Hanwha Techwin Wisenet P szériás multiszenzoros kamerák

Nagy divatja van napjainkban azoknak a kameráknak, amelyek nagy területet képesek lefedni. Különböző megoldásokkal találkozunk, de mindegyikben közös, hogy a „hagyományos” megfigyelési területeket igyekeznek bővíteni. Alábbi cikkünkben a Hamwha Techwin élenjáró megoldásait gyűjtöttük egy csokorba.

A Hanwha Techwin P szériás, multiszenzoros kamerák különlegessége az, hogy több, külön beállítható érzékelővel rendelkeznek. Széles területeket figyelhetünk meg velük tűélesen, hatalmas felbontásban, így kiválthatunk velük több hagyományos kamerát, csökkentve a telepítés, üzemeltetés és karbantartás költségeit. Kül- és beltéren egyaránt használhatók, fejlett videoanalitikai megoldásokat támogatnak. Egyetlen IP-címre és a legtöbb VMS szoftverben csak egyetlen licencre van szükségük a működéshez.

Forrás: Aspectis Kft.

Forrás: Aspectis Kft.

A kamerák legfontosabb tulajdonságai

Sokoldalú

Az összes érzékelőn testre szabható a kodek, képsebesség, WDR, HLC, hallway nézet mód, mozgásérzékelés, analitikák, valamint az SD kártyára történő rögzítés.

Képátvitel tömören: WiseStream II!

A H.265 tömörítés és a WiseStream II kombinációja – amely egy kiegészítő tömörítési technológia – ami dinamikusan vezérli a kódolást, kiegyensúlyozva a minőséget és a tömörítést a képen lévő mozgás szerint. A sávszélesség és vele együtt a tárkapacitás igény akár 99%-os csökkenését is eredményezheti.

Élvonalbeli, 150dB-es széles dinamikatartomány (WDR)

A hagyományos WDR 2 képet készít különböző exponálással, míg a többszenzoros/többirányú kamerák 4 képet használnak különböző exponálással az egyesített kép létrehozásához. Az élvonalbeli WDR technológia fejlesztésével ezek a kamerák tiszta és élénk képeket közvetítenek még szélsőséges megvilágítási körülmények között is.

Magas megvilágítás kompenzációja (HLC)

A kamerák érzékelik a kép azon területeit, melyek túl sok fénynek vannak kitéve, és csökkentik a fényerőt ezeken a területeken, növelve az egész kép minőségét és használhatóságát.

Forrás: Aspectis Kft.

Forrás: Aspectis Kft.

Színes képeket készíthetünk alacsony megvilágítottságú környezetekben

Az új, erőteljes Wisenet 5 chipsettel és feldolgozó technológiával valamint a Hanwha Techwin kiváló lencse technológiájával a többszenzoros/többirányú kamerák optimális teljesítményt érnek el alacsony megvilágítás mellet is, kristálytiszta, színes képeket készítenek még infravörös LED-del való megvilágítás nélkül is a környezettől és napszaktól függetlenül.

Fejlett digitális képstabilizáció (DIS) giroszkóppal

A Hanwha képstabilizációs technológiájának alkalmazása révén csökkenthető a szél vagy vibráció okozta elmosódás. A giroszkóp és a DIS technológiát optimalizálták a többszenzoros/többirányú kamerákhoz, éles, stabil képeket eredményezve.

Fókuszvesztés érzékelése

A teljes Wisenet P sorozat támogatja a fókuszvesztés érzékelését, segíti beazonosítani, hogy mikor veszett el a fókusz, sokkal hatékonyabbá téve az operátorok munkáját. A felhasználók képesek távolról, a hálózaton keresztül módosítani az optimális fókuszt, nagyban csökkentve a kamerák telepítési, karbantartási idejét.

Digitális automatikus követés

A kamera érzékel bármilyen objektumot a területen, embereket is beleértve és képes követni azokat. Alapesetben a kamera képe a teljes területet mutatja, mozgás esetén a kamera képes az objektumra közelíteni és automatikusan követni azt.

Jelenleg elérhető Wisenet P szériás multiszenzoros kamerák:

  • WISENET PNM-9080VQ – 8MP multiszenzoros 360 fokos kamera (4x 1920×1080 szenzorral)
  • WISENET PNM-9081VQ – 20MP multiszenzoros 360 fokos kamera (4x 2560×1920 szenzorral)
  • WISENET PNM-7000VD – 2MP H.265 multiszenzoros kamera (2db 2MP szenzorral)
  • WISENET PNM-9000VQ – 4MP – 20MP H.265 Multiszenzoros kamera (4x 2M/5M cserélhető szenzorral)
  • WISENET PNM-9320VQP – 10MP – 22MP Multiszenzoros kamera + PTZ kamera (4x 2M/5M cserélhető szenzorral + 2MP PTZ kamera)
WISENET PNM-9080VQ

WISENET PNM-9080VQ

WISENET PNM-9081VQ

WISENET PNM-9081VQ

WISENET PNM-9320VQP

WISENET PNM-9320VQP

További információ: www.aspectis.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások