Hikvision_traffic-cover

Hogyan támogatja az intelligens videó megfigyelés az intelligens és biztonságos közlekedés szervezést?

A közlekedés kulcsfontosságú szempontjai az A-ból B pontba való eljutás időben történő legoptimálisabb és biztonságos megoldása. Az áruk és szolgáltatások folyamatos hatékony mozgatása, valamint a különböző szállítási módok rugalmassága és integrálása. Ebbe kapcsolódik be az intelligens videoanalitika egyre szélesebb körű alkalmazása is. (tovább…)

techson-cover

Intelligens keresés és videoanalitika az analóg Techson HD rögzítőkben

A TechSon SmartSpeed DVR-ek szolgáltatásai felnőnek az IP szériához! A 35xx és 45xx DVR család a beépített VCA funkció segítségével már az analóg HD kamerák csatornáit is képes rögzítés közben elemezni. A mozgásérzékelésen jóval túlmutató analitikai funkciók jelzik a vonalátlépést vagy a területre való behatolást, így hatékonyan csökkentik a téves riasztások számát. (tovább…)

Forrás: MASCO Kft

OSSIA – Intelligens video keresés és lejátszás

Megdöbbentő az ütem, ahogy napjainkban az intelligens video analitikák terjednek a piacon. Igaz csodálkozni való ezen nemigen van, inkább csodálni való, hiszen egyre több a szimpla videomegfigyelésen túlmutató alkalmazást szolgáló fejlesztés. Ezen az úton jár a PROVISION-ISR is a DVR / NVR vezérlő legújabb OSSIA operációs rendszerével. (tovább…)

Mélytanulás és a kínai video piac - arccal a videoelemzés felé Forrás: : http://www.securityworldmarket.com/int/News/Business-News/deep-learning-in-surveillance-market-set-to-be-driven-by-china#.WagYsdSLRkq

Mélytanulás és a kínai video piac – arccal a videoelemzés felé

Az IHS Markit legfrissebb videofelügyeleti  adatai azt jelzik, hogy vége az évenkénti két számjegyű növekedésnek Kínában a video kamerák piacán. Így amíg a  videó megfigyelő kamerák szállítmányai  2014-ben 38,5%-kal,  2015-ben 34,6%-kal  nőttek az előző évhez képest,  addig a 2016. évi növekmény mindösszesen 2,3% volt. (tovább…)

NETAVIS iCAT videó analitikák

NETAVIS iCAT videó analitikák

A NETAVIS iCAT a NETAVIS videó analitikai terméksorozata. Magába foglalja a NETAVIS Software saját fejlesztéseit és harmadik fél algoritmusait speciális felhasználási területekre. Az észrevétlenül integrált videó analitikai csomagot minden egyes NETAVIS Observer termék tartalmazza, amit bármikor lehet licenc kulcs segítségével aktiválni. Nem kell hozzá külön szerver, külön szoftver, vagy külön licenc.

 

 

A Basic licenctől az Enterprise licencig, egyszerveres telepítéstől egészen a komplex, nagyobb rendszerekig mindenki számára elérhető a professzionális videó analitika. Több opcionális iCAT modul közül lehet választani, ami rugalmassá és minden egyes ügyfélre személyre szabhatóvá teszi.

Kerítésvédelem, emberszámlálás

A NETAVIS iCAT videó analitika egy dinamikus, könnyen konfigurálható modul olyan fejlett videó alkalmazásokra, mint kerítésvédelem és emberszámlálás. Tartalmaz tárgyérzékelést, követési mechanizmusokat is és statisztikai modult, ami a NETAVIS Observer esemény kezelő rendszerével integrált.

Smart Tripwire (Vonalátlépés)
Statisztikai számításokat végez, amikor valamilyen mozgó tárgy átlépi a képzeletbeli vonalat. Komplex algoritmusok segítségével kiküszöböli, hogy egy személyt duplán számoljunk, és felismeri a mozgó tárgy irányát is. Ezzel a technológiával emberszámlálást, kerületvédelmet is végezhetünk.

NETAVIS iCAT videó analitikák
Vizuális statisztika
A NETAVIS iCAT tud generálni statisztikákat olyan észlelésekből pl., mint elmozdított tárgyak, mozgó tárgyak sebessége és a kamera látószögében megállt tárgyak száma. A Vizuális Statisztikával ezek a eredmények hőtérképen megjeleníthetők az online monitoron. A hőtérkép a kamera képére kerül rá, így gyorsan azonosítható a nagyobb aktivitású terület.

 

NETAVIS iCAT videó analitikák

Stopped Object Detection (megálló tárgy észlelése)
Észleli azokat a mozgó tárgyakat, amelyek egy videó stream meghatározott területén állnak meg. Az észleléssel riasztást küldhetünk sms vagy email formájában a további teendők eldöntését elősegítve.

Perimeter Security (Kerítésvédelem)
Perimetrikus védelemmel meghatározhatunk tiltott területeket, ahonnan mozgásérzékelés esetén riasztást küld a rendszer. Riasztást adott kritériumok felállításával lehet kiváltani (pl. más iCAT definíciókat lehet megállapítani hétköznapra és hétvégére).

NETAVIS iCAT videó analitikákiCAT Sabotage Detection (Szabotázs érzékelés)
A NETAVIS iCAT Szabotázs érzékelés háromféle kamera szabotázst tud megkülönböztetni: a kamera fókuszának elállítása, kamera letakarása és kamera elmozdítása. Mindhárom esetben riasztást küld a rendszer és értesítést küld a felhasználónak.

NETAVIS iCAT videó analitikákiCAT Face Detection (Arcérzékelés)
A NETAVIS iCAT Arcérzékelés észleli és megszámolja az arcokat egy adott videófolyamban. Ezen felül életkor és nem alapján becslést ad minden arcról. A keletkezett adatok rendelkezésre állnak a rendszerben további folyamatok és elemzések elvégzésére.
NETAVIS iCAT videó analitikák
iCAT Number Plate Recognition – Carreader (Rendszámfelismerés)
Járművek európai rendszámtábláit észleli egy videófolyamban, amit aztán különböző alkalmazásokban lehet felhasználni, pl.: parkolóházakban. A rendszámfelismerést több funkcióval is lehet ötvözni, mint mozgásérzékelés, vagy integrálni lehet más külső rendszerekkel mint sorompó vagy transponder chip megoldások.
NETAVIS iCAT videó analitikákiCAT Traffic (Forgalom figyelés)
Az iCAT Traffic egy olyan innovatív modul, ami kiterjeszti a NETAVIS iCAT videoelemző megoldását  forgalomfigyelésre. Észleli, ha változás történik a forgalomban, érzékeli, ha megáll egy jármű, vagy ellenirányból történik felhajtás (autóutakra, autópályára), ezen felül öntanuló algoritmussal is rendelkezik. A megbízható elemző algoritmus és a könnyen használható kezelőfelület együtt, egy hatékony kombinációt nyújtanak a forgalom elemzésére és a veszélyes szituációk észlelésére.
NETAVIS iCAT videó analitikák

NETAVIS iCAT videó analitikák

NETAVIS iCAT videó analitikák
Retail Dashboard (Kereskedelmi alkalmazás)
A NETAVIS Retail Dashboard egy olyan eszköz, amivel növelni tudja értékesítéseit azáltal, hogy hozzáadott értéket teremt a meglévő video megfigyelő infrastruktúra használatával. A böngésző alapú dashboard segít abban, hogy jobban megértsük a vásárlói szegmentációkat, vásárlási gyakoriságot, ezzel pedig tiszta képet kaphatunk a vásárlói potenciálokról. Ezen felül a videó analitikus adatok és az értékesítési adatok összevetésével, igazi üzleti értéket teremthetünk.

NETAVIS iCAT videó analitikák

Míg a professzionális videó menedzsment szoftver – a NETAVIS Observer – biztosítja az egyedülálló videó megfigyelést és a veszteség minimalizálást, az egyszerűen integrálható NETAVIS iCAT videó analitikai modul pontos eredményeket ad emberszámlálás területén, kor és nemek szerinti megosztás becslésével. Ezt a videó analitikai metaadatot egy külön adatbázisból számítja ki és ötvözi olyan releváns ezzel összefüggő információval, mint értékesítési adatok vagy időjárási információk. Így a NETAVIS Retail Dashboard intuitív grafikonokat képes gyártani, amelyek fontosak lehetnek a menedzsment számára.

NETAVIS iCAT videó analitikák

Bővebb információért a termékkel kapcsolatban kérjük, forduljon az Aspectis Kft. értékesítőihez.

kapcsolódó cikkek:

A Milestone bemutatta az XProtect LPR 2015 rendszámfelismerő szoftverét

Együttműködés: VMS és IP-kamera 

Az Intellio Video System 3 az Országos IP Konferencián

Az Intellio Video System 3 az Országos IP Konferencián

Bemutatásra került az új  iTracking videoanalitika, az iShot intelligens képvezérlő funkció, a fedélzeti leolvasást lehetővé tevő global shutter szenzorral szerelt új csőkamera, valamint  az Intellio Video System harmadik főverziója. A teljesen felfrissített dizájnnal jelentkező szoftver számos új funkcióval bővült elődjéhez képest.

Az Intellio magyarországi disztribútorának az ISEC Kft-nek a nagyszabású rendezvényén száznál is több partner vendégeskedett, az Intellio pedig több olyan fejlesztéssel várta a közönséget, melyek nem csak a cég életében, hanem szakmai szempontból mérföldkőnek tekinthetőek. A számos innovatív újdonságról  Princz Adorján, a cég fejlesztési igazgatója számolt be.

Az új iTracking megoldás teljesen új alapokra helyezi a fedélzeti videoanalitikát több tekintetben is úttörő filozófiája nagy tetszést váltott ki a hallgatóságban. A megálló objektumokat is követni képes (mintázat alapú detektáláson alapuló) intelligencia számos kellemetlen problémára jelent a jövőben gyógyírt: adaptív a működése (nincs szükség bonyolult kalibrálásra), nem érzékeny a fényváltozásokra és nagyszámú objektumot is képes követni, így tömegforgalom esetén is alkalmazható. Ezeken felül megbízhatósága gyakorlatilag 100%-os!

Az iTrackinggel együtt alkalmazandó iShot intelligens képvezérlő funkció is hasonló sikert aratott. A megoldás lényege, hogy a kép azon területeire optimalizálja a képbeállításokat ahol mozgás, vagy egyéb hasznos információ van, így jelentősen megnöveli a képdinamikát és a képminőséget.

Az Intellio Video System 3 az Országos IP Konferencián

A következő újdonság a fedélzeti rendszámleolvasást megvalósító, új csőkamera volt. A global shutter szenzorral szerelt kamera a leggyorsabb járművek azonosítását is gond nélkül lehetővé teszi – akár éjszaka is, köszönhetően a jelentősen megnövelt teljesítményű IR megvilágítójának. A jövőben saját fejlesztői csomaggal kapható, így videoszerver nélkül is teljes körűen kihasználható kamera – a már ONVIF Profile S tanúsítással is rendelkező – VISUS széria legújabb tagja.

Az előadást az Intellio Video System harmadik főverziójának bemutatása zárta. A teljesen felfrissített dizájnnal jelentkező szoftver számos új funkcióval bővült elődjéhez képest. Ezek közül a leginnovatívabb az Intelligens eseményböngésző felület, melynek köszönhetően visszajátszáskor csak a detektorok által megjelölt „hasznos” események kerülnek megjelenítésre, nagy mértékben felgyorsítva így egy adott esemény megtalálását. Emellett az új verzió magával hozta az audió támogatás, a panoráma funkció és az Active Directory integrációt is.

Forrás: Intellio ZRt.

Lap teteje