Új cég indul a piacon aktív videó anomália-érzékelő technológiával

Az amerikai Active Intelligence a jövő hónapban debütál a New York-i ISC East kiállításon egy új, megelőző és proaktív megoldással, amely bármilyen videofelügyeleti adatfolyam anomáliáinak valós időben történő észlelésére szolgál.

Forrás: Astra Active Intelligence

Az Astra határozottan eltér a hagyományos videoelemzéstől,és nem támaszkodik szabályokra bizonyos tevékenységek vagy események észleléséhez. Ehelyett úgy észleli a rendellenes eseményeket, hogy először megtanulja, hogy mi a normális a videó hírfolyamában, és összehasonlítja azt a valós idejű videóval. Ez magában foglalja az anomáliák teljes körét, mint például a földön fekvő személy, fizikai erőszak, tűz és füst, mozgó járművek előtt sétáló gyalogosok, lopások, vandalizmus, forgalmi dugók és még sok más. Az Astra emellett ideálisan alkalmas számos kereskedelmi és ipari üzleti intelligencia alkalmazásra, mint például a folyamatgyártás, a logisztika a téves riasztások csökkentése érdekében.

„A professzionális biztonsági technológia jövőjét a mesterséges intelligencia új fejlesztései határozzák meg, amelyek a régóta fennálló kihívásokra automatizálják a megoldásokat” – mondta Ken LaMarca, az Active Intelligence vezérigazgatója. „Az Active Intelligence rendszert azért indítottuk el, hogy a fizikai biztonsági és üzleti intelligencia rendszereket reaktívból proaktív és megelőző megoldásokká alakítsuk át”.

Forrás: Securityworldmarket, Active Inteligence Astra