Szuper képesség az új Fujinon biztonsági kamerában

Nem egyedülálló a piacon, hogy egy cég hatalmas zoommal ellátott kamerát készítsen, a Fujifilm azonban biztonsági kamerába pakolta bele 20-800-as objektívjét, amivel 1000-2000 méterről is le lehet olvasni a szöveget.

Forrás: Player

Forrás: Player

A gyártó elsősorban olyan helyekre szánja, ahol rendkívül fontos az akár nagy távolságból is biztosítható pontos képalkotás például repülőterekre, pályaudvarokra. A Fujifilm fejlesztése valóban egyedülállónak ígérkezik a piacon, ugyanis a hírek szerint olyasmit tud, amire a hasonló eszközök nem képesek:

1 km-ről is le lehet vele olvasni például egy autó rendszámtábláját. Fujinon SX800

Az SX800 egy 40x-es optikai zoommal ellátott biztonsági kamera, melynek beépített 20-800 mm-es objektívjét egy 1,25-szörös digitális zoommal egészítették ki. Ennek köszönhetően rendkívül messzire képes ellátni.

Forrás: HVG Tech

Forrás: HVG Tech

Hasonló fejlesztéseket láttunk már, a Nikon P1000 például 125x nagyításra képes, ráadásul több megoldásnak köszönhetően ilyen távolságból is használható kép születhet. Ilyen például a gyors autofókusz, ami 0,3 másodperc alatt képes “témát váltani”, az optikai képstabilizálás, éjszaka pedig akár 819200-ra is beállítható az ISO-érték.

Az elkészített tesztvideók szerint egy papírra írt feliratot akár 2,2 km-ről is el lehet olvasni, de látható volt a szöveg akkor is, amikor a rögzítés helyszínétől mintegy 3 km-re lévő Tokió-torony tetejét filmezték vele. És persze a már említett rendszámos próbátétel sem fogott ki rajta.

Forrás: hvg.hu

Hozzászólások