Előnyben a német megbízhatóság – Az amerikai TSA újabb Smiths Detection csomagröntgent minősített megfelelőre

A Smith Detection, a világ vezető biztonsági röntgen fejlesztője és gyártója újfent hozta a papírformát. A HI-SCAN 145180-2is pro csomagröntgen ugyanis kiérdemelte a „megfelelt” minősítést az Amerikai Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Ügynökségétől (TSA), így a német gyártó újabb berendezése került fel a megbízható és ajánlott légibiztonsági teherátvizsgáló technológiák listájára. A hatósági „ACSTL” lista a TSA hivatalos útmutatóként is szolgál a légibiztonsági átvilágító és nyomdetektáló eszközök és berendezések beszerzéséhez.

Forrás: Smith Detection

Forrás: Smith Detection

Miközben egyre több, főleg kínai gyártó kerül tiltólistára adatbiztonsági, adatvédelmi vagy megbízhatósági okokból a nyugati világban, a Smiths Detection zsinórban tizenhetedszer nyeri el a legszigorúbb felügyelő hatóság bizalmát. A TSA kvalifikációja így nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész légiiparban is iránymutató, ugyanis az ágazat globális biztonsági protokolljait az USA Közlekedésbiztonsági Ügynöksége diktálja. A biztonsági röntgenberendezések minősítésekor az utóbbi időszakban már nem csak az átvizsgálási teljesítményt és képességeket vizsgálják a szakemberek. A kvalifikáció során egyre nagyobb figyelem irányul az átvizsgáló eszközök adat- és kiberbiztonsági képességeire is, emiatt pedig egyre több feltörekvő távol-keleti márka szorul háttérbe.

A most minősített Smiths Detection HI-SCAN 145180-2is pro kétnézetes csomagröntgen egyszerre képes nagy felbontású és könnyen értelmezhető képet készíteni, így nincs szükség a rakomány kétszeri átvizsgálására. Méretéből adódóan alkalmas raklapos áruk átvizsgálására is.

Érdekel a minősített röntgen

Forrás: ZNZ Preventive Technologies

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások