Seawing SiS 2.3 – Beléptetés eSzemélyivel és Integráció

Bátran kijelenthetjük, hogy a SiS 2.0 verziójával elkezdett tervszerű verzió kiadások már beépültek a SEAWING mindennapjaiba. A beléptető rendszer szoftver kiadott verziói mindig egy nagyobb ugrást jelentenek a fejlesztésben és megahatározott időközönként jelennek meg. Most a SIS 2.3 van soron. (tovább…)

MILESTONE XPROTECT R3 újdonságok

A Milestone minden évben 3 új release-t ad ki, melyek menetrendszerűen, az előre bejelentett időpontban jönnek ki. Nem történt ez máshogy az idén sem, novemberre megérkezett az idei utolsó, R3-as változat. Cikkünkben az új verzió újdonságait szeretnénk bemutatni. (tovább…)

Megjelent a Milestone XProtect 2019 R3: fókuszban a keresés funkció

A Milestone Systems a világ vezető videomenedzsment szoftver (VMS) szállítói között is kiemelt helyet foglal el. Idei VMS-ének a legújabb verziója központi keresés funkciót hoz magával a Milestone XProtect Smart Clientbe, amely által a felhasználók mostantól még gyorsabban és okosabban vizsgálhatják át a felvételeiket. (tovább…)

A Milestone két új terméket mutat be június elején Forrás: Milestone

A Milestone két új terméket mutat be június elején

2017. június 8-án két új terméket mutat be a Milestone:   XProtect Express+ és XProtect Professional+.  A  termékek  kiegészítik  a meglévő VMS portfóliót, és az XProtect Express+ és XProtect Professional+ sorozat tagjait bővítik. (tovább…)

Axis – Milestone Open Day Forrás: Aspectis Kft.

Axis – Milestone Open Day

Az Aspectis Kft  hagyományaihoz híven 2017 június 14-én  tarja  Open Day rendezvényét,. Az érdeklődőket és partnereiket Budapesten a Spoon hajón várják,  a szakma élvonalát jelentő  változatos programokra. (tovább…)

Milestone XProtect 2016 R2 kiadás

Milestone XProtect 2016 R2 kiadás – Fókuszban a teljesítmény és a Milestone partneri hálózata

A Milestone Systems, a hálózati videokezelő szoftver (VMS) gyártója piacra dobta a piacvezető XProtect VMS legújabb verzióját partnerei és vásárlói számára. Az R2 verzió 6 hónappal az első XProtect 2016 kiadása után érkezik. Ekkor jelentette be a cég, hogy egy évben többször is meg fog jelenni frissítésekkel. Valamennyi frissítés a Milestone partner hálózatának igényeihez, valamint a felgyorsult piaci változásokhoz alkalmazkodik
(tovább…)

Rövid áttekintés a 2014-es IFSEC-ről

Rövid áttekintés a 2014-es IFSEC-ről

A 2014-es Ifsec International – hűen az elmúlt évekhez – rendkívül gazdag és hasznos programmal készült a három napos rendezvényre, ráadásul ezúttal az összes látogató számára elérhetővé tették a kiállítás legfontosabb eseményeit, interjúit az Ifsec TV segítségével.

I. NAP

Az Ifsec Akadémia

Stephen Greenhalgh, Bűnügyi és Rendfenntartási Polgármester Helyettes behatóan mutatta a kormány szerepét a közbiztonság állapotának javításában, továbbá a KPMG kockázat felmérési igazgatója, Louise Thompson a vállalati szektorban előforduló csalások fő irányzatait elemezte.

IFSEC TV

Ebben az évben egy óriáskivetítőn követhetőek voltak az Ifsec International eseményei, valamint levetítésre kerültek az interjúk, így a résztvevők a kiállítás különböző színtereiről is figyelemmel kísérhették a programokat.

II. NAP

Bob Forsyth lett a biztonságtechnikai iparág legmeghatározóbb alakja 2014-ben

2004-ben csatlakozott a Mitie Total Security Managementhez, amelynek 2010 óta vezérigazgatója is. Idén a biztonságtechnika piacát meghatározó negyven legbefolyásosabb személyiség közül Bob Forsyth került ki győztesen.

A Canon megvásárolja a Milestone-t

Ez volt az utolsó év, hogy a Milestone és a Canon külön standot állítottak az Ifsec Internationalen, ugyanis a Canon magába fogja olvasztani vállalat még az év vége előtt. Idén még mindkét márka standjai körül nagy volt a nyüzsgés.

A Samsung változtat az IP technológia arculatán

Az egyik legnagyobb óriás vállalat, a Samsung az Ifsecen Internationalen indította el a Samsung Open Platformot, amely lehetővé teszi az applikációk installálását és tárolását közvetlenül a kamerákban.

Az Ifsec Akadémián vitatták meg a részvevők a biztonságtechnikai ágazat múltját, jelenét és jövőjét, miközben oktatásokon, tréningeken és szemináriumokon vehettek részt.

A Biztonságtechnika Állama 2014

A legjelentősebb pozícióban lévő vállalatok vezetői vitatták meg a tapasztalataikat az IFSEC Global.com Központi Színpad vitafórumán. A beszélgetés részvevői voltak az ASIS, a The Security Institute, az IPSA, az Association of Security Consultants, a UK Crowd Management Association, a BSIA, a National Security Inspectorate, az ADS és a Security Systems & Alarms Inspection Board képviselői.

A kiállítás legfontosabb, legizgalmasabb eseményeiről, híreiről soron következő cikkeinkben részletesebben is beszámolunk.

Forrás: www.ifsec.co.uk

Kapcsolódó cikkek:

Bosch és Milestone megállapodás

Újból Londonban az Ifsec International

Ifsec International 2013

Az IFSEC biztonságtechnikai kiállítás díjazottjai

2014-től újra Londonban lesz az Ifsec

IP alapú nyílt platformú Milestone videomenedzsment szoftverek

IP alapú nyílt platformú videomenedzsment szoftverek

 

Új, professzionális, Milestone nyílt platformú videó menedzsment szoftverek kerültek piacra az IP-alapú megfigyelőrendszerekhez.

A Milestone globális piacvezető az IP-alapú megfigyelőrendszerekben alkalmazott nyílt platformú videó menedzsment szoftverek (VMS) között. Ezt a pozíciót elsősorban korai indulásának, kiváló és megbízható termékeinek, széleskörű eszköztámogatásának és világméretű jelenlétének köszönheti.

A Milestone 2013 végén piacra dobta a professzionális terméksorozatának legújabb változatait:

 • az XProtect Essential 2013-at,
 • az XProtect Express 2013-at,
 • az XProtect Professional 2013-at és
 • az XProtect Enterprise 2013-at.

A termékek új funkciói tovább segítik a Milestone termékeit értékesítőket, telepítőket és végfelhasználókat újabb üzleti lehetőségek kiaknázásában. Az új termékekkel a vásárlók sokkal eredményesebb, költséghatékonyabb és nem utolsó sorban jobb válaszokat kaphatnak a megfigyelési feladatokra.

Átlátható a teljes rendszer

Az XProtect Professional 2013 grafikai áttekintést ad a teljes rendszerre egyetlen interfészen keresztül, így a biztonságért felelős személy gyorsabban és hatékonyabban tudja kezelni a riasztásokat. A megújult Alarm Manager azonnal értesíti a felhasználót a váratlan eseményekről.

IP alapú nyílt platformú Milestone videomenedzsment szoftverek

Akár mobilon is

Az új változatban frissítették a felhasználói interfész klienseket is – XProtect Smart Client, XProtect Web Client és Milestone Mobile – valamennyi 26 nyelven elérhető, így magyarul is. A felhasználó gyorsan észlelheti a problémás területet azáltal, hogy hozzáfér a videóhoz bárhol is tartózkodik. Így akár mobilon is megtekintheti a rendszer állapotát, és kezelheti a riasztást.

Egyszerűbb használni

Az új termékek jelentősen leegyszerűsítik az XProtect használatát, ezáltal a különböző háttértudással rendelkező felhasználók is könnyen beállíthatják és használhatják a Milestone IP-videomegoldásait:

 • az automata kamerakeresést,
 • az automata konfigurációs varázslót és
 • a megújult Customer Dashboard on-line használati útmutatót.

Rögzítés

XProtect Professional 2013 tetszőleges számú rögzítő szerver használatát engedélyezi. A viszonteladó ezáltal költséghatékony, közepes méretű rendszerekhez ideális megoldást tud kínálni számos piaci szegmensnek. Az új változatok 64 bites rögzítő szerverekre lettek optimalizálva, ezzel még több kamerát lehet ugyanahhoz a szerverhez csatlakoztatni.

IP alapú nyílt platformú Milestone videomenedzsment szoftverek

Azonnali hibafelismerés

A Customer Dashboard új, on-line rendszermonitoring-szolgáltatás, amellyel a viszonteladó/telepítő valós idejű információt kaphat az általa telepített rendszerek állapotáról. Ezzel a szolgáltatással előretátóan lehet lépéseket tenni, ha az egyik végfelhasználónál valamilyen technikai vagy rendszerhiba merülne fel. Így még azelőtt tud lépni, és egy ügyet megoldani, mielőtt azt a végfelhasználó észrevenné, vagy a gondot jelezné. A technikai problémák gyors kezelése csökkenti a leállás miatt elvesztegetett időt, és biztosítja a fontos videók rögzítését.

Íme, néhány a leggyakoribb gondok közül:

 • a kamera hibás működése,
 • nincs elég tárolókapacitás a rögzítéshez,
 • az archiváló hibás működése,
 • hibás kameratörlés és
 • a kamera nem rögzít.

Ezek a hibák riasztásként jelennek meg a Customer Dashboardban. Amikor a problémát megoldották, akkor a rendszer automatikusan törli a riasztást. A Customer Dashboard használatához nem kell semmilyen beállítást elvégezni, automatikusan működik miután a funkciót engedélyeztük az Xprotect Management Application-ben, és a rendszer éles.

Forrás: Aspectis

Bosch és Milestone megállapodás

Bosch és Milestone megállapodás

A Bosch Security Systems és a Milestone Systems globális partnerségi megállapodást kötött az IP-alapú termékeik teljes integrációja érdekében.

 

A Bosch és a Milestone együttműködésének célja a Bosch IP-alapú videoberendezései és a Milestone XProtect IP Video Management Software összehangolása. Az együttműködés része, hogy a Milestone, mint prémium partner vesz részt a Bosch Integrációs Partner Programban (IPP). Az IPP célja az átjárhatóság biztosítása a Bosch videoberendezések és a vezető szoftvermegoldások között. A két vállalat már évek óta dolgozott együtt, most az új stratégiai partnerség célja az integráció magasabb szintre emelése. A közös ügyfeleknek már elérhető a Milestone új, külön drivere a Bosch IP-alapú eszközeihez.

Bosch és Milestone megállapodás

Ez az új illesztő program támogatja a kamerákban történő adattárolást és a Bosch beépített Intelligent Video Analysis által kínált lehetőségeket a biztonsági kockázatok csökkentésére, és különféle egyedi funkciókat a Bosch széles körű IP videotermékei számára. A Milestone Systems már eddig is támogatta szabotázs- és mozgásérzékelés valamint a H.264 tömörítést a Bosch IP-alapó videoberendezéseiben.

„A Bosch Integrációs Partner Programja már biztosítja az ügyfeleinknek, hogy hozzáférjenek a Milestone legújabb technológiai újításaihoz” – tájékoztatott Rudolf Spielberger, a Bosch Integrációs Partner Programjának vezetője.

„Milestone örömmel veszi a magas szintű részvételt a Bosch új Integrációs Partner Programjában, amely kihasználja a nyílt platform adta lehetőségeket az IP-alapú videomegfigyelő rendszerekben” – tette hozzá Christian Bohn, a Milestone elnökhelyettese.

A stratégiai partnerség részeként a Bosch és a Milestone nagy hangsúly fektet a két cég közös marketingjére világszerte, számos rendezvényen, konferencián, kiállításon vesznek részt együtt.

Forrás: Bosch

 

 

10 éves az Aspectis

10 éves az Aspectis

10. születésnapját ünnepelte partnereivel az Aspectis. Elsőként az Axis IP-kameráival jelent meg a piacon, ma már forgalmazza a Netavis, a Milestone videó menedzsment szoftvereit, a D-Link és a Planet hálózati termékeit, valamint a Paxton beléptetőrendszereit is.

Az Aspectis születésnapi gála vacsorára hívta meg partnereit, ahol először Bata Miklós ügyvezető köszöntötte a vendégeket, és adta át a cég díjait leghűségesebb partnereinek. Majd Martin Gren, az IP-kamera feltalálója és az Axis egyik alapítója fejtette ki gondolatait az IP-kamera jövőjéről.

A vacsorát követően Rúzsa Magdi csodálatos koncertjét élvezhették a vendégek. Végül Dévényi Tibor pöttyös labdás retró discója szórakoztatta a megjelenteket.

 

 

 

A 10 éves Aspectis díjazott partnerei
Év Partnere 2013
CNS Digitál Média Kft.
Évek óta az egyik legjobb partner. Kis cég létére is képes jelentős projekteket megnyerni és kivitelezni. 

Évtized Partnere 2003–2013
T-Systems Magyarország Zrt.
Évek óta tudatos stratégiával építették ki az IP-videó és intelligens épülethez szükséges kompetenciát.  

Év Projektje 2013
Il Bacio di Stile
CNS Digitál Média Kft.
Kétség kívül az év legjelentősebb projektje. Első ilyen jellegű építkezés Magyarországon és egyedülálló projekt a térségben is. 

Évtized Projektje 2003–2013
M5 autópálya
AGIS Fire & Security Kft.
Szoros együttműködésben született a végfelhasználóval, integrátorral, fejlesztőkkel karöltve. Sok új intelligens analitikai funkció, megoldás született a projektnek köszönhetően. 

Első Projekt 2003
Szigetszentmiklósi térfigyelő
AVS Telekom Kft.
Az Aspectis megalakulása utáni első projekt. 

 

10 éves az Aspectis

10 éves az Aspectis

10 éves az Aspectis

10 éves az Aspectis

10 éves az Aspectis

10 éves az Aspectis

10 éves az Aspectis

 

 

 

 

 

 

 

aspectis open day

Aspectis Open Day – 2013. április 9.

Nyílt napot szervez az Aspectis, az Axis Communications és a Milestone Systems 2013. április 9-én a Hilton Budapest WestEndben.

Időpont:

 • 2013. április 9., kedd, 9.00–14.00

Helyszín:

 • Hilton Budapest WestEnd
 • 1062 Budapest, Váci út 1–3.

Az Aspectis Open Day rendezvényén az Axis Communications és a Milestone Systems, mint a két globális piacvezető számol be újdonságaikról.

 • A Milestone a napokban mutatta be új VMS platformját és további forradalmi újdonságok is várhatók a következő hetekben.
 • Az Axis a tőle megszokott rohamtempóban ontja ki magából az újdonságokat, lesznek olyan termékek, amelyeket itt mutatnak be először a magyar közönségnek.

Az Aspectis Open Day-en két további gyártót bemutatnak, amelyek szintén értéket képviselnek:

 • Az IPS (Securiton) az Axis Camera Application Platform-ot használva olyan intelligens megoldásokat fejleszt, amelyeket közvetlenül az Axis hálózati kameráiba lehet betölteni.
 • A Gamanet által fejlesztett C4 olyan integrált rendszer, amellyel nem csak biztonsági rendszereket lehet menedzselni, hanem ezek folyamatait, valamint központi identitásmenedzsmentet is lehet végezni.

A nyílt napon előadások lesznek az új megoldásokról, amelyeket azután a szünetekben ki is próbálhatnak az érdeklődők. Beszélhetnek a gyártók képviselőivel és az Aspectis szakembereivel finom kávé és szendvics mellett

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni a következő linken lehet: http://aspectis.hu/reg/

A nap végén az Axis jóvoltából egy AXIS M1014 hálózati kamerát sorsolnak ki!

 

aspectis open day

Milestone videomenedzsment-szoftver

Mérföldkő a videomenedzsment-szoftverek között

A videomenedzsment-szoftver feladata a videorögzítés irányítása, szervezése, a rögzített felvételek kezelése. Az IP-alapú videomegfigyelő-rendszerek területén 2004 óta a Milestone a piacvezető.

A Milestone piacvezető a világon az IP-alapú megfigyelőrendszerekben alkalmazott nyílt platformú videomenedzsment-szoftverek (továbbiakban VMS) területén. Helyzetét elsősorban korai indulásának, kiváló és megbízható termékeinek, széles körű eszköztámogatásának és világméretű jelenlétének köszönheti. A Milestone-t 1998-ban Dániában, két évvel azután alapították, hogy az Axis kifejlesztette a világ első IP-kameráját. A cég alapítói felismerték az ebben rejlő piaci lehetőséget, és kizárólag a videomenedzsment-szoftverek fejlesztésére koncentráltak. Arra törekedtek, hogy minél több gyártó termékeit támogassák, így jelenleg közel 100 gyártó több mint ezer eszköze szerepel az „étlapon”. Ma a Milestone a VMS világában olyan etalonnak számít, mint az Axis az IP-kamerák piacán.
A Milestone termékei disztribútorokon és különböző szintű telepítő partnereken keresztül jutnak el a végfelhasználókhoz. A cég nagy hangsúlyt fektet rendszerintegrátorainak oktatására, így annak érdekében, hogy a telepített rendszerek kifogástalanul működjenek a legmagasabb szintű termékeket csak megfelelő képesítéssel rendelkező partnerek telepíthetik.

 

A Milestone életének legfontosabb mérföldkövei

 • 1998: az alapítás éve
 • 1999: az első termék – Surveillance Light
 • 2003: az első Xprotect termék bemutatása
 • 2004: a piacvezető pozíció elérése
 • 2006: 10 ezer installált rendszer, több mint 100 ezer kamerával
 • 2007: első Xprotect Corporate verzió megjelenése
 • 2011: több mint 100 ezer Milestone VMS rendszer működik világszerte

 

A Milestone termékkínálata

A Milestone kínálata széles skálán mozog, ez a legkisebb – ingyenes – változattól a hatalmas, sok telephelyes, bonyolult megfigyelőrendszerekig terjed. A méretbeli sorrendet megtartva címszavakban a termékek:

 • Xprotect GO: kicsi (8 kamera, 1 felhasználó, 5 nap rögzítés) és ingyenes – otthoni, kis irodai (SOHO) felhasználásra
 • Xprotect Essential: egyszerveres, 26 kamerás, 5 felhasználós, korlátlan rögzítési lehetőségű rendszer – kisvállalati ügyfélkörnek
 • Xprotect Express: egy szerver, 48 kamera, hálózati archiválás, PTZ-támogatás, opcionális modulok (retail, analitika stb.) – üzleteknek, kisvállalati ügyfélkörnek
 • Xprotect Professional: többszerveres (legfeljebb 5), szerverenként legfeljebb 64 kamera, mátrixtámogatás, korlátlan kliens oldali hozzáférés – közepes méretű rendszerekhez
 • Xprotect Enterprise: többszerveres, többtelephelyes rendszer MS Active Directory-támogatás, grafikus térképes megjelenítési lehetőség – vérbeli nagyvállalati megoldás
 • Xprotect Corporate: azoknak, akik nem szeretik a korlátokat. Itt minden „Unlimited” – az árak is…

 

Az alaprendszereken kívül érdemes megemlíteni – a teljesség igénye nélkül – néhány külön megvásárolható modult, amelyek egy-egy speciális területnek kínálnak megoldást.

 • Az Xprotect Transact ATM-ek intelligens integrálását teszi lehetővé tranzakció alapú kereséssel.
 • Az XProtect Retail a kereskedelmi láncoknak kínál olyan megoldásokat, mint például a rögzített videók kereskedelmi adatokhoz kapcsolása, ERP-rendszerillesztés, adatanalízis, kereskedelmi tranzakciók nyomon követése.
 • Az XProtect LPR valós idejű rendszámfelismerő rendszer, amely a világ bármely országában használható például parkoló rendszerekhez, fizetős útdíj ellenőrzésére, lopott autók keresésére.
 • A MIP SDK pedig külső rendszerek integrálására szolgál.

 

Alkalmazott technológiák – néhány érdekes megoldás

A Milestone VMS Windows operációs rendszer alatt futnak. A kisebb installációkban alkalmazhatók a Windows XP, Windows 7 OS-ek, a nagyobb – Enterprise, Corporate – rendszerek futtatására inkább a Windows Server 2003/2008 64 bites verziói alkalmasak.
A megfelelő hardver kiválasztására érdemes odafigyelni, mert a Milestone-rendszerek meglehetősen erőforrás-igényesek. Ehhez a Milestone honlapján találunk szerverkalkulátort, amelyben a tervezett videorendszer minden fontos paraméterét megadhatjuk, majd a Milestone e-mail-ben elküldi a javasolt hardverarchitektúrát. Nagyobb rendszerek esetében az egyes részfeladatokat külön szerverek végzik, így szükség van SQL-, Event-, Log-, Recorderszerverekre, hogy csak a legfontosabbakat említsük.
A Milestone jelenleg mintegy ezer különböző gyártóktól származó IP-kamerát és egyéb kiegészítőt (joystick, I/O eszköz stb.) képes kezelni. Minden eszköz saját driverrel rendelkezik, de lehetőség van a driverrel nem támogatott eszközök használatára is, amennyiben azok ONVIF-kompatibilisek.

 

Videoarchívumok

A Milestone egyik legérdekesebb koncepciója a videoarchívumok kezelése. Alapvetően kétféle adatbázist különböztet meg. Van az úgynevezett élő adatbázis, amely az adott pillanatot megelőző időszakra vonatkozik. Ez tipikusan 1–24 órás időszakot felölelő, nagy sebességű, részletes, csakis belső rögzítőre menthető adatbázist jelent. Ennek nagy előnye, hogy a videorendszerek esetében a felvételek visszajátszására döntő többségben éppen ebben az időszakban van szükség, így erről gyorsan elérhető, lehető legrészletesebb videofolyam áll a rendelkezésünkre. Ezt követően a rendszer átmozgatja az adatbázist az archívtárba, amely lehet helyi, de akár távoli tároló is. Beállításoktól függően nemcsak átmásolja az adatokat, hanem például ritkítja is azokat, így a hosszú távon megőrzött archívum már nem olyan részletes, mint az élő adatbázis. Ezt az eljárást a Milestone Groomingnak nevezi. Az archívum mérete nagyban függ az alkalmazott kamerák számától, illetve az igényelt képparaméterektől. Az adatok végül innen is törlődnek, amikor lejár a megadott tárolási időszak.

 

Eseménykezelő

A rendszer vezérlését nagyon jól konfigurálható eseménykezelő látja el. Ebben határozhatjuk meg a rögzítések időzítését, paramétereit, kamerák és más eszközök vezérlését stb. A különböző időzítési profilok kialakítására is széles körű lehetőséget biztosít, olyan „csemegékkel” is megtűzdelve, mint például a GPS-koordinátákra alapozott a napkeltét és napnyugtát figyelembe vevő konfiguráció.
Szerveroldalon említést érdemel még a Milestone Federated Architecture (MFA). Ez különböző távoli helyeken működő különálló Milestone-rendszerek egyesítését teszi lehetővé.

 

Felhasználóbarát szoftver

Kliens oldalon jól átgondolt, szépen felépített felülettel találja magát szemben a felhasználó. A teljesség igénye nélkül néhány szóban a legérdekesebb szolgáltatásokról.

 • Egyesített idővonal: minden visszajátszó funkció egy kezelő felületen: kiválasztott kamera, összes kamera, visszajátszás vezérlése, idő zoom.
 • Független visszajátszás: az élőkép elhagyása nélkül játszhatunk vissza rögzített felvételeket.
 • Vezérlő gombok: a felhasználó által szabadon definiálható vezérlő gombok, amelyek a kameraképre helyezhetők.
 • PTZ- és 360°-os optikavezérlés: virtuális joystick, beágyazott vezérlés, vezérlő gombok a felületen, teljes 360°-os nézet, kép bontása hagyományos nézetté.
 • Mátrix funkció: bármely kamera képe bármely monitor meghatározott helyére kézzel vagy automatizáltan kiküldhető az adott kliensről.
 • Statikus képek és HTML oldalak beágyazása: kameraképek helyén megmutathatók.
 • Grafikus nézet: a kamerák térképekre helyezhetők, tetszőleges mélységű hierarchia, felhasználó által szabadon konfigurálható.
 • Könyvjelzők: bármilyen eseményt megjelölhetünk. A bejelölés az élőképen és az archívumban egyaránt kereshető.
 • Intelligens kereső: utólagos mozgásérzékelés a rögzített felvételeken, gyors előre- és visszajátszás, konfiguráció mentése a későbbi használathoz.
 • Videók kimentése: digitális aláírás, védelem a továbbmentés ellen, több formátum támogatása, direkt export optikai médiára.

 

Ezeken felül rendelkezésre áll az XProtect Webkliens, amely tetszőleges böngészőben futtaható és lehetővé teszi az alapfunkciókat (élőképnézés, visszajátszás, megosztás), valamint az XProtect Mobil klienst, amely Android és iOS okostelefonokra kínál kliens megoldást. Ezek a Google Play, illetve App Store webáruházakból ingyenesen letölthetők.

Összefoglalva, a Milestone rendszere olyan sokrétű szolgáltatással rendelkező piacvezető VMS, amely méltán hívja fel magára azoknak a magyar felhasználóknak a figyelmét, akik a közeli vagy a távolabbi jövőben tervezik videorendszerük kiépítését, esetleg korszerűsítését. A Milestone próbaverziója a honlapjáról letölthető, és 30 napig használható. További információért forduljon az Aspectis Kft. kereskedőihez.

Forrás: Aspectis

Aspectis partnertalálkozó

Aspectis partnertalálkozó

Immáron 9. alkalommal rendezte meg az Aspectis Kft. éves partnertalálkozóját 2012. november 15-én. Idén új helyszínen, a Kincsem parkban, a megszokottól eltérően, workshop jelleggel zajlottak a bemutatók.

A vendégek kisebb csoportokba interaktív résztvevői lehettek az eseményeknek. A gyártói előadásokon lehetőség nyílt közvetlen konzultációra a Milestone, a Netavis, az Axis Communications és a D-Link képviselőivel.

Bevezetőjében Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója üdvözölte a partnereket, majd a gyors piaci áttekintést követően gratulált az elmúlt évben elért eredményekhez. Kiemelte annak jelentőségét, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére a telepítők növekvő mértékben képesek meggyőzni ügyfeleiket a magas minőségű IP-alapú biztonsági rendszerek fontosságáról és hatékonyságáról. Bata Miklós előadása után a vendégek csoportokban a négy standon egymást váltva nézték végig a bemutatókat.

Aspectis partnertalálkozó

 

Az idén több gyártóval is bővült az Aspectis beszállítók köre. Az új partner, a Milestone piacvezető videomenedzsment szoftverfejlesztő céget Jan Gabrielsen country manager képviselte. A teljes piac csaknem 20 százalékát teszik ki a nyílt platformú szoftver különböző változatai. Több mint ezer kameratípust támogatva, ezzel is az élen járva versenytársai előtt. Majd az ONVIF szabványnak megfelelő szoftver egyszerű kezelhetőségéről és egyik funkciójáról, a video-push-ról volt szó, amellyel akár az okostelefon képrögzítője is használható megfigyelő kameraként.

A következő helyszínen Korbel Sándor a D-Link hálózati eszközeiről, valamint a cég által nyújtott rendkívül kedvező és széleskörű szolgáltatásokról szólt. Őt Kalcsó Attila váltotta, aki bemutatta a D-Link IP videoportfólióját szót ejtve az NVR-ekről, a home és az enterprise kategóriába tartozó kamerákról.

A Netavis standjánál Wolfgang Baumgartner ügyvezető igazgató fogadta a vendégeket. A videoanalitikában rejlő lehetőségeket mutatta be, beszélt a legújabb release újdonságairól, a Smartphone kliensről és a Face Detection-ről, amely algoritmus 95 százalék pontossággal megállapítja a kamera fókuszába kerülő személy nemét és korát, ezzel új lehetőséget nyitva a marketingkutatásoknak.

 

Aspectis partnertalálkozó

Az Axis Communications pultjánál Szőcs Róbert, a cég regionális key account menedzsere és Bata Miklós ismertették a legújabb eszközöket a piacvezető svéd gyártótól. A rendkívül termékeny évnek köszönhetően piacra került az Axis rejtett kamerája, az első beépített infrás, rendkívüli fényérzékenységű WDR-es készülékei, valamint a kisebb rendszerekre optimalizált ingyenes szoftvere, amelyhez új, megfizethető kisméretű kamerákat mutatott be, akár 5 megapixeles felbontással.

A szakmai bemutatókat követően az Emtrek vállalkozásfejlesztési tanácsadó cég ügyvezetője adott hasznos tanácsokat az Aspectis partnereinek a hatékony értékesítéshez.

Forrás: Aspectis

A Milestone System és az Aspectis disztribútori megállapodása

A Milestone System és az Aspectis disztribútori megállapodása

2012. október 2-tól az Aspectis forgalmazza Magyarországon a világ vezető VMS (video management software) gyártója, a Milestone System termékeit.

A dán Milestone System a VMS termékek forgalmának 19 százalékát adja, ezzel a ő a legnagyobb a világon. A cég 1998-as alapítása óta évente átlagosan 34 százalékkal növelte forgalmát miközben a VMS-piac átlagos növekedése 20 százalék körül mozog – tájékoztatott Jan Bjerring Gabrielsen, a cég kelet- és közép európai régiójáért felelős igazgatója.

Az Aspectis a Milestone System VMS-sel tovább kívánja szélesíteni választékát, hogy partnerei egy kézből vásárolhassanak teljes IP-alapú biztonságtechnikai rendszert, one-stop-shop megoldásként – tette hozzá Bata Miklós, a cég ügyvezető igazgatója. Ezen túl a videorendszerekhez az Axis, a D-Link, a Milestone és a Netavis termékei közül választhatnak vásárlók, a beléptetőrendszerekhez a Paxton és az Ekey, a hálózati rögzítőberendezéseket a QNAP, végül pedig a hálózati kommunikációs eszközöket a D-Link ás a Planet Technology termékeiből biztosítja az eszközöket az Aspectis vásárlói számára. Bata Miklós kiemelte, továbbra sem kívánnak vevőik konkurenciája lenni, csak kereskedelemmel és az ahhoz kapcsolódó teljes skálával foglalkoznak, beleértve a pénzügyi szolgáltatásokat is. Munkatársaik végig kísérik a teljes folyamatot a tanácsadástól és a tervezéstől, a projekttervezésen, üzembe helyezésen és karbantartáson át egészen a cseréig, selejtezésig.

A Milestone System nyílt platformú videomenedzsment-szoftvereket készít az ingyenes otthoni alkalmazásoktól kezdve egészen a nagy rendszerek irányítását végzőkig. (Egyik új termékéről, az IP-videofelügyeleti rendszer mobil alkalmazásról már a Securinfón is szóltunk.)
 

Milestone System nyílt platform lehetőségei

A nyílt platform előnyei

 • a választás szabadsága – a szoftver támogatja a hálózati hardvereszközök széles választékát (100 gyártó, több mint 1500 termékét)
 • nagy számú alkalmazási lehetőség – biztonsági, kereskedelmi rendszerek
 • egyszerű használat – a független rendszerek zökkenőmentesen integrálhatók, és egy felületen kezelhetők
 • időtálló – az új technológiák szabadon használhatók, nem kell egy gyártó termékeit alkalmazni a rendszerben, illetve a bővítés során
 • végtelen lehetőségek – harmadik féltől származó alkalmazások integrálhatók és beágyazhatók a rendszerbe

 

 

 

IP alapú videomenedzsment-szoftverek: XProtect

 • XProtect Corporate – széles körű alkalmazás, több helyszínre, korlátlan számú kamera, felhasználó és webhely
 • XProtect Enterprise – közepes és nagy alkalmazásokhoz, több helyszínre, több szerverre, korlátlan számú kamera alkalmazható
 • XProtect Professional – közepes méretű alkalmazásokhoz, legfeljebb öt konfigurálható szerverrel, egy szerveren 64 kamera üzemelhet, korlátlan számú felhasználó
 • XProtect Express – kisvállalkozások szára, kiskereskedelmi alkalmazásokhoz, 48 kameráig, egyszerre öt felhasználó
 • XProtect NVR – hálózati rögzítéshez egy, adott munkaállomáshoz
 • XProtect Essential – kis alkalmazásokhoz, 26 kamera, egyszerre öt felhasználó
 • XProtect Go – ingyenes, 8 kameráig használható, családi házakba vagy mikrovállalkozásoknak
XProtect Mobile Milestone Systems

IP-videofelügyeleti rendszer mobil változata

A Milestone Systems bemutatta az IP-videofelügyeleti rendszer mobil alkalmazását.

A Milestone Systems a nyílt platformú IP-videofelügyeleti szoftver (video management software – VMS) vezető fejlesztője, a cég világszerte több mint 100 ezer ügyféllel rendelkezik.

A Milestone bemutatta új termékét, az XProtect Mobile-t. Az egyszerűen használható, mégis nagy teljesítményű VMS célja, hogy az XProtect termékek kompatibilisek legyenek az IP-kamerákkal, encoderekkel és digitális videorögzítőkkel, így a felhasználók igényeinek és forrásaiknak megfelelően szabadon választhatnak összeillő hardvert.

Az új XProtect Mobile VMS mobilhozzáférést biztosít a biztonsági kamerákhoz, ezzel jelentős változást hoz a videomegfigyelés területén. Az új szoftver okostelefonokra és táblagépekre kínál olyan alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy a biztonsági személyzet bárhonnan – akár otthonról vagy másik épületből, telephelyről – figyelemmel kísérje a biztonsági kamerák képét vagy épp valamely nyilvántartást. Ez az alkalmazás annak az irányvonalnak a része, amely szerint a videofelügyeletnek már nem feltétlenül egy elkülönített helyiségben kell üzemelnie.

Ez nem az első próbálkozás arra, hogy a VMS-t elérjék mobil eszközökről is. A Milestone mellett több nagy cég, így a Genetec és az Exacq is elkezdte a saját mobil alkalmazások fejlesztését.

„Azért döntöttünk úgy, hogy elkészítjük az XProtect Mobile alkalmazást, mert megnőtt az igény az olyan mobilalkalmazások iránt, amelyek képesek együttműködni egy sor Milestone VMS termékkel – mondta el Christian Bohn, a Milestone Systems alelnöke. Majd hozzátette az ügyfelek és az értékesítő partnerek igénye indította el a fejlesztést.”

A MobiDEOS és a Lextech Labs – amelyek rendelkeznek OnSSI videofelügyeleti termékkel – már felajánlották a mobilalkalmazásaikat, amelyekkel csatlakozni kívánnak a Milestone XProtect VMS-hez, hogy megoldják a biztonsági kamerák távoli hozzáférését.

Forrás: Milestone

Lap teteje