Áttörés a HD-biztonság történetében

A HD-biztonság területén áttörést jelentő rendszerek széles körben alkalmazhatók a kis otthoni rendszerektől kezdve egészen a nagy repülőtéri megoldásokig, és a rendszer magában foglalja az új tárolási és videomegoldásokat is.

 

Dinamikus kódolási technológia

A dinamikus kódolási technológia menet közben képes konvertálni a rögzítésre szánt videofájlt másik formátumba, a rendelkezésre álló sávszélesség függvényében anélkül, hogy az eredeti kép minősége romlana. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy bárhonnan bármikor látható legyen HD minőségben, ahol és amíg van internetkapcsolat.

Bosch Ifsec 2013

Dinion és FlexiDome starlight 7000 kamerák

A következő generációs HD-kamerák magas érzékenységüknek köszönhetően minimális környezeti fény mellett színes és fekete-fehér üzemmódban is működnek. A mostoha megvilágítási körülmények között is látható kép keletkezik köszönhetően a tartalom alapú képalkotó technológiának (Content-Based Imaging Technology, CBIT) és a Bosch intelligens videoelemző szoftverének (IVA). A CBIT automatikusan felismeri a fontos tárgyakat, és képes ezek megragadására.
Emellett az intelligens dinamikus zajszűrés (Dynamic Noise Reduction, iDNR) aktívan elemzi egy statikus jelenet tartalmát, hogy csökkentse a sávszélességet és tárolási követelmények.

 

IP mikro és FlexiDome 2000 kameracsalád

A kamerákat kifejezetten beltérre szánták stabil világítás mellett, így részletesebb képet adnak kevesebb zajjal, mindehhez pedig szép külső is tartozik. A kamerák Microbox, illetve Microdome méretben kaphatók, ár-érték arányuk rendkívül kedvező, miközben részletgazdag képet adnak. A kis és közepes méretű kamerákat kisvállalkozások számára és otthoni alkalmazásra ajánlják. A kamerák teljes videorendszert alkotnak: Dropbox alkalmazással megoldott a felhő alapú tárolás, a statikus tárhelyen pedig 50 százalékkal kevesebb tárolókapacitás szükséges.

IP bullet és FlexiDome 5000 család kamerák

IP bullet 5000 és a FlexiDome 5000 kamerák a legújabb IP képalkotó technológiát hozzák el a mindennapokba. Ezek már megfelelnek a hagyományos professzionális igényeknek, mégis megfizethető videomegfigyelő-rendszert alkotnak. A 720p HD, 1080p HD és 5 megapixeles felbontás miatt a kamerák részletgazdag képet szolgáltatnak beltéren és kültéren is. A bemutatott modell beépített infravörös megvilágítással rendelkezik 15 méter látótávolságig, és napi 24 órában, folyamatos felügyeletet biztosít. A kamerák ideálisak irodaépületekbe, iskolákba, a kisebb, nagyobb kereskedelmi egységekbe.

 

Sokfunkciós, ingyenes felügyeleti szoftver

Valamennyi IP- és HD-kamerához ingyenes szoftver jár: a Bosch Video Client, amely személyi számítógépen futva kezeli a felvételt és a rögzített videókat. Alapkivitelben része a rendszernek a bizonyítékkeresés és az intelligens keresés. A Bosch Video Security alkalmazás ugyanazokat a szolgáltatásokat biztosítja bárhonnan internet hozzáféréssel a iPad-on vagy iPhone-on

 

Plug-and-play HD videomenedzsment

A Divar IP sorozat „mindent az egyben” videorendszerek egyesítik a hálózati felvevőt, a tárolót, az ügyfél munkaállomását és a beépített szoftvert. A készülékek jellemzője, hogy a felvételek megtekintése és az export történhet nagy, megapixeles és normál felbontásban is.
A rendszer a kezelőfelületen képes megjeleníteni videofolyamokat két képarányban is, és interaktív térképek, lejátszási vezérlők és keresési segédprogramok tartoznak hozzá.
Integrálhatók a rendszerbe bármely ONVIF-kompatibilis eszközök, ATM/POS terminálok és a Bosch intelligens videó elemző (IVA). A Divar IP 3000 akár 32 csatornát is fogad, így ideális a kisebb rendszerekhez, például a kiskereskedelemben, az oktatásban és a bankszektorban.

 

Integrációs Partner Program

Az Integrációs Partner Programot (IPP) olyan telepítők és szerelők részére hozta létra a Bosch, akik számára fontos, hogy gond nélkül állítsák össze a biztonsági rendszereket a cég termékeiből: kamerák, rögzítők, videotárolók, szoftverek és más biztonsági rendszerek felhasználásával. Az IPP internetes portál, ahol a felhasználók választhatnak a feladatnak megfelelő alkalmazásokat és termékeket. Az IPP-n keresztül elérhetők a Genetec, a Milestone és a VidSys alkalmazásai az alkalmazás címe: ipp.boschsecurity.com 

Bosch Ifsec 2013

4K képalkotás

Az iparágban elsőként a Bosch vezet be a következő generációs képalkotó megoldást, a 12 megapixeles érzékelőt, amely konfigurálható 4K módban. 4K módban a kamera akár 30 képkocka másodpercenkénti egyenletes sebességgel továbbítja videót, ez a legmagasabb teljesítmény az iparágon belül, valamint a teljes 12 megapixeles felbontású videofolyamot 20 képkocka másodpercenkénti sebességgel továbbítja a rendszer. A teljes 4K megoldáshoz a Bosch kínál monitorokat, videomegfigyelő szoftvereket, rögzítőket, kódolókat, így ezek a megoldások biztosítják a lehető legjobb képminőséget a fejlett videomegfigyelő rendszerekhez.

Forrás: Bosch Biztonságtechnika

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?