Intelligens videoelemzés a parkoláskezelés szolgálatában

A parkoláskezelő ipar talán legkorszerűbb fejlesztési iránya: áttérni a hagyományos analóg és helyszíni irányított műveletekről olyan megoldásokra, amelyek intelligens kamera technológiákkal digitalizálják a parkolási műveleteket a tevékenység optimalizálás és az érintésmentesebb élmény érdekében. A gyakorlatba átültetett fejlesztés németországi vezető szolgáltatója a Peter Park System GMBH mutatja be a megoldást.

Forrás: Peter Park System GMBH

Forrás: Peter Park System GMBH

A digitális kamera technológiák elősegíthetik tehát a parkolóhelyek kihasználtságának eredményesebb kezelését megszüntetve a papír jegyrendszereket, a parkolási korlátokat és a kereskedelmi parkolás egyéb hagyományos fizikai elemeit.

Az intelligens hálózati kamera telepítések a rendszámfelismeréstől a forgalomáramlás észleléséig és a sebességig, valamint számos egyéb segédprogramig képesek funkciókat ellátni. Ezek a képességek különösen is hasznosak felszíni jelentősebb méretű parkolókban pl. repülőtereken sporthelyszíneken, nagykereskedelmi vagy vállalati parkolóhelyeken.

A müncheni székhelyű Peter Park System GMBH a parkoláskezelési megoldások szoftverfejlesztője segített számos parkolási szolgáltatónak áttérni a kifinomultabb technológiákra azáltal, hogy összekapcsolta a különböző digitális szolgáltatásokat, például a fizetési alkalmazásokat, az e-töltési rendszereket és a navigációs szolgáltatókat a megbízható működés és a biztonság növelése érdekében. A vállalat több mint 50 különböző helyszínen működik Németország-szerte, és naponta több mint 25 000 tranzakciót tart nyilván. A Peter Park felhőalapú kínálata a rendszámfelismerő technológia (ANPR) használatán alapul, amely gyakran speciális képességű rendszámtábla-felismerő kamerákat igényel egy adott jármű azonosításához, a tartózkodás időtartamának felismeréséhez és az online fizetési rendszerekhez való integrációhoz.

Az intelligens kamerák – rugalmas megoldások

Az LPR kamerák helyett a vállalat új kamerákat használ, nagy teljesítményű mikroprocesszorokkal, hogy az intelligens fedélzeti elemzéseket a kamera több videoanalitikai alkalmazásával segítse. A Security & Safety Things nyilt IoT platformján alapulva, ezekbe a kamerákba rugalmasan integrálhatók különféle alkalmazások, ideértve a rendszámfelismerést, a füst, tűz, jég, kiömlések vagy más veszélyek kimutatására szolgáló elemzéseket stb. a parkolási környezetben.

„Minden egyes beállításhoz kiválaszthatjuk és kombinálhatjuk a különböző szállítók legjobb kameratípusait, teljes mértékben kihasználva a kamerák különféle funkcióinak, például a zoom-vezérlés széles spektrumát ”- nyilatkozta Maximilian Schlereth, a Peter Park vezérigazgatója és társalapítója.

Optimális irányítási műveletek alacsonyabb költségek mellett

A parkoló kapuk és a jegykiadó automaták csökkentése, vagy megszüntetése jelentősen tehermentesítheti a parkolást irányító személyzet terhelését de drasztikusan csökkentheti a parkoló kapuk és jegyrendszerek hardver beszerzési és karbantartási költségeit is. A parkoláskezelő alkalmazásokkal felszerelt kamerák segíthetnek a forgalom irányításában azáltal, hogy elemzik a létesítménybe belépésre váró járművek sorát, és párosítják őket a rendelkezésre álló helyekhez, vagy felismerik, ha egy adott parkolóhely megtelt. Segíthetnek a forgalom áramlásának szabályozásában a csúcsidőben, megakadályozva az elakadásokat és a hosszú várakozásokat a kijáratoknál, vagy azonosítsák VIP vendégeket, vagy a bérletek tulajdonosainak járműveit egy rendezvény helyszínén, és ennek megfelelően irányítsák őket a megfelelő parkolóhoz.

Monitoring és események észlelése

Az intelligens kamerák, értékes biztonsági és látogatókezelési funkciókat is ellátnak. A tömegfelismerő és látogatószám elemzések segítenek a problémás helyzetek felismerésébe megoldásába, az optimális terhelhetőség elemzéseben, szabályozásában. Az elemzések az egyes járműveken belül a parkolóba belépők számát is képesek felismerni, hogy jobban meghatározzák egy esemény várható látogatószámát. vagy egy irodaház napi kihasználtsági szintjét. A videoelemzés szélsőséges esetekben a fegyverekkel rendelkező személyeket is felismerheti és szelektíven továbbíthatja a kapcsolódó képeket, hogy segítsen az üzemeltetőknek vagy a helyszíni biztonsági személyzetnek felmérni és kezelni a helyzetet.

Forrás: parkingnetwork

Forrás: parkingnetwork

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások