axis-testkamera-cover

Az új Axis testkamera premierje

2020 júniusában mutatja be az Axis az első saját testkameráját a nyilvánosság számára. A közvetlenül a testen viselt technikát kifejezetten olyan professzionális felhasználók számára fejlesztették ki, mint például sürgősségi szolgálatok, rendészeti vagy biztonsági személyzet, akik mindennapi munkájuk során tudják hatékonyan alkalmazni. (tovább…)

dahua-mav-cover

Dahua testkamerával, riasztós pánikgommbal védi a MÁV kalauzait

103 új testkamerát használhatnak a Máv-Start jegyellenőrei, a társaság arra számít, az eszköz elrettenti az utasokat attól, hogy az alkalmazottaikra támadjanak. A legtöbb testkamerát a ceglédi, a váci és az esztergomi vonalon használják majd, ezeken éri a legtöbb inzultus az ellenőröket, de az eszköz viselése nem lesz kötelező számukra. A technika Dahua fejlesztés. (tovább…)

Felvétel, indul

„Felvétel, indul!” Testkamerák rendőröknek

Sokat hallani olyan esetekről, hogy a Rendőrség tagjai indokolatlanul bántalmaznak egy bűnelkövetőt, vagy az elvártnál durvább erőszakot alkalmaznak testi kényszer végrehajtása során, esetleg lőfegyvert vagy elektromos sokkolót használnak. Esetenként az intézkedő rendőrt bántalmazzák. A vitás helyzetek megoldása a testkamera? (tovább…)

Lap teteje