szamitogep-egeszsegugy-cover

A digitalizáció a jövő motorja – mesterséges intelligencia a készenléti szerveknél

Az életmentés és közbiztonság a digitális megoldásoknak és a technológiai fejlődésnek köszönhetően a teljes paradigmaváltás küszöbén áll. Az egészségügy digitalizációjának dinamikus fejlődése és a segélykérő szolgálatokkal való kapcsolattartást radikális átformálódása mellett, a különböző innovációk is egyre nagyobb teret kapnak. A magasfokú modernizáció és a kibertámadások intenzív elterjedésével azonban az adatbiztonság is kulcskérdéssé válik. (tovább…)

arcfelismeres-korlatai-cover.

Az arcfelismerés korlátai – Gondban a brit rendőrség (is)

Akár az esetek 98 százalékában is tévedhet a rendőrségek által használt arcfelismerő technika. „ A ránk ömlő információtengerben hajlamosak vagyunk fejlettebbnek hinni a technológiákat annál, mint amire valóban képesek. Márpedig a biometriai azonosításnak vannak korlátai.” (tovább…)

Nocsak! Ki lesi meg a PIN kódod? Forrás: https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/london-atms-tiny-cameras-hidden-video-cash-machines-pin-number-city-police-a7633336.html

Nocsak! Ki lesi meg a PIN kódod?

Egyelőre két ATM készüléken – a hamisított keretek alatt – talált miniatűr képfelvevő rendszereket (miniatűr ún. pinhole kamerát és egy SIM foglalatot) a Londoni rendőrség. (tovább…)

Lap teteje