Bosch intelligens IP videomegoldások II. rész

A Bosch Security Systems legfontosabb célja,a felhasználó elvárásainak megfelelő intelligens IP videomegoldások fejlesztése. A témával foglalkozó cikkünk második részében az Intelligens követés, Intelligens képtartalom-elemzés, a Dinamikus transzkódolás funkciók és a Video Recording Manager képességek mutatkoznak be.

A Bosch Security Systems munkatársainak véleménye szerint mindenki megérdemli, hogy biztonságos és zavartalan környezetben éljen. Elkötelezettségük a kiváló minőség és a műszaki újítások iránt arra ösztönzi a cég mérnökeit, hogy olyan új termékeket és megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek az iparág élvonalába emelik a vállalatot.

Intelligens követés (iTracking)

Kiemelt cél: a megfigyelt elemeket sose lehessen szem elől veszíteni

A kamerás megfigyelésnél általában a mozgó elemek jelentik a megfigyelés lényegi tárgyát. Az intelligens követési funkció (iTracking) előre megszabott riasztási szabályok alapján, vagy egyszerű rákattintással, automatikusan követi a riasztást kiváltó, vagy manuálisan megjelölt mozgó elemeket. Egyetlen, vagy több hivatkozási pont értelmes megkülönböztetésével, az iTracking folyamatos nyomon követést biztosít. A megfigyelni kívánt elem képének optimális rögzítését, a látómező dinamikus beállítása biztosítja. Az iTracking funkcióva az elsődleges cél, hogy sohase veszítsük szem elől a megfigyelni kívánt elemeket.

Intelligens követés

Intelligens követés

Közterületek védelme

Közterületek védelme

Szabályok betartatása

Szabályok betartatása

Intelligens képelemzés (IVA)

Kiemelt cél: a felhasználó szükség szerinti riasztása és a megfelelő adatok gyors visszakeresése

Mindössze 20 perc folyamatos megfigyelést követően, az események több mint 90%-áról le lehet maradni a képernyőn. Az intelligens képtartalom elemzési funkció (IVA) segíti a felhasználót abban, hogy előre megszabott riasztási jelenségek kiváltásakor azonnal riasztja őt. Így lehetővé válik a nem kívánt eseménybe akár beavatkozni is. Összesen akár nyolcféle IVA szabály kombinálásával, egészen bonyolult feladatok is könnyen megoldhatók és a téves riasztások száma minimálisra szorítható.

Az IVA továbbá, a felvett képanyagok kiértékelését és strukturálását a kamerában generált metaadatok hozzáadásával végzi. Másodlagos funkciója így, a lényeges képek gyors kereshetősége, akár több órányi felvett és eltárolt anyagból is. A metaadatok segítségével lehetőség nyílhat megcáfolhatatlan törvényszéki bizonyítékok szolgáltatására, vagy üzleti folyamatok optimalizálására, például az emberek számlálása, vagy az embertömeg sűrűségi adatai alapján. Az IVA funkcióval az elsődleges cél, tehát a felhasználó szükség szerinti riasztása és a megfelelő adatok gyors visszakeresésének támogatása.

Dinamikus átkódolás (Dynamic Transcoding)

Kiemelt cél: az állandó (24/7) távolsági hozzáférés és kameravezérlés

A korlátozott sávszélesség, lehetetlenné teszi a HD képfelvételek folyamatos átjátszását mobil készülékekre. A dinamikus átkódolási funkció (Dynamic Transcoding) viszont, egyszerre nyújt lehetőséget az élőkép folyamatos átjátszására és az azonnali hozzáférésre a HD képekhez, amikor arra szükség van, a rendelkezésre álló sávszélességtől függetlenül. Mivel az ember nem lehet jelen mindig mindenhol, most már lehetőség nyílik arra is, hogy mobil eszköz segítségével bárhonnan bármikor hozzá lehessen férni a kamera kezelőszerveihez, az élőképhez és a HD képekhez. A dinamikus átkódolás lehetővé teszi a megfelelő videó azonnali visszakeresését, több órányi felvett anyagból is. A dinamikus átkódolással az elsődleges cél, a HD képek elérhetőségének biztosítása bárhonnan, bármikor.

Bosch intelligens IP videomegoldások

A VRM funkcióval elsődleges célunk a nagyméretű videoállományok egyszerűbb kezelése alacsonyabb költségráfordítás mellett.

Videorögzítési manegement szoftver (VRM)

Kiemelt cél: a nagymennyiségű képi adatok egyszerű és költséghatékony kezelése

A nagytömegű képfelvételeket nehéz feldolgozni és bonyolult kezelni. A videorögzítési management funkció (VRM) segíti a nagyszámú és nagyméretű felvételek kezelését, miközben fokozza a hatékonyságot és csökkenti a költségeket. A VRM lehetővé teszi, hogy a kamera közvetlenül átjátssza a lényeges videoadatokat a rendelkezésre álló tárolóeszközökre, hálózati szerverek igénybe vétele nélkül. Így csökkenek a költségek, a központi szerver karbantartási igénye, és egy lehetséges egyedi hibapont kiküszöbölésével nő a megbízhatóság is. A VRM lehetővé teszi a megfigyelőrendszer egyszerű kiterjesztését is további kamerák, vagy tárolóeszközök hozzáadásával, ha bővítési igények merülnek fel. A lehető leghatékonyabban használja ki a rendelkezésre álló tárolóhelyet, mivel a VRM automatikusan egyensúlyozza ki a képátjátszásból adódó terhelést a szabad tárolóhelyek között. Így kevesebb redundáns tárolóhelyre van szükség, és könnyebben betarthatók az archiválási idők, a felülírás kockázatának minimalizálása mellett. A VRM funkcióval az elsődleges cél a nagyméretű videoállományok egyszerűbb kezelése, alacsonyabb költségráfordítás mellett.

További információkat a www.boschsecurity.com/hdsecurity/ oldalon talál.

kapcsolódó cikkek:

 

Bosch intelligens IP videomegoldások I. rész

Távoli elérés és kameravezérlés mobileszközökkel a Boschtól 

 

A Bosch új video menedzsment rendszere A Bosch új video menedzsment rendszere  

Vélemény, hozzászólás?