A képességek pontosítása: lázkamera és ipari hőkamera

Régóta szerepel már a Modern Alarm kínálatában két Hikvision kézi hőkamera, melyek ránézésre alig, funkcióikban annál is inkább különbözőek. A használatuk során megszerzett tapasztalatok alapján, most ezeket, a DS-2TP31-3AU és DS-2TP31B-3AU típusjelű eszközöket hasonlítjuk össze egymással.

Forrás: Modern Alarm Kft

Forrás: Modern Alarm Kft

A két hőkamera nevében is picit eltér, de felületes olvasásnál elsikkadhat a lényeg, a névközepi „B”. Míg az általános, ipari mérésekre készült kivitel a „sima” DS-2TP31-3AU, addig a lázmérésre specializálódott a DS-2TP31B-3AU elnevezésű. Mindkét eszköz valós időben mér és jelzi ki a mért hőmérsékletet. Ahogyan mozgatjuk az eszközöket, úgy változik az éppen a kijelzőn látható emberek, tárgyak mért hőmérséklete. A precíz méréshez csak az ipari kivitelnél van szükség gombnyomásra

Mindkét eszköz 0,75-1 méter közötti távolságban méri meg legpontosabb a hőmérsékletet. Az ipari felhasználásra szántnál, ennél nagyobb távolságról is használható, a lézerpontnak, a mérendő tárgyra irányításával.

Forrás: Modern Alarm Kft

Forrás: Modern Alarm Kft

DS-2TP31-3AU Ipari hőkamera

Az általános, ipari és házkörüli mérésekre tervezett eszköz jól használható épületeknél szigetelések hiányosságainak felderítésére, falban futó szerelvények túlmelegedésének kiderítésére, eszközök, szerkezeti egységek, felületek felszínének, érintésmentes hőmérésére. Elektromos eszközöknél, gépeknél túlmelegedés, túlterhelés felderítésére is alkalmazható. A pontos mérés gombnyomással és az ekkor megjelenő lézerpont pozícionálásával indítható. Szemből nézve a kamerát, feltűnő a lézer ablaka az előlapon, valamint a lézerre figyelmeztető sárga felhívás az oldalán.

Legfontosabb paraméterei
  • Hőmérsékletmérési tartomány: -20° és +550°C között
  • Pontosság: ±2°C
  • Beépített lézeres jelzőpont
  • Pontos méréshez és irányzékhoz gombnyomás szükséges
Forrás: Modern Alarm Kft

Forrás: Modern Alarm Kft

DS-2TP31B-3AU Lázkamera

Kifejezetten az emberi hőmérséklet villámgyors és tömeges mérésére fejlesztették ki, lázriasztási funkcióval. Alkalmazható kézben fogva, az adott személyre irányítva mérni, vagy fixen, állványra szerelve. Ez utóbbi esetben, az elhaladó embereket gyorsan leméri, és a lázas egyén hőmérsékletét pirossal kiemelve megjeleníti. Gombnyomás nélküli, nagyon precíz mérést biztosít egy méteren belül. Szemből nézve, hiányzik az előlapon a lézerirányzék.

Legfontosabb paraméterei
  • Hőmérsékletmérési tartomány: +30° és +50°C között
  • Pontosság: ±0,5°C
  • Nincs beépített lézeres jelzőpont
  • Nem kell gombot megnyomni a pontos méréshez, felismeri az emberi arcot és automatikusan azon mér.
Forrás: Modern Alarm Kft

Forrás: Modern Alarm Kft


Forrás: Modern Alarm Kft

Forrás: Modern Alarm Kft

További információk: modernalarm.hu
Tóth István: +36 30 791-3335, toth.istvan@modernalarm.hu
Waldmann Tamás: +36 30 791-3336, waldmann.tamas@modernalarm.hu

Hozzászólások