QIHAN IP CCTV termékek a Masco kínálatában

Napjainkban, amikor egyre több embert foglalkoztat – vagyonának védelmén túl – saját, illetve szerettei biztonsága, akkor mind gyakrabban merül fel egy megbízható, ugyanakkor megfizethető video megfigyelő-rendszer felszerelésének igénye. Erre ad megoldási javaslatot a Cég által forgalmazott QIHAN kínai IP video technológia.

Persze a video megfigyelésre azért eddig is léteztek elérhető megoldások, de ezek leginkább korlátozottabb felbontással rendelkező analóg rendszerek voltak. Mivel azonban az ilyen megfigyelőrendszereknek az elsődleges célja, hogy egy esetleges  betörés esetén az elkövetőkről utólagosan értékelhető felvételek álljanak rendelkezésre, ezért nagyon nem mindegy, hogy az alkalmazott video rendszerek milyen minőségű képet tudnak számunkra biztosítani.

Minőségi képalkotás – IP rendszerek.

Ebben jelentettek hatalmas minőségi ugrást az IP alapú megfigyelőrendszerek, melyek az analóg rendszerek korlátait jelentősen túllépve, a felhasználó számára szinte fényképminőségű képet képesek biztosítani. Ennek köszönhetően ma már egy korszerű rendszerrel az arc, de még akár a rendszám felismerés is könnyűszerrel  megoldható.

 Ez a fajta technológiai váltás azonban a telepítőktől alaposabb technikai felkészültséget követel meg. Egy ilyen rendszer megfelelő felszereléséhez, beállításához  számítógépes hálózati ismereteket  szükségesek. Ennek a problémának a kezelésére  a gyártók, úgynevezett Plug&View megoldásokat is kialakítottak, melyek az ilyen rendszerek felszerelését is a hagyományos analóg rendszerekhez hasonlatos módon rendkívül leegyszerűsítik.

QIHAN IP video technológia.

Ezt a trendet képviselik a közelmúltban a MASCO Kft forgalmazásában megjelent  kínai QIHAN gyártó, különböző kialakítású IP kamerái és a hozzájuk tartozó NVR-eket (hálózati képrögzítőket) is magában foglaló termékei.

 QIHAN IP CCTV termékek a Masco kínálatában

 

A kínálatban szereplő kamerák két felbontással érhetőek el, 1.3 és 2MP.  Kialakításuk tekintetében mind a kültéri inframegvilágítós csőkamerák, mind a dome kamerák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő kameratípust válasszák. De ezen alapvető tulajdonságok mellet szintén ki lehet emelni azt is, hogy bizonyos modellek esetében a kamerák tápfeszültségének és az eszközök rendkívül egyszerű egymáshoz történő csatlakoztatását lehetővé tevő PoE (Power over Ethernet) technológia nyújtotta előnyök is élvezhetőek. Röviden a kamera és az NVR vagy hálózati eszköz csatlakoztatásához mindösszesen a LAN kábel csatlakoztatására van szükség, semmi többre.

A nélkülözhetetlen képrögzítésre,  a már régről ismert analóg rendszerekbe alkalmazott DVR-ekhez hasonlatosan itt is 4, 8 vagy 16 csatornás rögzítők állnak rendelkezésünkre, magyarul ennyi kamera csatlakoztatható hozzájuk. A fent említett Plug&View csatlakoztatási mód által nyújtott előnyöket természetesen abban az esetben tudjuk kihasználni, ha ezt a rendszerben alkalmazott NVR is lehetővé teszi. Ezért a 4 csatornás rögzítők kétféle kialakításban állnak rendelkezésre. Hagyományos és a PoE megtáplálást biztosítani képes kialakításban. Utóbbi esetében gyakorlatilag a kamerák és az NVR pont-pont szerű összekötése  és a rendszer felélesztése után, az analóg rendszerekhez hasonlatosan, automatikusan kis idővel máris láthatóvá válnak a felszerelt kamerák képei. A hagyományos NVR-t tartalmazó rendszerek esetében is megoldható a viszonylag gyors képalkotás, egy némileg összetettebb beállítási folyamat végrehajtása után eredményeként.

 QIHAN IP CCTV termékek a Masco kínálatában

 

Mi sem természetesebb, hogy az Internet széleskörű elterjedésének előnyei tovább bővíthetik a megfigyelőrendszer használatának lehetőségeit. Mivel a díjmentes számítógépes kliensprogramnak, vagy a mobiltelefonos alkalmazásnak köszönhetően gyakorlatilag helyhez kötöttség nélkül bárhol és bármikor rátekinthetünk a kamerák által biztosított képekre is.

E rövid ismertető a terjedelmi korlátoknak köszönhetően természetesen csak a legfontosabb információk átadására nyújt lehetőséget. Amennyiben további információra volna szükség, akkor kérem lépjenek kapcsolatba a MASCO Kft. kollégáival.

szerző: Patak Tamás
forrás: MASCO Kft.      

QIHAN IP CCTV termékek a Masco kínálatában

 

        

 

kapcsolódó cikkek:

Álljon át a digitális oldalra!

Avtech Plug&Play IP-megoldások

Új SATEL bővítőpanelek a MASCO kínálatában

ROGER beléptető rendszerek

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?