Új, előfizetéses tűzfalfunkció a Telenornál

Október elsejétől naprakész és magas IT biztonsági szintet nyújtó menedzselt tűzfalszolgáltatás érhető el a Telenor kínálatában, A 4iG informatikai nagyvállalat által kidolgozott tűzfal főbb funkciói a behatolásvédelem, a gyors detektálás, a riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is akár 0–24 órás magyar nyelvű felügyelettel.

Forrás: vg.hu

Forrás: vg.hu

A szolgáltatás célja, hogy egy adott informatikai hálózaton ne történhessen illetéktelen behatolás, az adatok pedig biztonságban közlekedhessenek minden irányba – mondta az InfoRádiónak a 4iG IT biztonsági szakértője. A szolgáltatást a Telenor elsősorban a közép-, és a nagyvállalatok számára ajánlja – mondta a Telenor üzleti értékesítési és marketing igazgatója.

A Telenor üzleti értékesítési és marketing igazgatója emlékeztetett, a koronavírus-járvány során azok a cégek maradtak életben és tudtak fejlődni, amelyek digitalizáltak, azzal együtt, hogy a digitalizációval együtt veszélyek is járnak, úgy mint például az adatbiztonság. A Telenor a szolgáltatásportfólió kialakításakor ebben kívánt a vállalatok segítségére lenni.

Fülöp Gábor ismertetése szerint a szóban forgó tűzfaszolgáltatás esetében nincsen belépési díj, nagyberuházási költség, hanem egy havidíjas konstrukcióban lehet hozzáférni, ami megkönnyíti az implementációt.

A szakember azt is kiemelte: a szolgáltatást igénybe vevő vállalatoknak nem szükséges külön IT-erőforrásokat fenntartaniuk, vagy IT-s kollégákat dedikáltan alkalmazniuk, mert a hardvereszközök elhelyezését követően azokat – a hét minden napján, 0–24 órában – a 4iG adatközpontjából felügyelik, frissítik és ha szükséges, beavatkoznak.

A szolgáltatás közepes és nagyvállalatok számára lett kialakítva, és azok számára ajánlott, akik nagy adatvagyonnal rendelkeznek, amin üzletileg kritikus folyamataik alapulnak. „Hiszen ha ezek elvesznek, megsérülnek, ne adj’ Isten illetéktelen kezekbe kerülnek, az nagyon komoly problémát és kárt tud okozni egy cégnek” – hívta föl a figyelmet Fülöp Gábor.

Regyep György, a a 4iG IT biztonsági szakértője egyebek mellett az emelte ki, hogy a tűzfalszolgáltatás számos security elemmel rendelkezik, például hálózatmonitorin szolgáltatással, amit a 4iG kiberbiztonsági szakértői felügyelnek, és ha bármi arra utal, hogy egy támadás van felépülőben, azonnal proaktív reagálásba kezdenek.

Forrás: infostart.hu

Hozzászólások