A terrorizmus elleni védekezés szintjére emeli az USA a zsarolóvírusok elleni harcot

Más megítélés!

Az alapvető infrastruktúrát ért támadásokat követően, az amerikai kormányzat a terrorizmussal azonos súlyú bűncselekményként kezelné ezután a zsarolóvírus-támadásokat, melyek egyre komolyabb gondot jelentenek az országban – írta meg a CNBC néhány kiszivárgott dokumentum alapján.

Forrás: PC World

Forrás: PC World

Az amerikai igazságügyi minisztérium állítólag ki is küldött néhány levelet a tagállamok ügyészségeinek, melyben kérik őket, hogy a jövőben egy különleges egységet támogatva végezzék munkájukat. Az elsődleges cél, hogy a kibertérből érkező fenyegetéseket egy központi csapat segítségével, koordinált módon próbálják megakadályozni.

John Carlin, a tárca helyettes főügyésze szerint az intézkedés a terrorfenyegetéseknél követett forgatókönyvhöz hasonló. A döntéshozók abban bíznak, hogy ezzel nem csak az elkövető(k) kézre kerítése gyorsítható, általa a bűncselekményhez használt háttérrendszert is gyengíthetik.

A minisztériumi levél emellett kitér az üzemanyagellátó Colonial Pipeline-t ért támadásra és következményeire.

A Colonial Pipeline csaknem 9000 kilométeres vezetékhálózatán benzint, gázolajat, repülőgép-üzemanyagot és egyéb finomított kőolajszármazékokat szállít naponta nagyjából 2,5 millió hordó mennyiségben, és összeköti a Mexikó-öböl partján fekvő finomítókat a déli és a keleti parti államokkal

Az ügy nemrég Joe Biden amerikai elnököt is arra sarkallta, hogy alapjaiban szigorítsa az USA kibervédelmi vonalát. Azóta viszont egy másik, legalább ilyen súlyos incidens is történt: orosz hackerek az egyik legfőbb húsfeldolgozó üzemeit iktatták ki rövidebb időre, áremelkedést és húshiányt okozva.

Forrás: HVG

Hozzászólások