Bosch intelligens IP videomegoldások I. rész

A Bosch biztonságtechnika döntőnek tartja a felhasználó elvárásainak megfelelő korszerű IP videomegoldások fejlesztését. Cél a kiváló képminőség, hatékony adatátvitel, kis tárhelyigény, intelligens képelemző funkciók. A hangsúly az elkötelezettségen, a megbízhatóságon, a teljesítményen és a folytonos újítási igény érvényesítésén van.

A Bosch Security Systems munkatársainak véleménye szerint mindenki megérdemli, hogy biztonságos és zavartalan környezetben éljen. Elmondásuk szerint elkötelezettségük a kiváló minőség és a műszaki újítások iránt arra ösztönzi a céget, hogy olyan új termékeket és megoldásokat fejlesszenek ki, amely vállalatukat az iparág élvonalába emeli Üzletpolitikájuk három alappilléren nyugszik. Először is, a lehető legkiválóbb és a megfigyelés szempontjából releváns IP videoképek biztosítása mindenkor és mindenhol. Másodszor, szavatolják a lehető leghatékonyabb adatátvitelt és a lehető legkisebb tárhelyigényt. Végezetül, csúcstechnikát jelentő intelligens és elemző funkciókat biztosítanak. Mindezek olyan termékeket és megoldásokat eredményeznek, amelyeket egyszerűbb megérteni, könnyebb telepíteni, amelyek pontosabbak és jól illeszthetők. Erőfeszítéseik középpontjában azonban elsősorban nem a termékek és technikák állnak.

 FLEXIDOME starlight 7000 RD Original 7132

Központi célkitűzésük olyan IP videomegoldások létrehozása, amelyeket a felhasználó elvárásaihoz igazodva fejlesztenek ki. A hangsúlyt az elkötelezettségre, a megbízhatóságra, a teljesítményre és az újításra fektetik

Több részből álló írásukban a Bosch kamerák innovatív tulajdonságait mutatják be. Először a Starlight technológiával, az intelligens dinamikus zajszűrés (iDNR), az intelligens automatikus expozíció (iAE) funkciókkal ismerkedhetünk meg közelebbről.  A további cikkekben pedig az intelligens követés (iTracking), intelligens képelemzés (IVA), dinamikus átkódolás technológiák a videorögzítési menedzsment szoftver, a CBIT és az ULTRA HD fejlesztések  bemutatása következik.

Dinion IP starlight 8000

StarLight technológia

Kiemelt cél a nagyfelbontású képtartalmak mellett kiváló fényérzékenységet biztosítani

A Bosch kamerák minden esetben kiemelt funkciója az adott modellek aktuális fényérzékenysége. Mostanra külön kameracsalád jött létre, melyek a fényérzékenységet a HD ill. Megapixeles tartományban új alapokra helyezték: ez a StarLight technológia.
A legmodernebb érzékelő-technológia és a fejlett zajelnyomás együttesen kiemelkedő érzékenységet eredményez, akár színes üzemmódban is.
A gyenge megvilágítás esetén is kiváló teljesítménynek köszönhetően a kamera kiváló színteljesítményt nyújt még minimális környezeti megvilágítás mellett is.
Ezek a kamerák valódi, mechanikus szűrővel ellátott day/ night kamerák, melyek kiváló, zaj-mentes éjszakai teljesítményt nyújtanak.

DINION IP starlight 8000 MP LowRes 12739Intelligens dinamikus zajszűrés (iDNR)

Kiemelt cél a tárolási költségek és a hálózatterhelés csökkentése a képminőség romlása nélkül.

A statikus  helyszínek, ahol nincs vagy alig van mozgás, alacsony adatátviteli sebességet igényelnek. A zaj és a lényegi információk – például a mozgások – hatékony megkülönböztetésével az intelligens dinamikus zajszűrési funkció (iDNR) akár 50%-kal is csökkentheti az átvitt adatmennyiséget. Mivel pedig a zajt már annak eredeténél – a kamerában csökkenti a képrögzítés során, a kisebb volumenű adatátvitel nem rontja a képminőséget. Az iDNR funkcióval az elsődleges cél a tárolási költségek jelentős csökkentése és a hálózatterhelés mérséklése azáltal, hogy akkor vehető igénybe a sávszélesség amikor arra szükség van.
Az iDNR mostanra az összes Bosch IP kamera alap funkciókészletében szerepel.

Intelligens automatikus expozíció (iAE)

Kiemelt cél a tökéletes expozíció biztosítása minden időben.

A háttér vagy előtér fényviszonyainak ingadozásai ronthatják a képminőséget. Az intelligens automatikus expozíció (Auto Exposure, iAE) automatikusan állítja be a kamera expozícióját, hogy tökéletes kép jöjjön létre minden körülmények között. Kiváló szembe- és háttérfény-kompenzációt biztosít, automatikusan igazodva a változó fényviszonyokhoz. Az iAE funkcióval elsődleges cél a mindenkor a tökéletes expozíció létrehozása.
Az iAE funkció a képtartalomelemzéssel is rendelkező kamerákban érhető el. A tartalomelemzés segítségével ugyanis már a képalkotás folyamatába visszacsatolhatóak az elemzésre szánt területek minőségi eltérései. A kamera tehát úgy igazítja a kijelölt területek minőségi szintjét, hogy az mindig az elemzés szempontjából leghatékonyabb lehessen.

forrás: Bosch

kapcsolódó cikkek:

Távoli elérés és kameravezérlés mobileszközökkel a Boschtól

A Bosch új video menedzsment rendszere

Fókuszban az innovatív biztonság a Boschnál

 

Vélemény, hozzászólás?