Biztonsági technológiai trendek a kiskereskedelem területén

Változatlanul a lopásmegelőzés a biztonsági felügyeleti rendszer egyik alapvető funkciója a kiskereskedelemben. Az asmag.com cikke néhány iparági vezető megjegyzéseit mutatja be a legújabb technológiai fejlesztésekről, egyúttal a biztonsági folyamatokon túlmenően is.

Forrás: nol.hu

Forrás: nol.hu

Alan Stoddard, a Cognyte SIS elnöke

Fokozott érdeklődést tapasztalunk az incidenskezelés és a reagálástechnika iránt ebben a szektorban, különösen azokban az üzletekben, amelyek késő este is nyitva tartanak, vagy nagy kockázatú területeken vannak. Itt a kapcsolt mobilalkalmazások a mobiltelefont olyan eszközzé alakítják, amely átfogó és gyors helyzetfelismerést biztosít.

A veszteségmegelőzési szakemberek, a biztonsági és az üzletvezetők a különböző érzékelő technológiákkal valós időben oszthatják meg statisztikáikat, élő és kronológiai eseményadatok felhasználásával, esetenként térinformatikai térképekkel, kaphatnak képet a helyszínekről, eseményekről. Mivel az adatokat folyamatosan gyűjtik és elemzik, összehangolhatóvá válik az eseményekre adott hatékony, megfelelő és gyors reagálás.

Mint mindig, az elemzés továbbra is nagy érdeklődésre tart számot. A mesterséges intelligencia által működtetett videóelemzés azonnali helyzetinformációt nyújthat a kiskereskedelmi műveletekhez. Az arcfelismeréssel akár a kockázatos bűnözök megjelenése, felismerése és nyomon követése a kapcsolt szükséges riasztásokkal is megvalósítható a hálózati technikával az üzletekben, üzlethálózatokban.

Nigel Ashman, az ONVU Retail elnöke

A 360 fokos kamerák a kiskereskedelemben rendkívül hatékonyak mert feltárják és szinte az egész üzlet területén áttekinthetővé teszik az eseményeket. A 360 fokos videó, ha a megfigyelést vásárlói magatartási elemzésekre is használják még hatékonyabb kiskereskedelmi eszköz. Ezenkívül a panoráma megfigyelő kamerákba történő befektetés sokkal kevésbé nehézkes, mint a hagyományos kamerák használata. Egyetlen 360 fokos kamera helyettesíthet több panoráma-zoom (PTZ) kamerát, megtakarítva a költségeket és a karbantartást.

A néhány panorámakamera által biztosított átfogó áruházi lefedettség lehetővé teszi a veszteségmegelőzési menedzserek számára, hogy nyomon kövessék az egyéneket az üzletben, ami kritikus fontosságú a szervezett kiskereskedelmi bűnözés eseteinek kivizsgálásakor. A bolti lopásokról vagy a belső lopásokról pedig 360 fokos kamerák gondoskodnak arról, hogy az ügyfelek vagy az alkalmazottak ne tudják kihasználni a vakfoltok előnyeit.

Nigel Waterton, CRO, Arcules

Annak ellenére, hogy az iparágban vita folyik arról, hogy a mai AI elemzési megoldások mennyire használhatók hatékonyan az iparágban mégis várható hogy a jövőben egyre inkább szempont lesz.. És ha az alkalmazó nem tervezi, hogy minden üzleti webhelyen futtatja az ilyen elemzésekhez szükséges nagy teljesítményű kiszolgálókat, akkor a felhő a legjobb megoldás ennek a következő generációs funkciónak az igénybevételéhez.

Az elemzés óriási lehetőségeket rejt a kiskereskedelmi marketing és az ügyfélszolgálati részlegek számára is. Eleresztve a fantáziát pl. akár hőtérképezéssel meg is határozható, hogy mely áruk vonzzák a legtöbb vásárlót, vagy hogyan használható ki optimálisan a személyzet.

E jelentős előnyök ellenére a kiskereskedelmi ipar egyenlőre ellenáll a változásoknak. De ahogy az ipar eltávolodott az IP -analógtól, ugyanez a váltás fokozatosan és elkerülhetetlenül bekövetkezik a felhő és az AI esetében is. A korszerű szemléletü vállalkozások ha előre néznek és felkarolják a felhőalapú alkalmazást, csak profitálnak a fejlődő technológiából, és skálázhatóbb módon lesznek képesek megragadni a fejlett képességeket, például az elemzést.

Steve Humphreys, az Identiv vezérigazgatója

Sok új technológia segít a kiskereskedőknek a lopások megelőzésében. Videó intelligencia és elemzési megoldások, eszközkövetési megoldások, személyazonosság és hozzáférési hitelesítő adatok stb.. A technológia nemcsak a kiskereskedelmi lopások megelőzésében, de a hibák, vagy hibás értékesítési tranzakciók miatti pénz- vagy készletveszteségek megelőzésében is segíthet.

Forrás: asmag.com Prasanth Aby Thomas

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások