Az új Axis testkamera premierje

2020 júniusában mutatja be az Axis az első saját testkameráját a nyilvánosság számára. A közvetlenül a testen viselt technikát kifejezetten olyan professzionális felhasználók számára fejlesztették ki, mint például sürgősségi szolgálatok, rendészeti vagy biztonsági személyzet, akik mindennapi munkájuk során tudják hatékonyan alkalmazni.

Forrás: Axis Communications

Forrás: Axis Communications

AXIS Body Worn Solution

“Örülünk , hogy új termékkategóriát kínálunk. Az AXIS Body Worn Solution – olyan megoldás amelyre sok meglévő ügyfelünk már régóta várt. A meglévő videókezelő rendszerekbe történő könnyű integráció teszi ezt az ajánlatot különösen vonzóvá” – nyilatkozta Edwin Beerentemfel, az Axis Communications közép-európai régió értékesítési igazgatója.

A testkamerák előnyei a bizonyításgyűjtésben, a bűnözéstől való elrettentésében, valamint a rendvédelmi és a biztonsági személyzet képzésében már ismertek és más területeken is egyre inkább elismerik. A testen elhelyezett kamerák támogathatják a sürgősségi szolgálatokat (akár a mentőszolgálatokat is) a rendőrséget vagy a tűzoltóságot műveleteik során, és hatékonyan egyszerűsíthetik a gyakorlati intézkedéseket. Tekintettel a biztonsági személyzettel szembeni erőszakos támadások egyre növekvő számára, a testkamerák eseményeknél, fesztiválokon vagy demonstrációkon való felhasználása szintén nagy érdeklődésre tart számot.

A testkamerák értelmes képeket adnak a helyszínekről és így, még zavaros helyzetekben is biztosítják a szükséges egyértelműséget. A cél az események jobb dokumentálása, a felvételek pedig felhasználhatók akár az esetleges büntetőeljárások során is.

Az adatvédelem itt is nagy szerepet játszik, amelynek betartását a cég szigorú kiberbiztonsági irányelvei biztosítják. Az Axis Bodycam különféle típusú titkosítást alkalmaz, például amikor adatokat továbbít a kameráról az adathordozóra, például SD-kártyár és a videokezelő rendszerre.

A hollandiai Almere város egy kisérleti projekben már teszteli az új technikát.

Forrás: git-sicherheit.de

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások