Tűzérzékelés felsőfokon! – Az első infravörös tűzérzékelő rendszer lézeres távolságméréssel

Az új technika az M-u-t GmbH és a Rosenbauer Brandschutz stratégiai együttműködésének eredménye, az IGNIS3D kamera. Az innováció a hosszú hullámú infravörös videótechnológiát alkalmazza a felületek érintésmentes hőmérsékletének mérésére. A két cég együttműködésének célja a korai tűzérzékelő rendszerek kifejlesztésében és elterjesztésében való együttműködés.

Rosenbauer IGNIS3D kamera

Az M-u-t GmbH, a Nynomic csoport tagjaként az optikai méréstechnika területének egyik vezető vállalataként széleskörű, tapasztalataival szállt be a korai tűzérzékeléshez szükséges, rendkívül innovatív, infravörös kamerarendszer fejlesztésébe. Az innovációs partnerség első eredménye a hosszú hullámú infravörös videó technológiát alkalmazó, a felületek érintésmentes hőmérsékletének mérésére alkalmas, Rosenbauer IGNIS3D kamera.

Az IGNIS3D az első ilyen típusú optikai -rendszer a világon, amely egy háromdimenziós információt mér egy kifinomult lézeres távolságmérővel, majd később felhasználja a bemért veszélyek pontosan célzott lehűtésére.

A kamera érzékeli a felmelegedést és egyúttal pontosan méri a hőmérsékletet, valamint a távolságot. Forrás: Rosenbauer

A kamera érzékeli a felmelegedést és egyúttal pontosan méri a hőmérsékletet, valamint a távolságot.
Forrás: Rosenbauer

így az oltórendszer célzottam csak ott avatkozik be és hűti le a környezetet, ahol a káros felmelegedés beindult. Forrás: Rosenbauer

így az oltórendszer célzottam csak ott avatkozik be és hűti le a környezetet, ahol a káros felmelegedés beindult.
Forrás: Rosenbauer

Forrás: Rosenbauer GMBH, vedelem.hu

Hozzászólások