MILESTONE XPROTECT R3 újdonságok

A Milestone minden évben 3 új release-t ad ki, melyek menetrendszerűen, az előre bejelentett időpontban jönnek ki. Nem történt ez máshogy az idén sem, novemberre megérkezett az idei utolsó, R3-as változat. Cikkünkben az új verzió újdonságait szeretnénk bemutatni.

A Milestone XProtect 2020 R3 verzió legfontosabb újdonságai négy témakört érintenek, melyek az alábbiak:

Release-Blue-R3-2020-icon

  • Biztonság és adatvédelem
  • Video teljesítmény
  • Mobil eszközökre vonatkozó fejlesztések
  • Új integrált eszközök

Lássuk ezeket egy kicsit részletesebben!

Biztonság és adatvédelem

A Milestone mindig kiemelten kezelte a kiberbiztonság kérdését. Ennek újabb állomása, hogy az új verzióban az XProtect működtethető FIPS 140-2 módban. Ez egy USA szövetségi információfeldolgozási szabvány, amely azt teszi lehetővé, hogy a felhasználói információk, például a felhasználónevek, jelszavak és eszközök végpontok között titkosítottan kerüljenek továbbításra. A rendkívül biztonságos titkosítás és a jelszóval védett konfiguráció lehetővé teszi az XProtect 2020 R3 működését Windows FIPS 140-2 kompatibilis módban.

Forrás: Milestone

Forrás: Milestone

Video teljesítmény

A legtöbb felhasználót elsősorban az érdekli, hogy hogyan segíti munkáját az adott VMS. Ebből a szempontból sok újdonságot vonultat fel az R3. Ezek közül a 3 legfontosabbat emeljük ki. Lássuk mindjárt a többkategóriás keresést. Amikor egy olyan eseményhez keressük a róla készült felvételt amivel kapcsolatban kevés információnk van, nagyon fontos, hogy minél jobban szűkíteni tudjuk a keresési feltételeket, hogy minél kevesebb tartalmat kelljen átnéznünk. A szemléltetés kedvéért például tegyük fel, hogy olyan eseményeket keresünk, amelyeken sárga autó és egy piros ruhás nő szerepel. A megfelelő keresési feltételek beállításával csak olyan tartalmak fognak megjelenni, ahol ez a feltétel teljesül és minden más kizáródik. Még azok is, amelyek az egyik feltételnek egyébként megfelelnének. Ez a szolgáltatás ráadásul tudja kezelni az olyan technológiai partnerek keresési „ügynökeit”, amelyek integrálták azokat az Xprotect-be. Ilyenek pl. a Bosch, Hanwha és Axis eszközök. A következő fejlesztés a halszem optikás kamerák használatával kapcsolatos. Ezek a kamerák akkor használhatók igazán jól, ha a teljes 360 fokos kép helyett 4db 90 fokos látószögű „kiterített” kamera képet láthatunk (ez az ún. „dewarp” funkció). A korábbi verziókban ez csak bizonyos típusoknál – megfelelő gyártói támogatás mellett – volt lehetséges, az R3-tól kezdve azonban gyakorlatilag bármilyen 360 fokos kamerát használva élvezhetjük ezt a szolgáltatást.

Forrás: Milestone

Forrás: Milestone

A harmadik részletesebben kifejtett fejlesztés a kliens teljesítményének növelése. A Milestone fejlesztői egy új és optimalizált videofeldolgozó motort építettek be a kliensbe. Ennek következtében a nagyfelbontású (HD/4K), PTZ és 360 fokos kamerák mozgatása, zoomolása sokkal gördülékenyebbé vált, a magas képsebesség ezen műveletek közben is fennmarad, ami sokkal jobb felhasználói élményt nyújt. Ez elsősorban azoknak hasznos, akik tömegesen használnak nagy felbontású, PTZ illetve 360 fokos kamerákat.

A fentieken kívül a video stream-ek hatékonyabb továbbításában zajlottak fejlesztések, valamint a mobil kliens kezelése még egyszerűbbé és hatékonyabbá vált.

Forrás: Milestone

Forrás: Milestone

Új integrált eszközök

Az új verzióval együtt frissült a Device Pack is, amelybe a legutóbbi óta 566 új eszköz került bele. A kamerákon kívül IP audio eszközök, radar, fedélzeti kamerák, testkamerák szerepelnek még az „étlapon”. Fontos megjegyezni, hogy a támogatott eszközök száma immáron meghaladja a tízezret.

Fontos még megjegyezni, hogy a fejlesztések némelyike a magasabb verziókban (Expert és Corporate) érhető el. A pontos részletekről kérjen felvilágosítást a forgalmazó Aspectis Kft.-től.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások