Axis testkamera a sürgősségi szolgálatok és a rendvédelem számára

2020 júniusában mutatta be az Axis az első saját testkameráját a nyilvánosság számára. A közvetlenül a testen viselt technikát kifejezetten olyan professzionális felhasználók számára fejlesztették ki, mint például sürgősségi szolgálatok, rendészeti vagy biztonsági személyzet, akik mindennapi munkájuk során tudják hatékonyan alkalmazni.

Forrás: Axis Communications

Forrás: Axis Communications

Axis Bodycam

Az Axis új, testen viselt kamerarendszere magát a kamerát, valamint a kamera dokkolóját és a rendszervezérlőt tartalmazza. Az 1080p kamera 30 képkocka/sec sebességgel dolgozik és a hangot kettős mikrofonon keresztül rögzíti a zaj csökkentése érdekében. A Wide Dynamic Range-Technologie megoldást alkalmazzák, hogy a folyamatos képminőséget garantálják még a legérzékenyebb megvilágításid körülmények között is. Az Axis Zipstream a tárolási követelmények csökkentését is biztosítja. Az akkumulátort 12 órás normál működésre tervezték, és a töltés egyszerű, például a járműben vagy a tápegység segítségével.

A dokkoló állomás és az Axis Body Worn Solution rendszervezérlése különálló egységek. A rendszervezérlés központi integrációs és felügyeleti pontot kínál és lehetővé teszi a videó gyors és megbízható továbbítását (100 Mbit / kamera teljesítménnyel). Minden adat titkosítása biztosított az AES256 és a TLS használatával, úgy a tárolás, mint az átvitel során.

A rugalmasság döntő jelentőségű

Az Axis testkamerák fejlesztése során az igazi kihívás az volt, hogy sikerüljön a méret, a súly, a szükséges tartósság és az akkumulátor maximális élettartama optimális kombinációját eltalálni. Ezért az Axis Body Worn Solution fejlesztő csapata előzetesen számos intenzív megbeszélést tartott a bűnüldöző hatóságokkal és a magánbiztonsági szervezetekkel, szem előtt tartva a funkcionalitás és a felhasználóbarát szemlélet követelményeit.

Forrás: Axis Communications

Forrás: Axis Communications

Európában a holland Almere városában kísérleti projekt részeként valós idejű környezetben tesztelték a megoldást. A fejlesztés során meghatározó szerepet játszott a vevői igények holisztikus szemlélete, a helyszíni videofelvételtől az értékelésig vagy akár a bírósági bizonyítéként történő felhasználás lehetőségéig. Az ügyfelek kulcsfontosságúnak tartották a rugalmasságot, ennek értelmében nem támogatták, hogy a technológia alkalmazhatósága csak egy bizonyos VMS-hez, vagy EMS-hez kötődjön.

Annak érdekében, hogy tovább lehessen használni a meglévő infrastruktúrákat a fejlesztők létrehozták a Bodycam nyílt architektúráját. Az Axis testkamera megoldása kombinálható mind saját, mind harmadik féltől származó szoftverekkel. Az Axis Camera Station és az Axis Case Insight használatával a Body Worn Solution megoldást teljes körű megoldásként is szállíthatja házon belüli VMS és EMS szoftverrel, helyszíni, vagy a felhős használhatósággal.

Kamerai funkciók:

GPS/GNSS vevők a helymeghatározáshoz; Bluetooth Low Energy 4.1; IEEE 802.11 b /g/ n; 6 tengelyes giroszkóp és gyorsulásmérő. A kísérő Axis Body Worn Assistant alkalmazással a felhasználók megnézhetik a videó anyagát és kategóriákat, címkéket és akár megjegyzéseket is adhatnak hozzá.

Forrás: git-sicherheit.de

További információk: aspectis.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások