FIRSTSigh sokat segíthet az iskolai biztonsági kockázatok időbeni felismeréséhez

A Rekor Systems FIRSTSight márkanévvel, jelent meg a piacon innovatív, prediktív “hírszerző” / elemző biztonsági fejlesztésével, amellyel az iskolák biztonságának fokozását kívánja elősegíteni.

Forrás: Nasdaq

Forrás: Nasdaq

Az ami holnap történik, szinte biztosan már ma fent van szociális médián

Ma az emberek beszélnek a közösségi médián. A kezdeti fenyegetéseket vagy kockázati magatartást gyakran megosztják, vagy megfigyelik a közösségi médiában. A közösségi média nem véletlenszerű. A legtöbb közösségi média üzenet konkrét információkat szolgáltat az emberekről, szervezetekről vagy eseményekről. Tudnak és továbbítanak hasznos információkat, amelyek felhasználhatók a fenyegetések azonosítására, még mielőtt válságos következmények történnének.  Az ami holnap történik, szinte biztosan már ma fent van szociális médián.

Egy halálos fegyveres erőszakos esemény után hányszor olvasunk olyan híreket, amelyek leírják a fel nem ismert fenyegető, vagy veszélyeztetett magatartási jeleket, esetenként a későbbi elkövető előzetesen jelzett segítségkérését? Bár nincs garancia arra, hogy minden veszélyt vagy figyelmeztető jelzést észlelnénk, a nyílt forrású, prediktív intelligencia-megfigyelés kritikus szerepet játszhat lehetőségeivel a – az iskolai közösség – biztonságában.

A Rekor arra törekszik, hogy azonosítsa a fenyegető üzeneteket, mielőtt azok cselekedetekké válnak

A FIRSTSight képes lehet az egyes veszélyeket / fenyegetéseket idejekorán detektálni, azonosítani. Amint az a felvezetőből is kiderült, a FIRSTSight több mint egy szimpla megfigyelőrendszer. A módszer MI alapokon nyugvó közösségi média monitoring, emberi szakértői tevékenységgel és a 24/7 aktívitás figyelő módszerrel kiegészülve. Tevékenységük az USA titkosszolgálatának fenyegetés azonosítási és megelőzési elvein nyugszik.

A FIRSTSight helyspecifikus szűrője nem csak az iskola (és diákjai), de a környezetéből származó közösségi média bejegyzések szűrésére és elemzésére is képes a megadott kulcsszavakra, pl.: fegyver, lelövöm, gyűlölöm stb. A rendszer célja, hogy még a tragédia bekövetkezte előtt azonosíthatóvá váljanak a destruktív szándékok.

rekor-logo

Kíváncsian várjuk a valóban ígéretes fejlesztés eredményes alkalmazásához kapcsolódó híreket is. A szerk.

Forrás: rekorsystems.com

Hozzászólások