Intellio – dinamikus fejlesztésekkel az ARH csapatában


Az  Intellio mint kiemelkedő teljesítményű hazai fejlesztő nem ismeretlen az olvasóink számára,  tudjuk, hogy 2005-ben alapították fiatal magyar szakemberek, azzal a céllal, hogy a szakmába szinte úttörőként fejlesszenek intelligens IP kamerákat. A csapat innovatív gondolkodása az elmúlt évtizedben folyamatosan tovább erősödött, ugyanakkor az utóbbi időszakban a szaksajtó nyilvánossága keveset hallott a cégről, mi ennek az oka? Wolf Richarddal a cég Belföldi Értékesítési Vezetőjével beszélgetünk.

Intellio - dinamikus fejlesztésekkel az ARH csapatában Forrás: Intellio Kft

Az utóbbi két év a szervezeti átalakulásunk (erősödésünk) jegyében telt. Az ARH Zrt. mint tőkeerős szakmai befektető 2015. év eleje óta biztosít stabil hátteret a fejlődéshez. A tulajdonosváltás igen jelentős mérföldkő a vállalat életében. A cégcsoporton belül szakmai önállóságunk megtartása mellett, a szinergiák kihasználásával folyamatosan új lehetőségek nyílnak meg előttünk a termékfejlesztés, gyártástechnológia és kereskedelem területén. A tulajdonosokkal közösen meghatározott céljaink a partnerkapcsolatok továbbfejlesztése, az Intellio iparág-specifikus megoldásainak sikeres piaci bevezetése, az értékesítési volumen bővítése.

Jelenleg melyek az Intellio termékfejlesztésének főbb irányai?

Még az idei évben megjelenik az IVS4 menedzsment szoftverünk 4.2-es verziója, melynek fő újdonsága a performance monitor funkció. A telepítő- és üzemeltető partnerek munkáját könnyítő újdonság lehetővé teszi a teljes videorendszer működésének valós idejű és historikus áttekintését egyaránt. Egy kattintással képet kapunk a rendszer működéséről, teljesítményéről. Kicsit távolabbra tekintve izgalmas kérdés a térfigyelés, melyben a személyiségi jogok szabályozása jelentősen befolyásolja a fejlesztések irányát. Az arcfelismerés, a személyek követése csak megfelelő jogi környezetben lehetséges. Jelenleg a viselkedéselemzés – például verekedés, vészhelyzeti riasztás, valamint a mesterséges intelligencia, a „tanuló” szoftverek és a kamerák fejlesztésére is lehetőséget látunk a hardverek fejlődése mentén.

Melyek az Intellio főbb piacai? Az egyes piacokon ugyanazok a húzótermékek, vagy létezik piacspecifikus zászlóshajó?

Az Intellio fő piaca jelenleg a biztonságtechnikán túlmutatóan az intelligens megoldások szállítása, akár iparág-specifikusan is. Területileg jelenleg Magyarországon erős a jelenlétünk, de az ARH nemzetközi piaci jelenléte komoly lehetőséget teremtett az Intellio számára is. Az ARH partnerei révén több, mint 200 országban van jelen. A lehetőség adott, hogy az Intellio megoldásai nemzetközi szinten is elterjedjenek. Az elmúlt hónapokban sikeresen lefektettük a nemzetközi értékesítési stratégiánk alapjait. A 2018-as év egyik feladata, hogy megerősítsük az Intellio megoldásainak pozícióját ezen a piacon.

Milyen főbb trendeket azonosítanak globálisan és Magyarországon, miként hangolják ezekre kínálatukat, fejlesztéseiket?  

A nemzetközi piac komoly kihívások elé állítja a fejlesztőket. Ma már nem elég megfelelő minőségben rögzíteni és eltárolni az eseményeket. Olyan megoldásokat kell kínálnunk, melyek a biztonságtechnikai alapfunkciók mellett az egyes iparágak üzleti céljait is megfelelően támogatják. Akár baleset-megelőzési, életvédelmi rendszerek alapjait adhatják, extraprofitot termelnek, elmaradt hasznot hoznak, ezáltal megérik a kezdeti beruházást. Sajnos Magyarországon ez a felfogás, még gyermekcipőben jár. Feladatunknak tekintem , hogy iparág specifikus megoldásainkkal felhívjuk a figyelmet az intelligens biztonságtechnikai kamerarendszerek tudatos használatában rejlő lehetőségekre. Magyarországon a legfontosabb célkitűzésünk, hogy komplex megoldásainkkal felhívjuk a figyelmet az intelligens videókamerás megfigyelő rendszerek hozzáadott értékére. Minél többen lássák a bennük rejlő előnyöket, és a legolcsóbb helyett válasszák a számukra legjobb ár-érték arányt.

Miként látják a CCTV rendszerek alternatív hasznosíthatóságát a „marketing-célú” megoldásaik tükrében?

A látogatóelemzés az IntelliShop és IntelliSport rendszerünknek is fontos eleme. A marketing akciókat támogató analitikák azonnali, kézzelfogható előnyt nyújtanak. Segítségükkel mérhetővé válnak a látogatói tendenciák, a promóciók, az adatok támogatják a marketingakciók tervezését. Fontos, hogy minél több iparágban ilyen hatékony választ adjunk a kihívásokra.

Mire számítanak a magyar piacon?

Az iparági megoldásaink által nyújtott előnyök, az intelligens technológia, a magyarországi gyártói terméktámogatással a hazai piacon egyedivé teszik az Intellio által nyújtott komplex szolgáltatást. Az idei évben jelentős növekedést értünk el 2016-hoz képest. Ezt követően a piac további, folyamatos bővülésére számítok.

Engedjen meg egy személyes kérdést: Az Intellio csomagból, értem ezalatt a kamera oldali analitikát és az IVS4 szoftver együttesét, mely funkciók tetszenek legjobban Önnek?

A visszakereső funkcióink nagyon jól használhatóak, nagymértékben segítik az operátorok, biztonságtechnikai vezetők munkáját. Nagyon gyorsan és egyszerűen vissza lehet nézni adott kamera által megfigyelt területen történő mozgásokat az Intelligens Esemény böngésző funkcióval. De említhetném a térfigyelő rendszerek zömét adó speed-dome kamerák képeinek gyors áttekintését a Preset-alapú visszakereséssel. A kameraképek közötti Navigáció pedig élő- és visszajátszott képeken is forradalmasítja a megfelelő kamera kiválasztását, egy-egy esemény követését.

Kapcsolódó cikkek:
Intellio a Haladás Sportkomplexumban
Intellio nyári újdonságok

Forrás: Intellio