Professzionális testkamera magáncégek számára

Az Eagle Eye Networks új típusú Eagle Eye Body Camera olyan testkamerát kínál megfizethető áron, amely egyesíti a professzionális biztonsági funkciókat a rendkívül egyszerű kezelhetőséggel, felhőalapú videokezelési funkciókkal. Veszély esetén a kamera egyszerűen riasztásokat küld a biztonsági központnak, a lehető leggyorsabb reakciót elősegítve.

Forrás: eagle eye networks

Forrás: eagle eye networks

A testen viselt kamerák elriasztják a potenciális bűnözőket és növelik a biztonságot. Ugyanakkor bizonyító erővel csökkentik a hamis vádak lehetőségét a biztonsági őrök, a sürgősségi szolgálatok és a kiskereskedelmi vagy épületgazdálkodási alkalmazottak ellen.

Az új testkamera robusztus és tartós technikákat kínál magáncégeknek. Megbízhatóan és biztonságosan továbbít élőképeket az engedélyezett személyeknek bárhonnan és lehetővé teszik az alkalmazottakkal való interakciót:

Eagle Eye Body Camera

  • Mobil kamera, amely könnyen és biztonságosan hordozható a testen. 155 gr és rendkívül kompakt, mérete 95x65x35mm;
  • 4G vagy Wi-Fi élő közvetítés valós időben, az adatok távoli és közvetlen rögzítésével a felhőben, ha rendelkezésre áll sávszélesség
  • Az adatok továbbítása a biztonsági központhoz
  • Egyszerű integráció a meglévő megfigyelőrendszerekbe más mobil és rögzített kamerákkal.
  • Földrajzi címkézési adatok
  • Kiterjesztett FishEye látómező. Az Eagle Eye felhőkezelő alkalmazás kijavítja az átvitt képeket;
  • Számos kamera egyszerű kezelése a felhőn keresztül;
  • Kétirányú hang az érthető kommunikációhoz.
  • Élő közvetítés, vagy igény szerinti videó lehetőség a dokkolás közben a gyorstöltővel

Az Omdia piackutató szerint a testkamerák kereskedelmi piacának lehetőségei megelőzik a bűnüldözési piacot. Az Egyesült Államokban pl. legalább kétszer annyi magán biztonsági szolgálat van, mint kormányzati. A testkamerák használata más területeken is tovább fog terjedni, különösen a kiskereskedelemben, de várhatóan a forgalomfelügyeleti, egészségügyi területen is. Azaz dinamikus piacbővülés várható.

Paul Bremner, az Omdia vzető elemzője szerint „, A kereskedelmi piac megérett a test kamerák új nemzedékének ajánlataira. A 4G, a felhő, a GPS funkciók és az ár fontos szerepet játszanak a magánfelhasználók számára. Az új szolgáltatók, akik olcsó, funkciókban gazdag és professzionális kamerákkal képesek áttörni a testkamerák régi formáit, megfelelnek a kereskedelmi szektor növekvő igényeinek.

„A felhőhöz csatlakoztatott kiváló minőségű testkamerák iránti igény évek óta növekszik. – mondta Dean Drako, az Eagle Eye Networks alapítója és vezérigazgatója :„ A bűnüldözés során használt hagyományos testkamerák magas árú előfizetési modellje, túl drága a magánvásárlók számára. Az Eagle Eye Networks támogatja az új Eagle Eye kamerák bevezetését ugyanolyan alacsony előfizetési költséggel, mint a fix kamerák esetében. Ez megfizethetővé teszi a technikákat a kereskedelmi ügyfelek számára is, akik hozzászoktak a hosszútávú megfizethető árú előfizetésekhez”.

Forrás: eagle eye networks

Forrás: eagle eye networks

A testkamerák kezdetben az Eagle Eye Networks CameraManager platformon, 2022 -től pedig az Eagle Eye Cloud Video Management System (VMS) rendszeren lesznek elérhetők. A kamerák cseréje az Eagle Eye Networks gyorscsere -szolgáltatásával történik.

Forrás: GitSicherheit

Nyilván itt azért indokolt a hazai helyzetről röviden beszélni. Sajnos átfogó képpel nem rendelkezünk, de azért az kimondható, hogy a testkamerák elterjedt használata azért még vastagon a jövő. Egyenlőre elsősorban állami területen történnek „karcsú” próbálkozások (rendőrség, BKK, MÁV – lásd kapcsolt cikkünket – és talán néhány vastagabb pénztárcájú önkormányzat). Véljük, hogy a magánbiztonsági szolgáltatók is egyenlőre leginkább ismerkednek az alkalmazással (persze itt is lehet egy-két kivétel). A szerk.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások