Az Axis lenyűgöző és rugalmas adatvédelmi megoldása videomegfigyeléshez

Az Axis Communications bemutatta az AXIS Live Privacy Shieldet, a piac egyetlen végponti (edge) analitikáját, amely a kamerákon futva valós időben, teljes sebességgel maszkolja/takarja ki a videofelvételekről az embereket. A megbízható és költséghatékony megoldás megfelel az adatvédelmi szabályozásoknak, mégis láthatóvá válik, hogy mi történik a helyszínen. Nincs szükség drága szerverre a használatához, hiszen a szoftver az azzal kompatibilis Axis kamerákon fut.

Forrás: axis communicatins

Forrás: axis communicatins

Az AXIS Live Privacy Shield a kép megadott területein lévő változásokat egy átlátszó „fóliával” takarja le minden egyes képkockán, így az embereknek és tárgyaknak a háttér előtt csupán az alakját lehet látni átlátszó színnel, eltávolítva a személyes adatokat.

Alapértelmezésként a dinamikus maszkolás a kamera teljes látómezőjén érvényben van, de a felhasználók megadhatnak zónákat, ahol mindenképpen rögzíteni szeretnének – például a futószalagon mozgó csomagokat, amelyeket mindig látni kell.

axis adatv. 2

Az is beállítható, hogy a maszkolással ellátott videón kívül egy külön videofolyam ne tartalmazza azt, tehát a megfelelő felhasználói jogosultságokkal a felhatalmazottak egy incidens esetén megtekinthetik a módosítatlan videót.

A megoldás 2019 júliusától érhető el Magyarországon.

Forrás: aspectis.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások