Magyarország kedvenc röntgene! Most épp a harmadik generáció, a HI-SCAN 6040C

A HI-SCAN 6040C immár a harmadik generáció abban a német röntgencsaládban, amely kompakt kategóriában – az eladott példányszámok alapján is – a legnépszerűbb a világon. A Smiths Detection „hatvanszornegyvenes” a legkeresettebb és a legmegbízhatóbb csomagvizsgáló röntgenberendezés, amelyből világszerte már több mint harmincötezer az eladott nagyságrend. Magyarországon közel kétszázharminc darabot helyeztek üzembe és használnak nap, mint nap.

Smiths Detection 6040 alagútméretű csomagröntgen gyártás közben Forrás: Smith Detection

Smiths Detection 6040 alagútméretű csomagröntgen gyártás közben
Forrás: Smith Detection

A HI-SCAN 6040C a biztonsági ellenőrzőpontokra kínált kompakt röntgenberendezések jelenleg elérhető legfejlettebb és leghatékonyabb típusa. Fő alkotóelemei közül mindent újraterveztek, beleértve az elektronikai és szoftver platformot és a vezérlőegységet is, amelynek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban működik minden, a piacon elérhető típusnál. A jövőben az új generációs HI-SCAN 6040C váltja ki a HI-SCAN 6040ds, a 6040i, és a 6040eX típusú modelleket is.

A számok, mint ahogy a minősítések, magukért beszélnek.  A rendkívüli, harmincötezres gyártási nagyságrend is igazolja piaci keresletet a német tervezés és technológia megbízhatóságát. A HI-SCAN 6040C a folyamatos fejlesztésnek és hatósági megfeleltetéseknek, illetve a röntgencsalád letisztult és felhasználóbarát jellegének köszönhetően, hosszú távon biztosítja a megoldást a biztonsági ellenőrzőpontok legfontosabb posztján.

A berendezés 160 kV-os röntgengenerátorral van szerelve, amely teljesítmény eddig csak a prémium kategóriás átvilágító berendezéseknél volt elérhető. A megemelt kapacitással megnőtt az áthatolási képesség is, amely a magas felbontású képekkel párosulva egyedülálló segítséget nyújt az operátorok munkájához.

Smiths Detection csomagvizsgáló röntgen képe Forrás: Smith Detection

Smiths Detection csomagvizsgáló röntgen képe
Forrás: Smith Detection

A röntgenfelvételek részletesek és könnyen értelmezhetőek: ez az egyik olyan tulajdonság, amelyről a Smiths Detection termékei rég óta ismertek az egész világon. A 6040C intelligens képmegjelenítése ráadásképp olyan funkciókat is támogat, mint az Organic Only Plus (csak a szerves anyagok mutatása), az Organic Stripping Plus, (a szerves anyagok eltüntetése a képről) vagy az Organic Enhancement, ( a szerves anyagok kiemelése), amelyek segítségével kiemelkedő színvonalon lehet biztosítani a szerves és szervetlen anyagok megkülönböztetését. Ezek a tulajdonságok még nagyobb előnyt nyújtanak a robbanóanyagok, narkotikumok detektálásában, hiszen a funkciókat használva az összes fém összetevő eltűnik a röntgenképről, így hagyva maga után a szerves anyagok vizsgálatára a leegyszerűsített képet.

Smiths Detection HI-SCAN 6040C csomagröntgen Forrás: Smith Detection

Smiths Detection HI-SCAN 6040C csomagröntgen
Forrás: Smith Detection

A HI-SCAN 6040C, mint a röntgencsalád összes eddigi generációja, kifejezetten a kézipoggyászokban és a kisebb csomagokban elrejtett veszélyes anyagok és tárgyak felderítésére lett kifejlesztve. Kiválóan alkalmazható középületek, például büntetés-végrehajtási intézetek, bíróságok, nagykövetségek, repülőterek, bankok őrzéséhez, hiszen területigénye kicsi és megjelenése elegáns. A HI-SCAN 6040C, mint nyugati technológia, egyszerűen integrálható a már meglevő struktúrákba, beleértve a személyátvizsgáló, a robbanóanyag- és veszélyes anyag nyom-detektorokat tartalmazó biztonsági rendszereket is.

ZNZ Preventive Technologies

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások