BIS – rugalmas épületfelügyelet újra szabva

A Bosch Security Systems által készített Building Integration System (BIS) szoftvernek legújabb változata jobb skálázhatóságot, más gyártók jobb integrálását, hatékonyabb videofunkciót és belépési jogosultságokat, valamint jobb helyzetfelismerést biztosít.

 

A BIS egy platformon egyesíti a különféle épületfelügyeleti funkciókat, és rugalmas, szabványosított interfészt biztosít az alrendszerekhez. A Bosch épületfelügyeleti megoldása testre szabható felhasználói interfész segítségével egyetlen front-end rendszerben egyesíti a

  • biztonsági,
  • életvédelmi,
  • kommunikációs és
  • épületfelügyeleti rendszereket.

 


 

Előnyök

  • A BIS optimalizált harmadikfél-integrációt kínál. Ide tartoznak az olyan épületfelügyeleti rendszerek, amelyek analóg szenzorértékek (például hőmérséklet, áramfogyasztás és oxigénszint) alapján működnek. Ezek az értékek a kezelőszemélyzet számára mostantól grafikusan is megjeleníthetők. Például az áramfogyasztás, illetve a levegőminőség és hőmérséklet megfigyelésének köszönhetően a kezelő megfelelően képes reagálni, még mielőtt kritikus helyzet alakulhatna ki.
  • A 3.0 verzióval a videointegráció is további fejlesztésen ment keresztül. Az új változat a Bosch összes rögzítőjét támogatja, beleértve a DVR 400/600/700, BRS (HD) és a legfrissebb VRM verziót is. Ezzel párhuzamosan az új videoeszközök a rendszeresen frissített illesztőprogram-csomagoknak köszönhetően lényegesen gyorsabban integrálhatók.
  • A BIS új változata a Bosch által kifejlesztett intelligens videoelemzés (IVA) által aktivált eseményekre is képes reagálni, például őrizetlenül hagyott csomag észlelése esetén automatikusan kiürítést kezdeményez, vagy további vészkijáratokat nyithat meg abban az esetben, ha tűzriasztás során az egyik vészkijárat előtt összetorlódnak az emberek.
  • Hasonlóképpen, a felhasználói szinten is számos kisebb, de annál hatékonyabb fejlesztést hajtott végre fejlesztő a testreszabhatóság és a biztonsági rendszert kezelő személyzet hatékonyságának növelése érdekében. Ezen fejlesztések közé tartozik a riasztások és azokhoz kapcsolódó videók közti sokkal fejlettebb összefüggés, amely a reakcióidő csökkenését teszi lehetővé kritikus helyzetekben.
  • Továbbá a belépőkártyával rendelkező személyek nagy számának kezelése a zökkenőmentesen integrált az Access Engine-ben.
  • Végezetül, a 3.0 verzió korszerű, modernizált felhasználói interfésze már az új generációs BIS rendszerek előfutárjának tekinthető.

 

BIS – rugalmas épületfelügyelet újra szabva

Telepítési tapasztalatok

A világszerte nagyjából 3 ezer helyszínen történt telepítések tapasztalatai is azt mutatják, hogy a BIS ideális a közepes és nagyobb projektekhez, és az ellenőrzött helyszín növekedésével párhuzamosan maga a rendszer is könnyedén bővíthető. Segítségével egyetlen kezelő képes az összes biztonsági és életvédelmi rendszer megfigyelésére és vezérlésére, a vészhelyzetekre történő gyorsabb reagálással és nagyobb általános szituációs tudatossággal kiegészülve. Nem utolsósorban mindezen funkciók integrálásával az egyéb feladatok elvégzésére olyan munkaerő szabadul fel, amely egyébként egyszerre csupán egy rendszer felügyeletére lenne képes.

„Ahhoz, hogy egy épület biztonsága és felügyelete teljes legyen, több, egymással együttműködésre képes funkciónak is rendelkezésre kell állnia” – magyarázza Holger Maier, a Bosch Security Systems vezető termékigazgatója. „Itt jön a képbe a BIS. Az új verzió testre szabható felhasználói interfészt és rugalmas munkafolyamatokat kínál a legkorszerűbb biztonsági, életvédelmi, kommunikációs és épületkezelési megoldások egyetlen platformon való egyesítésével.”

 Forrás: Bosch

 

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?