Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 1. – A videomegfigyelés

Milyen fejlődés várható 2013-ban a biztonságtechnika egyes területein? Milyen irányban haladnak az egyes ágazatok. A securityinfowatch.com írása alapján négy területet nézünk meg: videomegfigyelés, beléptetés, videomenedzsment-szoftverek, integrált rendszerek. Sorozatunk első részében a videomegfigyelés lehetőségeit elemzi Charlie Hare, a Panasonic System Communications menedzsere.

  1. Az áttérés az analóg rendszerekről az IP-felügyeletirendszerekre fel fog gyorsulni 2013-ban. Az új irányvonal a megfigyelési technológia területén – hogy a meglévő analóg rendszerekbe integrálják az új, IP-alapú termékeket és szoftvereket – könnyebbé teszi a rendszerek méretezését, növeli alkalmazási területek számát, és csökkenti a költségeket. Ennek eredményeként, még azon vállalkozások is, amelyek eddig vonakodtak az IP-alapú felügyeleti technológiákra való áttéréstől már nehezen tudják figyelmen kívül hagyni az előnyöket.
  2. A HD-technológiának köszönhetően tovább javul a képminőség. Könnyen hozzáférhetővé váltak a 1080p HD-kamerák is – bár még kevéssé elfogadottak – de általános lesz a normál és a nagyfelbontású kamerák között a 720p HD-kamerák elterjedése. A tömörítési technológiák terén történő jelentős fejlesztéseknek köszönhetően csökken az állományok mérete, és miközben nő a sávszélesség, egyre jobb minőségű videót lehet szállítani a kihívásoknak megfelelően.
  3. A fejlődésnek köszönhetően a videoelemző-szoftverek egyre nagyobb szerepet játszanak az üzleti életben. Több kamera több adatát lehet fölhasználni az üzlet támogatására: marketing célra és az ellátás optimalizálása. Ahogy az algoritmusok egyre kifinomultabbá válnak, és ahogy a számítógépes technológia fejlődik, egyre inkább lehet valós időben értelmezni a felvételeket, ezek az elemzések pedig egyre megbízhatóbbakká és egyre egyedibbé válnak.
  4. Polgári és büntetőjogi perekben fokozódik a jó minőségű videók bizonyítékként történő felhasználása. Ez pedig köszönhető a képminőséggel és az eredettel kapcsolatos kérdésekre született válaszoknak, mint az időbélyegzés és a nem hamisítható titkosítások,
  5. A végfelhasználók olyan szolgáltatót keresnek, amely átfogó rendszert és megoldást kínál valamennyi biztonsági kérdésre. Tehát olyat, amely megoldja a különféle biztonsági rendszerek integrációját és átjárhatóságát.

Forrás: securityinfowatch.com

 

Kapcsolódó írásaink
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 2. – Beléptetőrendszerek
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 3. – Videomenedzsment-szoftverek

Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 4. – Integrált rendszerek

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?