A telepített videokamerák száma Európában és Észak – Amerikában 2024-re eléri a 420 milliót

A Berg Insight, az IoT svéd vezető piackutató szolgáltatója új piaci jelentést bocsátott ki a kapcsolódó videokamera-piacról. Becslésük szerint Európában és Észak-Amerikában a beépített videokamerák bázisának éves növekedési üteme évi 18,1 %-al növekszik, 2019-ben 183,0 millió telepített egységről 2024-re 420,3 millió várható.berg-insight-logo

A jelentés öt alkalmazási területre összpontosít: városi megfigyelés; kereskedelmi épületek és ipari helyszíni felügyelet; intelligens otthoni biztonsági kamerák; testen viselt kamerák; és videó telematika haszongépjárművekhez.

Észak-Amerika a jelentősen sikeresebb régió Európához képest, és 2019-ben a teljes telepített bázis közel 70% -át tette ki. Manapság a települési, kereskedelmi és ipari helyszíni megfigyelés a legnagyobb szegmens, amely a telepített bázis 60,1% -át teszi ki. A Berg megállapította, hogy az intelligens otthoni biztonsági kamerák a második legnagyobb terület, amely a telepítések 38,4% -át teszi ki. A haszongépjárművek videó-telematikája és a karosszéria-kamerák kisebb szegmensek, amelyek a telepített alap körülbelül 1,1, illetve 0,4 százalékát képviselik.

5G- kommunikációs robbanás

A mobilhálózaton csatlakoztatott videokamerák hagyományosan meglehetősen ritkák, elsősorban a sávszélesség és a megbízhatóság követelményei miatt. A Berg Insight becslései szerint a csatlakoztatott videokamerák csupán körülbelül 2% -a használja a cellás technológiát. Az 5G-hálózatok indításával, amelyeket jelenleg egész Európában és Észak-Amerikában is bevezetnek, várhatóan gyorsan növekszik a cellás kapcsolaton alapuló videokamerák száma. A Berg Insight előrejelzése szerint a cellás kapcsolaton alapuló videokamerák telepített bázisa évi 40,7 százalékkal növekszik a 2019-es 3,7 millió egységről 20,4 millióra.

Az 5G kommunikációs technológia jelentős hatással lesz a tanulmányban szereplő összes videokamera-szegmensre, és új felhasználási területek sorát is eredményezi. A videó megfigyelő rendszereket mostantól távoli vagy problémás helyekre is lehet telepíteni. A testen elhelyezett kamerák valós idejű adatokat szolgáltathatnak a rendőröknek és a helyszínen dolgozó más dolgozóknak, amelyek kulcsfontosságúak a műveletekhez.

5G-IoT-Video

“A videó várhatóan az 5G IoT-kapcsolat felhasználási területévé válik” – nyilatkozta Martin Backman, a Berg Insight IoT elemzője. Hozzátette, hogy a videokamera-gyártók most felgyorsítják erőfeszítéseiket, hogy a közeljövőben 5G-es videokamerákat kínáljanak. „Az összes csatlakoztatott videokamera-szegmens piaci potenciálja hatalmas, mivel az új technológiákat, mint például a mesterséges intelligencia és az arcfelismerés szélesebb körben alkalmazzák” – nyilatkozta Backman úr.

Forrás: securityworldmarket.com

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások