Dahua mesterséges intelligenciával ellátott hőkamerás testhőmérséklet-mérő rendszer

Már elérhető a Dahua legújabb testhőmérséklet mérő- és ellenőrző rendszere, amely nagy tömegben is pontos (+/- 0.3 Celsius-fok) hőmérséklet-mérést tesz lehetővé a beépített mesterséges intelligencia-vezérelt algoritmusa segítségével, akár már 3 méteres távolságból is, mindennemű emberi érintkezés nélkül, tehát az eddig ismert egyik leghatékonyabb megoldás a gyors és megbízható, érintkezésmentes detektálás érdekében.

dahua-hokameras-lazmeres

Hogy miért is jelenthetjük ki ezt?

Az eszköz másodpercenként 15 ember együttes mérésére képes, mégpedig bármilyen meleg tárgyat hordozó személyek esetében is.

A rendszer az alapértelmezettként beállított (általában 37,3 Celsius-fok) testhőmérsékletnél magasabb érték érzékelése esetén azonnali vészjelzést ad, tehát lehetőséget biztosít arra, hogy az egy térben tartózkodó embertársai egészségére esetlegesen veszélyes személyeket azonnal kiszűrjék.

A megoldás különleges megbízhatóságát, és a testhőmérséklet-mérés pontosságát a referencia hőmérsékletforrás (Blackbody) garantálja, tehát a kiemelkedő pontosságú mérési eredmények két eszköz (a kombinált AI, valamint az e célra kifejlesztett hőkamera) együttes működése során keletkeznek. A tárolt adatok természetesen visszakereshetők, továbbá utólag is ellenőrizhetők.

dahuatesthomersekletmeres_blackbody_k

A magyarországi felhasználók körében már most is tudunk olyan esetről, amikor az üzembe belépő munkavállalók közül a Dahua ezen megoldását alkalmazva lázas beteget sikerült kiszűrni, megóvva ezzel a többi alkalmazott, illetve a gyártási folyamatok biztonságát.

Bővebben a „BlackBody”-ról

Avagy mitől más, és az egyik legmegbízhatóbb a Dahua testhőmérséklet-mérő rendszere?

A „BlackBody”, tehát a referencia hőmérsékletforrás, egy olyan elengedhetetlen hőkibocsátó eszköz, amely működés közben folyamatosan sugározza az alapértelmezett, viszonyítási alapként szolgáló hőmérsékletet, mégpedig úgy, hogy a hőkamera összehasonlítja az infravörös sugárzást az emberi test (mesterséges intelligencia segítségével fejen mért) hiteles testhőmérsékletre vonatkozó adataival.

Fontos tudni, hogy a rendszeren belül a „BlackBody”-t folyamatosan a speciális kamera látószögében szükséges elhelyezni, továbbá meg kell adnunk a referenciapont távolságát is. Így biztosíthatjuk azt, hogy a mérés minden eddiginél hatékonyabbá váljon.

Alkalmazási területek a teljesség igénye nélkül:
  • Repülőterek
  • Tömegközlekedési járművek
  • Gyárak
  • Kórházak
  • Áruházak
  • Középületek
  • Oktatási intézmények

Bízunk benne, hogy ez a világszerte több száz helyen már folyamatosan működő, úttörő megoldás hamarosan minél több repülőtér, tömegközlekedési csomópont, középület, vagy akár oktatási intézmény biztonságát szolgálhatja Magyarországon is.

Részletesebb információra kíváncsi? Töltse le a részletes termékismertető brosúrát:

Termékismertető letöltése

Ha kérdése van, szakértőnk segít!
Horváth Attila
szaktanácsadó
E-mail: attila.horvath@dahuatech.com
Tel.: +36 70 944 4370

Hozzászólások