Az audiokommunikációs eszközök jelentősége a biztonsági folyamatokban a Zenitel szemüvegén keresztül

Véleményük szerint a hálózati audio megoldások kommunikációs eszközként kulcsfontosságú részévé válnak az integrált biztonságtechnikai folyamatoknak, ezért a vállalkozásoknak mérlegelniük kell az audioeszközök használatát a saját rendszereikben. Az intelligens audioeszközökből 2020 első negyedévében a világpiacon közel 100 millió darabot értékesítettek.

Forrás: Zenitel

Forrás: Zenitel

Hálózatba kapcsolt hang és szerepe a biztonság javításában

Nézzük, hogy miért előnyös az integrált audio megoldás egy általános biztonsági rendszer számára?

Ez egyszerűen fogalmazva a kommunikációt jelenti amely létfontosságú a biztonsági rendszerekben Bármely biztonsági rendszernek végső soron három fő összetevőre van szüksége: beléptetés-ellenőrzés- riasztásvédelem, , videomegfigyelés és kommunikációs képesség.

A Zenitel megoldásai mostanra integrálódtak k a biztonsági iparág összes főbb platformjával. A megoldások átjárhatók, ezért könnyen kombinálhatók olyan nagy gyártók VMS-platformjaival, mint a Genetec és a Milestone, valamint az AMAG, a LenelS2 és még sokan mások beléptető rendszereivel, nyílt szabványú útvonal mellett. Audiorendszereik minősége kiváló, így a végfelhasználóknak már nem kell aggódniuk a tompa vagy a rossz minőségű hang teljesítmény miatt .

Rendszereik kiberbiztonsága is megoldott. Döntő fontosságúnak tartják, hogy a telepítők és a végfelhasználók biztosak lehessenek abban, hogy a cég audioeszközei hálózatba integrálásakor jól védett rendszert kapnak. A Zenitel olyan nagy ügyfelekkel dolgozik együtt, mint az egészségügy és a közlekedés. A cég tagja az Internet Security-nek, és az elsők között vezette be a CIS-vezérlőket az audioeszközeibe.

A hang integráció fejlődése

Noha a rendszerintegrációs folyamatokban, a videomegfigyelés társításához viszonyítva a hang integráció lassabb folyamat volt az IP „forradalom” rendkívüli módon felgyorsította az audioeszközök dinamikus és egyre magasabb minőségben történő kapcsolódását.

„2006 körül dobtuk piacra az első nagy IP / SIP alapú termékeket. Azóta egyre több eszköz képes integrálódni egyetlen rendszerbe. Amellett, hogy gyorsabb és fejlettebb, mint az analóg rendszerek, ez a lépés nagyobb integrációt tett lehetővé a partner technológiákkal, például a videokezelő szolgáltatásokkal és a beléptető rendszerekkel. Nyilatkozta Erik Hoffman.

Audiorendszerek és a COVID

Sok iparághoz hasonlóan a COVID-19 is hatással volt az ágazatra – bár a szakemberek úgy gondolják, hogy ez valójában a hálózati audiorendszerek nagyobb mértékű elterjedését eredményezheti. Érintés nélküli kommunikációs módszerként az interakcióra egyszerű és biztonságos módszert kínál.

Véleményük szerint biztos, hogy a COVID körülményei között egyre növekszik a biometrikus és érintés nélküli eszközök használata, amelyek közül az audio kulcsfontosságú részét képezi egy ilyen megoldásnak. Két kulcsfontosságú okot emelnek ki. Egyrészt szükség van interakcióra és kommunikációra a terekben ki-be mozgó személyekkel, de egyúttal szükség van a kontaktus nélküli hozzáférés biztosítására is. Az audio része mindkét kihívás megoldásának.

Az audio piac jövője

Nemcsak a COVID befolyásolja az audio piac növekedését. A videomegfigyelés piacára az utóbbi periódusban lépett be igazán az üzletág.

„Időbe telt, mire a felhasználók valóban megértették az audioelemzések hasznát a videókban, mert a koncepció sokak számára viszonylag új volt. Napjainkban az ügyfelek már jobban ismerik az ilyen típusú technológiát, értik és egyre szélesebb körben alkalmazzák. Most olyan technológiai partnerekkel dolgozunk, akik olyan lehetőségeket kínálhatnak, mint a hangazonosítás, a hangelemzés (ahol a beszédhang jellegét, tónusát és hangerejét értékelik) és a fegyver lövés felismerés, azonosítás ”- magyarázza Erik.

Összefoglaló véleményük: „A hallás, a meghallgatás és a megértés képessége kulcsfontosságú a biztonsági folyamatok megértéséhez, kezeléséhez.”

Forrás: ifsecglobal.com

Hozzászólások