Uniview kamerák: Starlight és Ultra 265 tömörítési technológia

Az UniView, hogy egyensúlyban tartsa a HD felbontás és a hozzá tartozó megnövekedett tárolási és sávszélesség szükségletet, komoly erőfeszítéseket tesz a HEVC kódolási szabvány továbbfejlesztésére. Ezért dolgozta ki a szabadalmaztatott U-Code kódolási technikát.

Az U-Code és a H.265 kombinációja (Ultra 265) egy olyan egyedi megoldás, amely az Uniview kamerák esetében a hagyományos H.265-höz képest még egy nagyságrenddel több tárhelyet és hálózati sávszélességet takarít meg a felhasználóknak.

Hogyan is működik az ultra 265 kódolás?

A hagyományos videó tömörítési technológiákkal ellentétben, melyek a tárhely szükséglet csökkentését a felbontás és az fps feláldozásával igyekeznek elérni, az U-Code az IRP (Intelligent Region Perception) használatát választja a mozgás észlelésére az egyes képkockákban. Így az érdekes információkat tartalmazó jelenetek megmaradhatnak, míg a statikus területek, például pázsit és a fehér falak összepréselhetőek a tárhely takarékosság érdekében.

A hálózati sávszélesség csökkentése érdekében az U-Code kiterjeszti a GOP használatát (Group of Pictures). Eközben a V.I-Frame (Virtuális I-képkocka) használatával biztosítja, hogy a videóban kulcs képkocka megtalálható legyen, amely kritikus információkat tartalmaz, így az NVR képes az intelligens Frame Accurate Search és Quick Playback funkciók használatára. Ezt EF technikának nevezik, mely “Enhanced Frame”-et jelent.

Összefoglalva, tehát ugyanolyan konfigurációban az Ultra 265-nek csak egy merevlemezre van szüksége annak érdekében, hogy ugyanazt a videó felvételt tárolja, amihez H.264 esetén még négy merevlemezre volt szükséges. Így 75%-os tárolási költség takarítható meg, mely egy 4 kamerás rendszer esetén 25-30%-kal olcsóbb bekerülési anyagköltséget jelent a felhasználóknak.

Starlight éjjellátó technológia

Az Uniview bemutatja a Starlight kamera sorozatát, beleértve a Super Starlight Bullet UNV IPC2222ER5-DUPF40(60) modellt. A közelmúltban elindított Super Starlight kamera új éjszakai képminőséget ér el és újradefiniálja a leggyakrabban alkalmazott Starlight technológiát.

Képes kristálytiszta képeket készíteni akár 0,0005 lux alacsony megvilágítás mellett éjszakai statikus és mozgókép esetén is. Hihetetlenül egyszerű a Starlight mód beállítása, mindössze egyetlen kattintással aktiválhatjuk azt kameránkon belül. A legfontosabb, hogy a Super Starlight Bullet kamerák végre megfizethető áron kínálják a tökéletes éjszakai megfigyelés élményét.

Kérdés, vagy ajánlatkérés esetén írjanak az info@gvhungaria.hu címre vagy hívják a +36 1 205 3527 telefonszámot.

Kapcsolódó cikkek: