Veszélyben a biztonsági személyzet – a fizikai bántalmazások szintje Nagy -Britanniában

Idén májusban, a brit Workingthedoors.co.uk több mint 1000 biztonsági szakember bevonásával készített új tanulmánya igyekezett feltárni a verbális és fizikai erőszak szintjét, amelynek a biztonsági személyzet munka közben van kitéve. Portálunk ugyan csak a ritkán foglalkozik az élőerős biztonság kérdéseivel, most mégis – miután úgy gondoljuk – hogy a témának vastag hazai áthallásai is lehetnek, mi is közreadjuk a vizsgálat tapasztalatait.

Forrás: NLC

Forrás: NLC

A kutatás célja volt: rávilágítani arra az erőszakra, amellyel az ágazat mindennapjaiban a biztonsági személyzet szembesül, egyúttal felhívni figyelmet az érintettekre gyakorolt mellékhatásokra is.

A legfontosabb megállapítások közül néhány:

  • A személyzet 36% -át havonta éri fizikai támadás
  • 36% – hetente kell fizikai erőt alkalmazzon
  • A vizsgálatba bevontak 51% – át bántalmazzák verbálisan munkájuk során
  • 57% azt nyilatkozza, hogy egy esemény több mint 24 órával azután is befolyásolta a mentális állapotukat
  • 48% mondta, hogy visszatérő/rémálmai voltak egy konkrét incidens kapcsán
  • A válaszolók ​​65% -a szerint, a biztonsági iparon belüli erőszak alkalmazása elkerülhetetlen
  • A válaszadók 68% -a jelezte, hogy nem kapott folyamatos képzést, miután megszerezte SIA engedélyét.
  • 86% jelezte azt is, hogy úgy érzi, a munkahelyén látott és tapasztalt erőszak szintje nőtt az elmúlt öt évben.

A helyzet nyugtalanító, hiszen óriási létszámról van szó, amelyik a kereskedelmi, közlekedési, államigazgatási (kormányzati), szórakoztató infrastruktúrákban, de gyakran még a rendőri munkát kisegítő területeken is, élő erős biztonsági védelmi munkát lát el. A Working the Doors megjegyzi, hogy közülük sokan szenvednek gyakori zavaró pszichés tünetektől és aggasztóan hiányzik a problémák kezelését segítő szervezett támogatás is.

Jól ismert ipari szakemberek véleményezték a megállapításokat. Rick Mounfield, a Biztonsági Intézet vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Elég gyakori eset az, amikor az intézkedő védelmi személyzet válik a harag célpontjává aminek oka nem ritkán az alkohol, vagy kábítószer fogyasztás. Ezeket a kockázatokat a szakma a védőmunka részeként ugyan elfogadja, de ez nem jelenti azt, hogy elfogadható.

Elfogadhatatlan ugyanis az, amikor egy korrekt módon intézkedő biztonsági őrt, pláne egy mentőst, fizikai erőszak ér, ezért meg kell erősíteni az ágazat törvényi védelmét. Ha nem védjük meg a biztonsági személyzetet konkrétabb jogi eszközökkel, hogyan vonzhatjuk be a megfelelő embereket e létfontosságú munka ellátásába. ”

A jelentés azt is feltárja, hogy az új technológiák és alkalmazható biztonságtechnikai eszközök milyen szerepet játszanak a biztonsági személyzet elleni agresszió potenciális csökkentésében. Néhány válaszadó kiemelte például a testkamerák szerepét, jelezve például, hogy használatuk elrettentő jelleggel „határozott hatással volt az esetleges erőszak gyakoriságának csökkentésére”.

További probléma az is, hogy a járvány okán (elmaradó rendezvények, bezárt üzletek stb.) sokan elhagyták az iparágat, hogy más, azonos fizetésű és kevésbé erőszakos környezetet biztosító szektorban találjanak karriert és most a nyitás periódusában igen sok a betöltetlen álláshely is.

Forrás: IfsecGlobal

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások