a Panasonic System Communications menedzsere.

 1. Az áttérés az analóg rendszerekről az IP-felügyeletirendszerekre fel fog gyorsulni 2013-ban. Az új irányvonal a megfigyelési technológia területén – hogy a meglévő analóg rendszerekbe integrálják az új, IP-alapú termékeket és szoftvereket – könnyebbé teszi a rendszerek méretezését, növeli alkalmazási területek számát, és csökkenti a költségeket. Ennek eredményeként, még azon vállalkozások is, amelyek eddig vonakodtak az IP-alapú felügyeleti technológiákra való áttéréstől már nehezen tudják figyelmen kívül hagyni az előnyöket.
 2. A HD-technológiának köszönhetően tovább javul a képminőség. Könnyen hozzáférhetővé váltak a 1080p HD-kamerák is – bár még kevéssé elfogadottak – de általános lesz a normál és a nagyfelbontású kamerák között a 720p HD-kamerák elterjedése. A tömörítési technológiák terén történő jelentős fejlesztéseknek köszönhetően csökken az állományok mérete, és miközben nő a sávszélesség, egyre jobb minőségű videót lehet szállítani a kihívásoknak megfelelően.
 3. A fejlődésnek köszönhetően a videoelemző-szoftverek egyre nagyobb szerepet játszanak az üzleti életben. Több kamera több adatát lehet fölhasználni az üzlet támogatására: marketing célra és az ellátás optimalizálása. Ahogy az algoritmusok egyre kifinomultabbá válnak, és ahogy a számítógépes technológia fejlődik, egyre inkább lehet valós időben értelmezni a felvételeket, ezek az elemzések pedig egyre megbízhatóbbakká és egyre egyedibbé válnak.
 4. Polgári és büntetőjogi perekben fokozódik a jó minőségű videók bizonyítékként történő felhasználása. Ez pedig köszönhető a képminőséggel és az eredettel kapcsolatos kérdésekre született válaszoknak, mint az időbélyegzés és a nem hamisítható titkosítások,
 5. A végfelhasználók olyan szolgáltatót keresnek, amely átfogó rendszert és megoldást kínál valamennyi biztonsági kérdésre. Tehát olyat, amely megoldja a különféle biztonsági rendszerek integrációját és átjárhatóságát.

Forrás: securityinfowatch.com

 

Kapcsolódó írásaink
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 2. – Beléptetőrendszerek
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 3. – Videomenedzsment-szoftverek

Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 4. – Integrált rendszerek

 

Video-távfelügyelet Blackberryre

Video-távfelügyelet Blackberryre

A Honeywell új alkalmazást készített a BlackBerry mobiltelefonokra, ezzel a felhasználók távolról elérhetik biztonsági rendszereiket. Az alkalmazás segítségével a felhasználó bárhonnan élőben nézheti az otthonában vagy cégében készült videofelvételeket.

Ez az alkalmazás a legújabb változata a Honeywell Total Connect nevű távoli elérhetőséget biztosító szolgáltatásának. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az internet, az okostelefonok, a kamerák és az ezekkel kompatibilis vezeték nélküli eszközök segítségével elérjék otthonukat vagy vállalkozásukat bárhonnan a világból.
Az új felület lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék a biztonsági rendszerüket: a BlackBerryn egy ujjnyomással videón nézhetik a megfigyelni kívánt területet, így például a cégükben zajló eseményeket, vagy amikor gyermekük hazaérkezik az iskolából.

Az alkalmazás leképezi a távoli biztonsági rendszer billentyűzetét az okostelefon kezelőfelületére. Ennek segítségével bizonyos feladatok elvégezhetők, például a teljes rendszer élesítése, hatástalanítása, vagy csak bizonyos területek kikapcsolása, így hazaérkezés előtt a garázsajtó nyitásérzékelőjének hatástalanítása. De beállítható az is, hogy a felhasználó értesítést kapjon, ha mozgás történik valamely kijelölt területen, akár kültéren, akár az épületben, otthon vagy üzletében. Ha valamely értékes tárgyat, festményt elmozdítottak a helyéről, vagy ha a szélsőséges hőmérséklet-ingadozás történt.

Forrás: www.mytotalconnect.com

XProtect Mobile Milestone Systems

IP-videofelügyeleti rendszer mobil változata

A Milestone Systems bemutatta az IP-videofelügyeleti rendszer mobil alkalmazását.

A Milestone Systems a nyílt platformú IP-videofelügyeleti szoftver (video management software – VMS) vezető fejlesztője, a cég világszerte több mint 100 ezer ügyféllel rendelkezik.

A Milestone bemutatta új termékét, az XProtect Mobile-t. Az egyszerűen használható, mégis nagy teljesítményű VMS célja, hogy az XProtect termékek kompatibilisek legyenek az IP-kamerákkal, encoderekkel és digitális videorögzítőkkel, így a felhasználók igényeinek és forrásaiknak megfelelően szabadon választhatnak összeillő hardvert.

Az új XProtect Mobile VMS mobilhozzáférést biztosít a biztonsági kamerákhoz, ezzel jelentős változást hoz a videomegfigyelés területén. Az új szoftver okostelefonokra és táblagépekre kínál olyan alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy a biztonsági személyzet bárhonnan – akár otthonról vagy másik épületből, telephelyről – figyelemmel kísérje a biztonsági kamerák képét vagy épp valamely nyilvántartást. Ez az alkalmazás annak az irányvonalnak a része, amely szerint a videofelügyeletnek már nem feltétlenül egy elkülönített helyiségben kell üzemelnie.

Ez nem az első próbálkozás arra, hogy a VMS-t elérjék mobil eszközökről is. A Milestone mellett több nagy cég, így a Genetec és az Exacq is elkezdte a saját mobil alkalmazások fejlesztését.

„Azért döntöttünk úgy, hogy elkészítjük az XProtect Mobile alkalmazást, mert megnőtt az igény az olyan mobilalkalmazások iránt, amelyek képesek együttműködni egy sor Milestone VMS termékkel – mondta el Christian Bohn, a Milestone Systems alelnöke. Majd hozzátette az ügyfelek és az értékesítő partnerek igénye indította el a fejlesztést.”

A MobiDEOS és a Lextech Labs – amelyek rendelkeznek OnSSI videofelügyeleti termékkel – már felajánlották a mobilalkalmazásaikat, amelyekkel csatlakozni kívánnak a Milestone XProtect VMS-hez, hogy megoldják a biztonsági kamerák távoli hozzáférését.

Forrás: Milestone

Lap teteje