Biometria útján az autóbiztonság! Autónyitás és indítás ujjlenyomatolvasóval a Hyundainál

Nem ez az első ujjlenyomat-olvasós autó, de ez a legokosabb, amit a Hyundai mutatott be. Az új Santa Fe esetén az ajtókat nyitni és az autót elindítani is lehet az ujjlenyomatunkkal, amit sokkal biztonságosabb módszernek ígérnek.

Forrás: player.hu

Forrás: player.hu

A prémiumautók között láttunk már ujjlenyomat-olvasós biztonsági megoldást, de a Hyundai újdonsága szélesebb körben is elérhetővé teszi ezt a technológiát, ami az okostelefonokon a mindennapjaink részévé vált. A jövőben tehát az ajtókat nyitni és az autót elindítani is az ujjunk érintésével lehet.

Az új Santa Fe kapja meg elsőként a rendszert, ahol ujjlenyomat-olvasót helyeztek el a kilincsen és a startgombon is.

Az ujjlenyomatunk elvileg sokkal biztonságosabb megoldás lehet a hagyományos távirányítós kulcsoknál, a koreai gyártó szerint egy az ötvenezerhez az esélye annak, hogy más ujját a miénknek ismeri fel. A tanulékony rendszer több alkalom után folyamatosan tökéletesíti az ujjunk felismerését.

Miután az ujjlenyomatunkról azonosított minket az autó, az üléseket és a tükröket automatikusan hozzánk igazítja, de beállítható a kormány, de akár a szórakoztató elektronika is, így többen is kényelmesen személyre szabottan használhatják ugyanazt az autót. Egyelőre csak annyit tudni, hogy 2019-ben néhány piacon vezeti be az újdonságot a Hyundai.

Minden jel arra mutat, hogy az ujjlenyomat-olvasók hamarosan az autók között is terjedni kezdhetnek. Azaz a biometria itt is teret nyerhet és ez még nem a vége a lehetőségeknek Egy másik módszer a személyre szabott vezetői környezet megvalósítására az arcfelismerés. Ehhez semmit, még az ujjlenyomatát sem kell adnia a vezetőnek, elég, ha helyet foglal a vezetőülésben, és az arcfelismerő azonosítása után minden a helyére kerül.

Forrás:

Hozzászólások