3D-s csomagvizsgálat a Heathrown. Talán egyszerűbb lesz az ellenőrzés

Aki valaha utazott már repülőn, pontosan tudja, mennyi hercehurcával járhat a biztonsági ellenőrzés. Főként igaz ez, amikor a laptopunk és a kis 100 ml-es tartókba szétöntött különböző krémjeink és egyéb folyadékjaink vizsgálata céljából ki kell pakolni a gondosan összerakott hátizsákunkat, csak hogy aztán másfél perc múlva hatalmas rohanás közben dobáljunk vissza mindent – hiszen ki akarná feltartani az amúgy is kígyózó sort, nem igaz?

Forrás: Getty

Forrás: Getty

Szerencsére most jó hírünk van: a londoni Heathrow repülőtéren sikerrel teszteltek egy olyan 3D-s technológiát, aminek segítségével sokkal pontosabban át tudják majd világítani a csomagokat, így innentől elfelejthetjük a kapkodós pakolást a sorban, hiszen semmit nem kell kivennünk poggyászainkból – adta hírül a Mirror.

További könnyítés, hogy a 100 ml-es szabályt is eltörlik, tehát már nem kell sokáig kis adagokba szétönteni a gépre felvinni kívánt folyadékokat.

A várakozási időket jelentősen lerövidítő változásokat 2022-től fogják bevezetni Anglia-szerte. Külföldi alkalmazásról egyelőre nincs szó, de reméljük, hazánkba is mihamarabb eljut az újítás.

Forrás: www.mirror.co.uk, Blikk

Hozzászólások