Initio – új belépő az Intellio kamerakínálatában

Új kameragenerációval jelentkezik az Intellio. A bemutató apropójából beszélgettünk Wolf Richárddal, a magyar gyártó kereskedelmi vezetőjével.

Vágjunk azonnal a közepébe, mit tudnak az új Intellio kamerák és mikor kerülnek a polcokra?

Az új Initio kamerasorozatunk négy megapixeles felbontással és négy különböző modellel startol 2018. október 1-jén.

A dóm és cső kivitelben elérhető Initio kamerák 2,8mm-es fix-, és 2,8 – 12mm között állítható motoros objektívvel kerülnek disztribútor partnereinkhez. Mindegyikük 120dB WDR-t kínál. Akár 60 méterig hatékony beépített infra megvilágításuknak köszönhetően az Intelliotól megszokott és elvárt tökéletes minőségű képet biztosítják akár éjszaka is.

Az új kamerák az IP67 és IK10 védettségi szintet egyaránt teljesítik, a motoros objektívvel szerelt verziók audio- és alarm ki- és bemeneti porttal is rendelkeznek. Az Initio modellekre a piaci elvárásokra reagálva 3 év garanciát vállalunk.

Milyen intelligens funkciók érhetőek el az új kamerasorozatban?

Az Initio szó jelentése: kezdet. A névválasztás nem véletlen, hiszen az Initio kamerák a belépő modell szerepét töltik be a jövőben. Az Intellio termékportfoliójában elsősorban jó ár-érték arányukkal hívják fel magukra a figyelmet. Az alapvető fedélzeti intelligenciák, mint a vonalátlépés detektor, vagy a behatolásjelzés megtalálhatóak az Initio sorozat tagjaiban is. A speciális feladatok megvalósítására azonban továbbra is a Visus kameráinkat ajánljuk, melyek számos fejlett fedélzeti detektorral rendelkeznek.

Kiemelkedő ár-érték arányt említett, milyen árakról beszélhetünk az Initio esetében?

Az Intellio prémium gyártóként, magas hozzáadott értékű műszaki megoldásokat szállít, legyen szó intelligens kamerákról, vagy az IVS4 szoftverről. Az Initio kamerák bevezetésével szeretnénk az ár érzékeny ügyfelek számára is elérhetővé tenni megoldásainkat, ezért az Initio dóm- és cső kamerák fix optikával már 39 990 forint nettó listaáron elérhetőek, meglévő IVS4 szoftverhez, vagy új IVS csomag vásárlása esetén.

Előző válaszában kiemelte az IVS4 szoftvert. Ennek van jelentősége?

Igen. Stratégiánkban nagy szerepet szánunk a komplex Intellio rendszereknek. Az IVS4 videomenedzsment szoftverünk komoly hozzáadott értékkel bír minden megfigyelési területen. Emiatt született az a döntés, hogy az új Initio kamerákat kizárólag meglévő IVS4 szoftverhez (illetve új szoftverrel együtt) értékesítjük.

Közeledik az év vége, Ön hogyan értékelné az idei évet az Intellio szempontjából?

Még messze van december 31., ezért az évértékelést még kissé korainak tartom, de a hátunk mögött álló kilenc és fél hónapot igen sikeresnek látom.

Iparági megoldásainkkal hatékonyan értük el az ügyfeleket. Ennek köszönhetően az év hátralévő részében partnereink közreműködésével több fontos projektet is átadunk. Városi térfigyelés, logisztika, kiskereskedelem és sportlétesítmények megfigyelésének területén egyaránt készülünk néhány nagy projekt lezárására az év hátralévő részében.

A cégcsoport tulajdonosaival egyeztetve lefektettük hosszútávú stratégiánk alapjait. Ennek részeként született meg az a döntés, hogy az IntelliHome megoldásunkkal visszatérünk a lakossági felhasználók piacára. Az ARH támogatásával jól halad az Intellio márka nemzetközi piaci bevezetése, bízom benne, hogy 2019 folyamán ezen a téren is pozitív hírekkel jelentkezhetünk.

Termékfejlesztésünk nem állt meg 2018-ban sem. Hamarosan bemutatjuk az IVS új, ötödik generációját. Erről most részletekkel nem szolgálhatok. A lényeg, hogy felhasználók és üzemeltetők számára egyaránt sok érdekes és hasznos funkciót hoz majd az IVS5, köszönhetően a mesterséges intelligencia és a deep learning technológia széles körű felhasználásának. Emellett gőzerővel folyik az új intelligens kamerák fejlesztése és gyártásuk előkészítése perbáli telephelyünkön.

Említette, hogy fókuszba került a lakossági felhasználás. Mit is tartalmaz az IntelliHome megoldás?

Az IntelliHome csomagunk az Orio kamerasorozatra és az IVS4 Soho szoftverre épül. A négy, vagy hat kamerás rendszer elhozza az otthonokba az Intellio által fejlesztett intelligens megoldásokat. A rögzítéshez és a menedzsment szoftver kezeléséhez elegendő egy hálózatba kötött PC, vagy laptop. Így nem szükséges külön eszközt vásárolni a videokamerás megfigyelőrendszer üzemeltetéséhez. Az IntelliHome a nagyvállalati rendszereinkben is megtalálható egyedi titkosítási algoritmust használja. Ez a technológia és a magyarországi termékfejlesztés és gyártás továbbra is garantálja, hogy illetéktelenek nem nézhetnek bele életünkbe a hátsó ajtón keresztül. Az IntelliHome rendszerekhez – az iparági megoldásainkhoz hasonlóan – Android és iOS platformokon elérhető mobil applikáció is elérhető. Az IMC4 mobil app a beállított detektorok jelzései alapján push üzenetben küld riasztásokat a tulajdonos mobil eszközére. Segítségével folyamatos felügyelet alatt tarthatjuk otthonunkat, anélkül, hogy ez befolyásolná a mindennapjainkat. A termék árát is úgy alakítottuk ki, hogy tudását figyelembe véve a felhasználó egy kivételesen versenyképes megoldást kapjon a pénzéért.

Forrás: intellio

Forrás: intellio

Bővebb információ: www.intellio.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások