Az Egyesült Államokban és az EU-ban a forgalomkezelést segítő videóelemzés várhatóan figyelemre méltó növekedésre számíthat

A Grand View Research Inc. legújabb jelentései szerint a videó alapú automatikus eseményészlelés piaca figyelemreméltó növekedést mutat, és a világ feltörekvő országai egyre inkább felismerik értéküket a közúti biztonság és a forgalomirányítás terén.

Forrás: Curtonews

Ezek a megoldások fejlett videoanalitikai technológiákat használnak fel az utak forgalmának valós idejű nyomon követésére, a balesetek és torlódások észlelésére és elősegítik az azonnali reagálást. Csak az Egyesült Államokban a kutatók arra számítanak, hogy a piac 2024 és 2030 között 18,1%-os CAGR dinamikájú növekedést mutat, de fejlődés várható az EU országokban is.

Az EU országok

Ahogy az urbanizáció és a motorizáció aránya tovább növekszik, a kormányok és a szabályozó hatóságok szigorú szabályozási követelményeket írnak elő az utazók biztonságát és jólétét biztosító, hatékony forgalomirányítási rendszerek elfogadása érdekében. Például 2022 júliusában az Európai Unió kiadta a járművek általános biztonságáról szóló rendeletet a közúti biztonság javítása, valamint a teljesen vezető nélküli járművek működésének és biztonságának ellenőrzése érdekében Európában. A szabályozás elsődleges célja a gyalogosok, utasok és kerékpárosok jobb védelme a régióban. Az Európai Bizottság szerint ezek a szabályozások várhatóan több mint 25 000 életet mentenek meg, és körülbelül 140 000 súlyos sérülést előznek meg 2038-ig. Az ilyen kezdeményezések várhatóan fellendítik a közlekedési technológiák piaci elterjedését, beleértve a videó alapú automatikus eseményészlelést (AID) megoldásokat.

Az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok jelentős kihívásokkal néz szembe a közlekedési szabályok megsértésével, a forgalmi torlódásokkal és a közúti balesetekkel kapcsolatban. Az elmúlt néhány évben országszerte jelentősen megnőtt a halálos balesetek száma. 2018 és 2021 között a halálos balesetek előfordulása több mint 16%-kal nőtt, 2018-ban és 2021-ben 36 835-ről 42 939 halálos autóbalesetre emelkedett.

A videó alapú AID technológiával az események azonnali azonosításával és reagálásával a hatóságok csökkenthetik a másodlagos balesetek kockázatát és enyhíthetik a forgalmi torlódásokat, végső soron javítva a közúti biztonságot. Ezen túlmenően a kormányzati kezdeményezések, valamint a közlekedési technológia terén tapasztalható pozitív befektetési trendek várhatóan megerősítik a videó alapú automatikus eseményészlelési (AID) megoldások elterjedését.

A piac néhány kiemelkedő szereplője, amelyeket a legújabb kutatás is megemlít: Axis Communications, Dahua Technology, Efkon, Hikvision, Intellivision, Iteris, Miovision, Omnibond, Q-Free, Bosch, Sensys, Teledyne Flir, Traficon, Vaaaninfra.

Kapcsolódó cikkek: