Az Axis még magasabbra helyezi a lécet a hálózati videómegfigyelésben

Az Axis bejelentette a saját fejlesztésű, hálózati videóra optimalizált ARTPEC chipjének 7. generációját. A chip számos új funkcióval és képességgel fogja felruházni a jövőben megjelenő Axis hálózati kamerákat. Ilyenek például a még jobb képalkotás, fejlesztett biztonsági funkciók, magasabb hatásfokú tömörítés és még lenyűgözőbb analitikák futtatása.

ARTPEC chip 7. generáció

A chipet teljes mértékben az Axis fejlesztette, így kiberbiztonsági szempontból is megbízható. A jövőben az új chip az Axis hálózati videó termékeinek jelentős részében helyet kap. Az egyik első kamera, amely ezzel a chippel lesz szerelve, az az AXIS P1375, amelyet az ISC West eseményen mutatott be a cég 2019. áprilisában, Las Vegas-ban.

„A jelenlegi piaci helyzetben úgy hisszük, hogy az Axis jelentős előnnyel rendelkezik, mivel egyike azon kevés gyártóknak, akiknek saját fejlesztésű system-on-chipjük van,” magyarázza Johan Paulsson, Chief Technology Officer. „Teljes irányításunk van minden egyes tranzisztor felett, amely bizalmi és kiberbiztonsági szempontból is kiemelkedő. Ezen felül, más chipekkel ellentétben ez nem egy általános célú, hanem 100%-ig a magas minőségű Axis videómegoldásokra optimalizált chip.”

Forrás: Aspectis Kft

Forrás: Aspectis Kft

Még jobb képalkotás bármilyen körülmények között, tetszőleges módban

A teljesen újratervezett képfeldolgozó pipeline-nak köszönhetően a chip még tovább javítja az összes Axis által fejlesztett technológiát, amelyeket a rossz fényviszonyok közötti képalkotásra optimalizáltak. Például, a Lightfinder 2.0 még szaturáltabb és valósághűbb színeket fog nyújtani alacsony megvilágítottság mellett, a sötétben mozgó objektumokat is élesen megjelenítve. A Forensic WDR szintúgy tisztább képeket fog eredményezni a mozgó objektumok esetén, továbbá, ahol a jelenet magas háttérvilágítású és nagy a különbség a kép legvilágosabb és legsötétebb pontja között, ott még részletesebb lesz a kép. A megnövekedett fényérzékenység az infravörös világítással rendelkező Axis kamerák esetén pedig megnöveli a látótávolságot.

Fejlesztett biztonsági funkciók

Az ARTPEC-7 beépített biztonsági funkciókat hoz az Axis kamerákba, például aláírt firmware-eket, hogy csak hitelesített firmware-t lehessen telepíteni és biztonságos indítást, amely megakadályozza a nem hitelesített firmware-ek indulását.

Magasabb hatásfokú tömörítés

A jövőbeli Axis kamerák lehetővé teszik majd a felhasználóknak, hogy válasszanak a H.264 és H.265 kódolás között, attól függően, hogy melyik felel meg jobban a rendszerüknek és a megfigyelési igényeiknek. Mindkettő kódolási szabvány még kisebb sávszélesség- és tárhelyigénnyel rendelkezik majd a Axis Zipstream technológiával kombinálva, a képminőség romlása nélkül. Továbbá, a felhasználók bármikor megváltoztathatják a választott kodeket az elvárásaiknak megfelelően.

Még lenyűgözőbb analitikák

Végezetül, a chip valós idejű objektum detektálási motort kapott, amely segítségével az Axis és az Axis partnerek impresszív analitikákat fejleszthetnek az emberek, arcok és objektumok detektálásához és megkülönböztetéséhez.

Mindezen fejlesztésekkel az Axis ARTPEC chipjének 7. generációja még magasabbra helyezi a lécet a hálózati videómegfigyelésben.

További információk: www.aspectis.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások