Már több mint kétezer termék felel meg az ONVIF szabványnak

Az ONVIF, az IP-alapú biztonsági termékek területén a világ vezető szabványosítási kezdeményezése, bejelentette, hogy már több mint kétezer termék felel meg előírásainak.

Az ONVIF szabványnak megfelelő eszközök pontos szám itt olvasható: www.onvif.org, ez a cikk fordításakor 2373 volt.
Az ONVIF-ot (Open Network video Interface Forum) 2008-ban az Axis, a Bosch és a Sony alapította, azzal a céllal, hogy az IP-alapú videotechnikai eszközök egységes, globális szabvány szerint működjenek.

A kétezres szám mérföldkő, azt bizonyítja, hogy a biztonsági ágazat elfogadta az ONVIF szabványt az IP-alapú biztonsági technológia részeként. A szakemberek, amikor összetett rendszert terveznek, telepítenek, akkor az eszközök kiválasztásakor döntő szerepet kap az ONVIF szabványnak való megfelelés.
A kétezres szám azért is mérföldkő az ONVIF életében, mert a termékek száma az utóbbi évben megduplázódott. Az ONVIF tagjainak száma pedig elérte a 400-at, a tagok a biztonságtechnikai termékek gyártóinak keresztmetszetét mutatják, a világ számos pontján megtalálható kis, közepes és nagy cégek is szerepelnek soraikban.

 

 

Jonas Andersson, az ONVIF irányító testületének elnöke szerint, ez a kétezres szám mérföldkő életükben, és a tény, hogy az utóbbi évben megkétszereződött a termékek száma, azt jelzi, hogy a biztonság ipar elfogadta a szabványt. Annak érdekében, hogy fenntartsák ezt a lendületet, terveik szerint ésszerűsítik az ONVIF szabványt, a vizsgálatokhoz további eszközöket vásárolnak, és bővítik szervezetüket.

Azért, hogy a végfelhasználók, a telepítők és a tervezők többet tudjanak az ONVIF-ról, többek között a 2012 januárjában elindított Profile S új profilkoncepció az IP-videók világában kevéssé jártas felhasználókat segíti, akik egy szoftver segítségével egyszerűen kiválaszthatják azokat az eszközöket, amelyek kompatibilisek az ő rendszerükkel.
Emellett az ONVIF elindította online webinar képzést is. Az ingyenes képzés célja, hogy alapvető áttekintést adjon a jelenlegi biztonsági ipari szabványok területéről, és további információkat nyújtson az ONVIF küldetéséről és céljairól, ismertesse a szabványt és bemutassa a minősítés folyamatát.

Paul Tennent, az internetes szeminárium kifejlesztőjének, a Tavcomnak a képzési igazgatója arról tájékoztatott, hogy ma számos termék áll rendelkezésre a piacon azt bizonyítja, a biztonságtechnikai ipar igazi paradoxon. Még soha nem volt ennyire hatalmas a gyártók kínálta választék, de hatékony és globális szabványok végrehajtása és a könnyű átjárhatóság nélkül a sokszínűség gyorsan rémálommá válhat.

Annak érdekében került be ONVIF-ba Profile S, hogy tovább egyszerűsítsék a szabvány alkalmazását a gyakorlatban. A Profile S segítségével IP hálózaton keresztül lehet ellenőrizni, milyen eszközök vannak a már meglévő rendszerben, majd utána ki lehet választani mely további eszközök kompatibilisek ezekkel.

Az eszközök listája, a Profile S leírások, az ONVIF Profile Politika elérhetők az ONVIF honlapján. 

Forrás: cctvinfo.com

English
ONVIF Hits Milestone of More Than 2,000 Conformant Products

ONVIF, the leading global standardization initiative for IP-based physical security products, announced that more than 2,000 products are now certified as conformant with the ONVIF interoperability specification

This milestone of security industry adoption demonstrates the crucial role such interoperability specifications play in the process of selecting, installing and integrating IP-based security technology as part of an overall system.

The 2,000 products milestone for ONVIF also represents a two-fold increase in conformant products over the last 12 months, with overall ONVIF membership ranks swelling to more than 400 individual companies. The membership roster represents a cross section of manufacturers and other security technology companies from many corners of the globe and of varying sizes and scopes.

Jonas Andersson, Chairman, Steering Committee, ONVIF, said: “Achieving this milestone of more than 2,000 conformant products, more than half of those within the last year, is an important marker in the movement to adopt interoperability standards on an industry-wide basis. By continuing to make investments in test tools to streamline ONVIF conformance, we can maintain this healthy momentum as our organization continues to expand”

To help end users, systems integrators and consultants learn more about ONVIF, including the recent launch of Profile S, which addresses common functionalities between devices in an IP video surveillance system, ONVIF has launched an online training webinar. The webinar course, which can be accessed free of charge, is designed to provide a basic overview of the current security industry standards landscape, and additional details about the mission and objectives of ONVIF and the core specification and the conformance process.

Paul Tennent, Director of Tavcom Training, which developed the webinar, said: “The myriad of networking products available in the marketplace today presents our industry with a real paradox. The enormous choices we are now offered have never been more exciting but, without effective global standards to ensure smooth and easy interoperability, that same benefit can quickly become a nightmare”

To further simplify the implementation of ONVIF, Profile S has been added into the ONVIF conformance process and a test tool has been provided to the conformance process. Profile S describes common functionalities shared by ONVIF conformant video management systems and devices such as IP cameras or encoders that send, configure, request or control the streaming of media data over an IP network. The test tool, as well as guidelines on Profile S and the ONVIF Profile Policy, is available in the Documents section of ONVIF’s website.
 

Source: cctvinfo.com
 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?