Az Intellio Video System 3 az Országos IP Konferencián

Bemutatásra került az új  iTracking videoanalitika, az iShot intelligens képvezérlő funkció, a fedélzeti leolvasást lehetővé tevő global shutter szenzorral szerelt új csőkamera, valamint  az Intellio Video System harmadik főverziója. A teljesen felfrissített dizájnnal jelentkező szoftver számos új funkcióval bővült elődjéhez képest.

Az Intellio magyarországi disztribútorának az ISEC Kft-nek a nagyszabású rendezvényén száznál is több partner vendégeskedett, az Intellio pedig több olyan fejlesztéssel várta a közönséget, melyek nem csak a cég életében, hanem szakmai szempontból mérföldkőnek tekinthetőek. A számos innovatív újdonságról  Princz Adorján, a cég fejlesztési igazgatója számolt be.

Az új iTracking megoldás teljesen új alapokra helyezi a fedélzeti videoanalitikát több tekintetben is úttörő filozófiája nagy tetszést váltott ki a hallgatóságban. A megálló objektumokat is követni képes (mintázat alapú detektáláson alapuló) intelligencia számos kellemetlen problémára jelent a jövőben gyógyírt: adaptív a működése (nincs szükség bonyolult kalibrálásra), nem érzékeny a fényváltozásokra és nagyszámú objektumot is képes követni, így tömegforgalom esetén is alkalmazható. Ezeken felül megbízhatósága gyakorlatilag 100%-os!

Az iTrackinggel együtt alkalmazandó iShot intelligens képvezérlő funkció is hasonló sikert aratott. A megoldás lényege, hogy a kép azon területeire optimalizálja a képbeállításokat ahol mozgás, vagy egyéb hasznos információ van, így jelentősen megnöveli a képdinamikát és a képminőséget.

Az Intellio Video System 3 az Országos IP Konferencián

A következő újdonság a fedélzeti rendszámleolvasást megvalósító, új csőkamera volt. A global shutter szenzorral szerelt kamera a leggyorsabb járművek azonosítását is gond nélkül lehetővé teszi – akár éjszaka is, köszönhetően a jelentősen megnövelt teljesítményű IR megvilágítójának. A jövőben saját fejlesztői csomaggal kapható, így videoszerver nélkül is teljes körűen kihasználható kamera – a már ONVIF Profile S tanúsítással is rendelkező – VISUS széria legújabb tagja.

Az előadást az Intellio Video System harmadik főverziójának bemutatása zárta. A teljesen felfrissített dizájnnal jelentkező szoftver számos új funkcióval bővült elődjéhez képest. Ezek közül a leginnovatívabb az Intelligens eseményböngésző felület, melynek köszönhetően visszajátszáskor csak a detektorok által megjelölt „hasznos” események kerülnek megjelenítésre, nagy mértékben felgyorsítva így egy adott esemény megtalálását. Emellett az új verzió magával hozta az audió támogatás, a panoráma funkció és az Active Directory integrációt is.

Forrás: Intellio ZRt.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?