A COVID-19: új hangsúly a biztonsági piacokon

A svéd Memoori kutató elemzői szerint a fizikai biztonsági üzletág a COVID eddigi periódusa alatt nem szenvedett olyan súlyos károkat, mint sok más szegmense a gazdaságnak, mert termékei és szolgáltatásai hozzá tudtak járulni az épületek világjárvány elleni védekezéséhez. Ez jól érzékelhető a VSaaS , ACaaS videotechnológiák (felhő alapú IP megfigyelőrendszerek) szállítása iránti növekvő igény kapcsán.

A COVID-19 ösztönözte az épület biztonsági rendszerek növekedését, mivel az üzemeltetők különféle rendszereket telepítenek, hogy megfeleljenek az épületek megnyitása új biztonsági szabályainak. A hőkamerák iránti igény a személyzet és a látogatók hőmérséklet érzékelésére gyorsan nőtt és ma már több millió dolláros üzlet. (A kereslet szintet ugyanakkor esetenként visszafogja az a szállítói kommunikáció, amikor a hőkamerás testhőmérséklet mérést kvázi COVID szűrésként kommunikálják.)

Forrás: securityworldmarket

Forrás: securityworldmarket

A szélesebb körű beléptető és mozgáskövető rendszerekkel kiegészítve, tehát a video technológiák biztonságosabb környezetet biztosíthatnak az alkalmazottaknak és az ügyfeleknek a munkavégzéshez. Ezért a COVID-19 közvetlenül a fizikai biztonsági üzletág számára nyújtott és nyújt vélhetően a közeljövőben is, új növekedési lehetőségeket.

A fizikai biztonsági termékek teljesítményének javítására irányuló törekvést a COVID-19 nem fogja fékezni, különösen a videoelemző szoftverek fejlesztései (intelligens videoanalitika) bizonyítják, hogy a mostani kritikus periódusban milyen előnyöket tudnak nyújtani a felhasználók számára és hogy a befektetéseik megtérülnek.

A fizikai biztonsági ágazat most várja a harmadik negyedéves pénzügyi eredményeket, hogy kiderüljön, milyen gyorsan fog „visszapattanni” a gazdaság. Jelenleg a legoptimistább forgatókönyv a COVID előtti üzleti kereskedelem visszatérésére 2021 második negyedéve, feltéve, hogy a vírust 2020 végéig visszaszorítják; és egy bevált vakcina 2021 közepéig elérhetővé válik a világ számára.

Forrás: securityworldmarket.com

Ui. A hazai piacot tekintve persze reprezentatív felméréssel nem rendelkezünk. Partnereink piacbővülést ugyan nem jeleznek de azt említették, hogy itthoni értékesítéseik nem szűkültek és a komoly piacvisszaeséshez kapcsolódó előzetes félelmeik szerencsére egyenlőre nem igazolódtak. Ez pedig valószínűleg összefügg a fenti cikkben vázolt nemzetközi kitekintés tapasztalataival is. A szerk.

Kapcsolódó cikkek: