SecuScan a védelem első vonala

Olvasóink az előzőekben megismerkedhettek az Orion 21 Kft tevékenységével, céljaival a speciális biztonsági megoldások területén. Jelen cikkünkben a már említett SecuScan alvázszkennert mutatjuk be részletesebben.

Az Orion 21 Kft 2007-es megalakulása óta van jelen a biztonsági piacon. Az elmúlt években a fő irányelv a speciális biztonsági megoldások nyújtása lett. Ezen belül, olyan eszközök és megoldások szállítása partnereik számára, melyek speciális szakértelmet és felkészültséget igényelnek. Partnereik között tudhatunk számos rendvédelmi szervezetet, ezen belül is jelentős szerepet kapnak a speciális egységek valamint a kiemelt kormányzati és magánintézmények.

A kizárólag a cég által forgalmazott SecuScan alvázszkenner, lehetővé teszi a gépjárművek gyors és hatékony átvizsgálását. Segítségével a nagy forgalmú gépkocsi bejáratoknál az ellenőrzés jelentősen felgyorsul, mindemellett annak hatékonysága is növekszik. A rendszer alkalmas robbanóanyagok, kábítószerek, fegyverek, IED-k (Rögtönzött robbanószerek) valamint egyéb csempészáru felderítésére. A technikát napjainkban több mint 40 országban alkalmazzák sikerrel, ezzel is bizonyítva, hogy az egyik leghatékonyabb biztonsági rendszer a maga területén. A forgalmazó cég szerint a piacon jelenleg ez az eszköz képes a legmagasabb felbontású színes képek elkészítésére.

Forrás: SecuScan

Forrás: SecuScan

Innovatív technológiájával a SecuScan hatékonyan veszi fel a harcot a globális terror fenyegetettséggel. Aktív segítséget tud nyújtani a védelmi rendszerek első vonalában, legyen szó akár ipari létesítményekről, katonai bázisokról és kiemelt kormányzati épületekről, vagy határátkelő helyek védelméről. A közel 1000 m²-es gyártócsarnokban készülő német termék gyártása során a hangsúly a megbízhatóságra, a minőségre és az ügyfél elégedettségére fókuszál.

Beszerezhető fix vagy mobil változatban is. A mobil alvázvizsgáló rendszer ideális ideiglenes, átmeneti alkalmazásra, például magas biztonsági kockázatú rendezvények, kiemelt biztosítási helyszínek védelmére. Míg a fix rendszerek állandó védelmet nyújtanak minden kiemelt kockázatú létesítmény számára a nap 24 órájában.

Amiben a Secuscan úttörő megoldásokat nyújt:
 • A piacon elérhető legmagasabb képfelbontás
 • Automata detektálás funkció
 • Zoomolási lehetőség
 • Színes, vagy fekete-fehér képalkotás
 • Teljes alváz és futómű áttekintés
 • Hálózati kapcsolat – számos rendszerrel kombinálható vagy integrálható központi irányító szoftverbe
 • Különböző interfészek az ügyfélspecifikus megoldásokhoz
 • Mobil eszközön való megjelenítés (okostelefon és/vagy Tablet)
Fix telepítésű rendszer
 • Ipari bejáratok, kormányzati, vagy katonai épületek, határátkelők, kiemelt létesítmények
 • Diszkrét elhelyezés
 • Lehetővé teszi a kiemelt és gyors átvizsgálást valamint az átfogó beléptetést
 • Extrém magas képfelbontás
 • Teljes alváz és futómű áttekintés
 • Minimális munkavégzéssel telepíthető az úttestre
Forrás: SecuScan

Forrás: SecuScan

Mobil SecuScan Rendszer
 • Flexibilis biztonsági megoldásokhoz, amennyiben az átvizsgálási pontok változnak, kiemelt rendezvények, mobil ellenőrző pontok
 • Könnyű és gyors telepítés és szétszerelés
 • Minden gépjármű típushoz (súly és nyomtáv) megfelelő
 • Hozzáférhető könnyített alumínium rámpákkal vagy masszív gumi padokkal
 • A mobil alvázvizsgáló rendszer ideális ideiglenes, átmeneti alkalmazásra, például kiemelt biztonsági kockázatú rendezvények, kiemelt biztosítási helyszínek ellenőrzésére.

SecuScan® további opciók:

Automata rendszámfelismerő rendszer (ANPR)

Az automata rendszámfelismerő rendszer minden típusú rendszámot gyorsan és precízen dekódol. Integrálható az alváz scanner rendszerbe, melynek segítségével az adott gépjármű alvázáról készült képhez társítja annak rendszámát is, ezzel megkönnyítve a későbbi visszakeresést, valamint az azonosítást. Amennyiben ugyanaz a rendszámú gépjármű többször lép be a területre, a korábban az adott rendszámhoz már elmentett képet összehasonlítja a belépéskor készítettel. Ha eltérést észlel a két alváz megjelenésében, akkor a rendszer riasztást ad a kezelő személyzetnek.

Integrált helyszíni kamera

Az integrált helyszíni kamera segítségével az átvizsgálás során a kezelő személyzet láthatja a beérkező gépjárművek és/vagy tehergépjárművek tetejét is, megkönnyítve és gyorsabbá téve így az átvizsgálási folyamatot, valamint megakadályozva így tárgyak vagy emberek csempészését.

Rendszer integráció

A SecuScan bármely beléptető rendszerhez integrálható. A szoftverfejlesztő részleg bármilyen ügyfél specifikus megoldást le tud szállítani.

Összességében elmondható, hogy a SecusScan megfelel napjaink magas szintű technológiai elvárásainak, valamint innovatív megoldásaival, teljes körű védelmet nyújt minden kiemelt ellenőrzési ponton. Segítségével nagy forgalmú, de kiemelt ellenőrzési pontokon jelentősen csökkenthető az egy gépjárműre fordított átvizsgálási idő, így hatékonyabbá és gyorsabbá téve a gépjármű beléptetést.

Amennyiben további kérdés van, vagy bővebb tájékoztatást szeretne kapni, kérjük, forduljon bizalommal a forgalmazó céghez az alábbi elérhetőségeken: orion21@orion21.hu vagy +36-1/783-16-56 Farkas Richárd ügyvezető igazgató

secuscan-logo

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások