A fizikai biztonsági üzlet kulcsszerepet játszhat a normalitás állapotához való visszatérésben

A Memoori fizikai biztonsági üzletágról szóló éves világjelentése alapján az elmúlt 12 évben csak a 2008/9-es pénzügyi válság idején csökkent a fizikai biztonsági termékek iránti kereslet.

Az adatok alapján a fizikai biztonsági termékek világméretű volumene 2019-ben 34,31 milliárd dollár volt, ami 8,5% -os növekedést jelentett 2018-hoz képest. Az összetett éves növekedés az elmúlt öt évben 7,24% és 6,27% volt az elmúlt 12 évben. év, amely magában foglalta a 2008/9-es gazdasági világválságot is.

Az elemzők szerint ez bizonyítja, hogy a fizikai biztonsági ipar olyan termékeket szállít, amelyek értékes és létfontosságú szolgáltatást nyújtanak és viszonylag rövid idő alatt megtérülnek. Egyértelmű, hogy egy nagyon dinamikus és nagy volumenű iparágról van szó, amely a nehéz gazdasági időkben is képes túlélni.

Az elmúlt 4 hónapban ugyanakkor termékek – szolgáltatások iránti kereslet jelentősen csökkent, és amíg a COVID helyzet nem tisztul (oltás, vagy hatékony gyógyszer) addig prognosztizálni sem tudjuk a fizikai biztonsági termékek eladásait 2020-ra. Az optimista becslés is legalább 20% -os csökkenést sejtet és az iparág várhatóan csak 2021 második negyedévére tér vissza a növekedéshez.

Forrás: Securityworldmarket

Forrás: Securityworldmarket

A COVID-19 napjainkban már arra kényszeríti a vállalatokat, hogy radikálisan gondolják át üzleti modelljüket, különös tekintettel a pénzmozgások szigorúbb ellenőrzésére és az adósság – tőke közötti konzervatívabb egyensúly megteremtésére a társaságok megbízhatóbb finanszírozása érdekében, hiszen itt valódi problémák jelentkezhetnek az eladások csökkenése során.

Ezzel párhuzamosan, a kutatók javasolják, az integráltabb, változatosabb és összehangoltabb ellátási láncok kialakítását. Itt példakánt videó megfigyelő üzletet hozzák fel, amely túlságosan is függ a kínai gyártóktól (Hikvision, Dahua stb.)

Az iparág szempontjából ugyanakkor pozitív, hogy a COVID-19 védekezés során számos fizikai biztonsági termék, megoldás is előtérbe került és néhányuk értékesítését is lehetett számottevően növelni a piacon.

A hőkamerák hozzájárulhatnak a COVID-19 detektálásához azáltal, hogy megmérik az emberek hőmérsékletét, amikor az épületekbe lépnek. Ezen kamerák iránti kereslet gyorsan növekedett, a vegyes teszt eredmények ellenére is. A csúcskategóriájú hőkamerákért akár 10 000 USD-t is fizetnek és bár ez csak egy termék a videó megfigyelő üzletben, 2020-ban nyilván bővíti az iparág bevételi lehetőségeit.

Az intelligens videoanalitikával felszerelt hálózati biztonsági kamerák folyamatosan figyelemmel kísérik a mozgásokat az épületekben és elősegítik a járványos helyzetben az optimális távolságok megtartását, szabályozását, a szabálysértések figyelemmel kísérését, felismerik a magas jogsértési zónákat és a korrekciós intézkedéseket igénylő időszakokat.

Az elemző algoritmusok valós idejű információkat szolgáltathatnak a telephelyen tartózkodó személyek számáról bármikor, mivel egyszerre képesek megszámolni mind a helyiségbe belépőket, mind az azt elhagyókat. Az adatok könnyen érthető formátumban jeleníthetők meg okostelefonokon, laptopokon és személyi számítógépeken, hogy a vezetők időben tudják az egyes időszakokban szabályozni, az adott helységben tartózkodók optimális létszámát.

A hozzáférés-vezérlés (beléptetés szabályozás) a pandémiás időszakban fontos szerepet játszhat a kapcsolatok nyomkövetési megoldásaiban is, amelyekkel hozzájárulhat a munkaerő biztonságához is. A videómegfigyeléssel kiegészített fizikai hozzáférés-vezérlés fontos betekintést nyújthat akár abba is, hogy hol van éppen (vagy hol járt előzetesen), kikkel került szorosabb kapcsolatba adott épületbe egy fertőzött személy.

Ezeket a biztonsági megoldásokat hatékonyan lehet és kell alkalmazni a most következő periódusban amikor feltárják a személyzet biztonságos visszatelepítésének eljárásait a munkahelyekre, az épületekbe. A megoldások a COVID-19 körüli biztonság és védelem kulcsfontosságú elemeire összpontosítanak, ideértve a megelőzést, a védelmet és a reagálást is. Memoori szerint ezek a módszerek elengedhetetlenek lesznek világunk újbóli működtetéséhez. A fizikai biztonsági üzletág döntő jelentőségű hozzájárulást nyújt a normál élet visszaállításához.

Forrás: securityworldmarket.com

Hozzászólások